Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tupelo Bekijk bericht
[...] bonenburgers, rechtstreeks uit het boek :
"1 el. Olijfolie.
1 kleine ui gesnipperd.
1 teentje knoflook, geperst.
1 tl. komijn (poeder..).
1 tl. koriander (poeder..).
1/2 tl. kurkuma.
115 gr. champignons, fijngehakt.
400 gr. kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld.
2 el. fijngehakte koriander.
Zout en versgemalen peper.
Volkorenbloem.

1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze op matig vuur in ca. 4 min. zacht. Voeg komijn, koriander en kurkuma toe en roerbak het mengsel nog 1 min.

2. Voeg de champignons toe en bak ze al roerend tot ze zacht en droog zijn. Neem de pan van het vuur.

3. Doe de bonen in een schaal en prak ze met een vork. Roer ze door het champignonmengsel en voeg dan de verse koriander toe. Meng alles goed en strooi er zout en peper over.

4. Kneed van het mengsel vier platte burgers op een met bloem bestoven werkvlak. Als het mengsel te plakkerig is kunt u wat bloem toevoegen.

5. Bestrijk de burgers met olie en gril ze in circa 8-10 minuten goudbruin.
Keer ze halverwege."


Ik kan me herinneren dat ik wat gekruimeld geroosterd brood door de massa gedaan heb, omdat die toch wat vochtig was.

Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Google Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Facebook

Labels: Geen Labels bewerken
Categories
Uncategorized
Back to top