
Oorspronkelijk geplaatst door
pimmetje
Vanavond weer 's een tunesisch peperprut gerechtje.
Van die lichtgroene laffe pepers (meer paprika dan peper) bij de turkse super scoren en samen met wat echte pepers, tomaten en GROTE tenen knoflook in een ovenschaal jassen en met wat olie insmeren.
Rustigjes aan in een niet al te hete oven laten garen, oven uit en met de zooi er nog in laten afkoelen tot je de zooi met blote handen beet kan pakken.
Dan de laffe pepers en tomaten ontzaden en ontvellen => in de blender.
De knoflook uit z'n jasje halen => erbij in de blender
De hete pepers ontvellen (ontzaden als je nog wat pittiger wilt => erbij.
Wat olijfolie (ook wat evt nog in de ovenschaal ligt) korianderzaad en een béétje komijn erbij en de hele zooi tot prut draaien.
Prima te knagen met turks brood en wat tonijn en/of gekookt ei erbij.
(de restjes zijn ook vannavond bij thuiskomst uit de kroeg echt héééél goed weg te werken... en geen kuttige bonk gekruid slecht vlees op de maag morgenochtend

).