vandaag eet ik Shashuka een joods vegetaries gerecht. Met tomaten, paprika, aubergine, venkel, prei, ui, karwij zaad, djinten, koriander, pul biber , ei en cardemom.
Oorspronkelijk geplaatst door onrust nv
[...]
Benodigdheden:
1 blik tomaten blokje(gewoon euroshopper ofzo doen, maakt geen donder uit)
500 gr, cherry tomaten (halveren)
1 venkel (niet te klein snipperen)
1 aubergine (blokjes of reepjes snijden)
1 grote ui (of 2 kleine in 1/2ringen)
3 paprika's (in dunne reepjes 3 kleuren)
1 prei (in ringetjes geen blad meesnijden)
4 eieren
5 tenen knoflook (persen)
1 afgestreken eetlepel Pul biber (turkse winkel hebben ze dat)is gecrushte rode peper met een zoete smaak
1 theelepel cardamom
1 theelepel karwij zaad (heel)
1 afgestreken theelepel Djinten (gemalen komijn)
1 theelepel korianderblad(gedroogd)
(1 laurierblad voor de afwisseling is zonder ook lekker) wel eruithalen
1 theelepel citroensap
1 theelepel(met kop) suiker
zout niet te veel, maar op smaak
EN VOOR ERBIJ RIJST OF COUSCOUS
Je begint met de venkel en de aubergine te bakken in olijf olie
Waneer de aubergine bruin en glazig wordt gooi je er ui bij en de kruiden(ik mix ze altijd vantevoren in een glas). Daarna paprika erbij bakken na 3 minuten knoflook erbij en dan nog 3 minuten baken.
Als de paprika wat gebakken is doe je het blik tomten erbij en laat dit 10 min koken. Dan gooi je er de prei in en de tomaten, dit weer aan de kook brengen. En als het kookt voorzichtig de rauwe eiëren erin en de desksel op de pan vuur lager. Dit rond de 6min even met de deksel laten koken. Dan kijken of de eiëren FF checken(het is het lekkerst als de eiëren niet voledig gestold zijn, maar wel wit). Dan rijst(of couscous) op je bord en een flinke schep shashuka. en dan genieten. Je zou er ook nog olijven in kunnen doen.
Of als kruiden variant Munt, thijm, peterselie en pul biber(spreek uit POEL BIEBER)