Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mr.Bluesbreaker Bekijk bericht
Risotto met shi-take, cantharellen, en nog wat van die maffe maar lekkere exotische paddelstoelen die je in zo'n bakje bij de super koopt.

Sjalotten en teentje knoflook fijnhakken, spul langzaam fruiten in wat boter. Paddestoelen ondertussen even kort wellen in lauw water, af laten gieten en drogen en in stukjes snijden. Risotto in de koekenpan doen, matig vuur en beetje roeren tot het net te heet is om beet te pakken. Daarna scheut witte (niet te zoete) wijn erbij, in laten koken en ondertussen bouillon (welke je maar wilt, porchini blokje bv.) warm maken. Steeds een scheut bouillon laten indampen, af en toe roeren. Bak je paddestoelmix een paar minuten en wat peper en zout erbij. Peterselie en wat thijm fijnhakken, helft door de paddestoelen en helft als laatste door de risotto.

Wanneer je risotto bijna gaar is, doe je de paddestoelen erin met een beetje citroensap en een lik pesto. Parmezaanse kaas raspen en toevoegen met een klontje boter om de zijdeachtige structuur te krijgen, vuur minimaal in deze fase. Op smaak brengen met nog wat peper en zout. Vuur uitdraaien, nog heel even in de pan laten nagaren en om nom nom. Mijn ultieme risotto. Je kunt ook voor nog wat meer intensiteit de pesto weglaten, en vervangen door wat truffel, liefst zwart. De mooiste risotto-rijst haal je bij de Italiaanse speciaalzaken, bv. van Riso Galli. Duurt wel wat langer voor de goede garing, maar echt een stuk beter dan de AH/Jumbo risotto.

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Facebook

Categories
Uncategorized
Back to top