Verse knoflook is overigens wel speciaal leerde ik laatst; dacht altijd dat ik verse knoflook at, blijkt het gedroogde te zijn.
Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster
Klopt, ik heb nog nooit echt verse knoflook gehad eigenlijk. Normaal koop je knoflook waarvan de schil gedroogd is, maar de tenen zelf nog 'sappig'. Je kunt knoflook ook nog langer drogen, dan wordt deze hard en kun je er poeder of vlokken van malen. Die laatste ben ik geen fan van, behalve in beslag voor bijvoorbeeld uienringen.
Oorspronkelijk geplaatst door Squier4ever
Je kan het ook nog laten rotten, dan krijg je zgn. black garlic...
Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster
Interessant ... Is kijken of dat ergens kan krijgen ...
Bij kamertemperatuur, donker en droog bewaren, dan gaat het drogen. Als het in het licht en vochtig ligt gaat de knoflook opnieuw groeien en krijg je groene scheuten. Hoe ze dat fermenteren precies doen weet ik niet, maar zal ongetwijfeld bij een bepaald klimaat gedaan worden om het rot proces snel maar gecontroleerd te doen (zonder schimmels enzo).