Men heeft nodig.
* 1 aubergine van gemiddelde afmeting
* Sap van ½ citroen
* 2 eetlepels gehakte verse munt
* 1 ½ eetlepel Tahin (sesampasta)
* 25 gram geroosterde geschaafde amandelen
* 1 theelepel shoarmakruiden (of wat komijn)
* Scheut olijfolie
* Vers gemalen peper & zout.
Aubergine prikken en garen in de magnetron. (Aanbevolen wordt per 500 gram 6 minuten op 750 watt) Wikkelen in folie en laten afkoelen. Nadat de 1e hitte van de aubergine eraf is en deze wat heeft nagegaard de schil verwijderen. Het vlees van de schil fileren zeg maar; je schraapt het er zo vanaf.
Vruchtvlees met de rest van de ingrediënten (m.u.v. de amandelen & munt) in een keukenmachine tot een pasta pureren. Amandelen in de tussentijd in een koekenpan roosteren. Munt hakken.
Geroosterde amandelen met de munt door de auberginesubstantie mengen.
En een salade van:
Bosui.
Rode punt paprika.
Peultjes
Zonnebloempitjes.
Met een dressing van frambozenazijn, knoflook, veel zwarte peper, olijfolie & zout.