Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Spaghetti met olijfolie, spinazie, gesnipperd uitje, gehakte zongedroogde tomaatjes en Grana.
Oorspronkelijk geplaatst door --=HANS=-- Kijk, zo is dat, meer hoeft een lekker bord pasta niet te zijn! Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Morgen waarschijnlijk Papardelle met geklaarde boter en een hand Grana. Of olie en knoflook... Heel veel minder kan bijna niet. Heel veel lekkerder zeker niet. Oorspronkelijk geplaatst door --=HANS=-- Helemaal mee eens maar dan niet als hoofdschotel. Enige zeikpuntje wat ik eraan kan ontdekken is dat ik zou kiezen voor wat echte parmezaanse ipv grana al valt hier ook over te twisten. De een wil in een gerecht juist de wat zachtere grana en vindt parmezaanse te sterk de ander, ik dus, geef de voorkeur aan wat meer pit. Mijn lief is half Italiaans en zij heeft me de kracht van een goede eenvoudige pasta geleerd. In Nederland maken veel mensen pasta onnodig ingewikkeld. Een van mijn favorieten voor na een lange warme zomerdag: olie, pepertje, knoflook, misschien wat spek en spaghetti. Frisse salade met wat brood en een glas gekoelde wijn, mag zelfs rood zijn. Nog zo`n lekkere: spaghetti a la Vongole, super eenvoudig maar zo lekker. Jammer dat er in Nederland moeilijk aan verse Vongole te komen is. Shit man, de winter is pas net begonnen, ik verlang naar de zomer Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Kom in Nederland maar eens om goede Parmesan. Die niet alleen maar zout en uitgedroogd is dus... En is inderdaad een kwestie van smaak, of je Parmesan dan wel Grana gebruikt. Nu in de stemming voor de zoete, notige smaak van 'verse' Grana. Bij tomaat gerechten vaak toch een Parmezaanse. Laatst een recept voor spaghetti met boerenkool gezien. Jaja, Godzilla Lawson natuurlijk. Gescheurde koolbladen door de pasta, verder weet ik het niet goed meer. Zat meer op La Lawson te letten dan op het recept Xal het eens opzoogelen. hmmm... kan 't niet echt vinden op de gewgle