Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Don Capo Bekijk bericht
Verse knoflook is overigens wel speciaal leerde ik laatst; dacht altijd dat ik verse knoflook at, blijkt het gedroogde te zijn.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster Bekijk bericht
Klopt, ik heb nog nooit echt verse knoflook gehad eigenlijk. Normaal koop je knoflook waarvan de schil gedroogd is, maar de tenen zelf nog 'sappig'. Je kunt knoflook ook nog langer drogen, dan wordt deze hard en kun je er poeder of vlokken van malen. Die laatste ben ik geen fan van, behalve in beslag voor bijvoorbeeld uienringen.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Squier4ever Bekijk bericht
Je kan het ook nog laten rotten, dan krijg je zgn. black garlic...
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster Bekijk bericht
Interessant ... Is kijken of dat ergens kan krijgen ...
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Squier4ever Bekijk bericht
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Lacoste Bekijk bericht
mijne wordt altijd groen...


??%^#??
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster Bekijk bericht
Bij kamertemperatuur, donker en droog bewaren, dan gaat het drogen. Als het in het licht en vochtig ligt gaat de knoflook opnieuw groeien en krijg je groene scheuten. Hoe ze dat fermenteren precies doen weet ik niet, maar zal ongetwijfeld bij een bepaald klimaat gedaan worden om het rot proces snel maar gecontroleerd te doen (zonder schimmels enzo).

[...]
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Squier4ever Bekijk bericht

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Facebook

Categories
Uncategorized
Back to top