
Oorspronkelijk geplaatst door
Tupelo
Mijn Minestrone zou een restaurant goed doen.
Wat ik doe is... in dit geval...:
4 biologische tomaten diepe kruizen in gesneden en volgepropt met basilicum en knoflook.
1 uitje in 4en gesneden.
1 gele paprika in blokjes van circa 1 cm.
Hele boel overgoten met olijfolie & basalmico azijn, vers gemalen peper en zout erover en 20 minuutjes in de oven.
In de tussentijd stukjes winterwortel gesneden en gefruit in een steel pannetje in een flinke bodem olijfolie.
Een flinke eetlepel goede tomatenpuree erbij gedaan en laten ontzuren, afgeblust met een scheut rode wijn, aansteker erbij whoppa.
Eén kopje water, meer niet.
Even van het vuur halen.
Na 20 minuten de ui & paprika uit de oven halen en aan het steel pannetje toevoegen. Tomaatjes nog een kwartiertje in de oven terug gezet en het steel pannetje op een klein vuur terugzetten. Handje diepvries tuinbonen erbij.
Tomaten in 4en gesneden en daarbij de hartjes verwijderd.
Toegevoegd aan de rest van de soep samen met het vocht uit de ovenschaal.
Opnieuw een paar verse blaadjes basilicum erdoor (me casa zou het er als garnituur over gaan) et c'est tout !!
Textuur ervan is echt briljant !!
Had er zelf gebakken ciabatta bij, maar die heb ik niet op de foto staan.