- De bietjes*
- 1 ui (rotzooi eraf en snijden)
- 2 peren
- sap van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels (of 2x1 eetlepel, mag ook) zonnebloempitten
- 15 gram beter
- peper en evt wat zout
- evt teentje knoflook
- 2 kruidnagels
- verse gesneden bieslook
Bieten schillen, in blokjes snijden en in 15 minuten gaar koken.
Ui met pitten in de boter bakken en als dat wat kleur krijgt, sap, peer en kruidnagels toevoegen. Dit 3 minuten laten stoven.
Blokjes biet toevoegen en nu nog 5 minuten laten stoven.
De kruidnagels eruit vissen** en serveren met de gesneden bieslook erover.
Lekker met een kaasoufflé, rijst of gierst. Maar met piepers is het ook goed binnen te houden.
*Voor De Haag e.o.: Krote
**ik vis de kruidnagels er uit voordat de andere spullen er in gaan. Ik vind het maar niks om het te vergeten en dan op zo'n ding te bijten.
Het recept lijkt erg op iets dat ik al jaaaaren kwijt was. Nu dus weer iets dergelijks terug. Ik gebruik dit soort recepten als boodschappenlijstje, dus om te weten wat er in moet. Gegeten ca 7 jan, en nu dus weer. In de herhaling.
Dit recept is van de Odin. Eco groente en fruit.