Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tupelo Bekijk bericht
[...]
Tijd voor een Bhaji / Parkora achtige… Hebben we het over circa 10 minuutjes van start tot aan tafel…

Erwtenmeel heerscht omdat je niet meer nodig hebt dan dat en water om een beslag te maken. Goed spul om in huis te hebben voor wanneer je het even niet weet, of je iets met je groenten restjes wil doen. Anyhoe, er is van alles mogelijk, zaak is dat je een beslag van gewenste dikte hebt, en de gewenste dikte is dikker dan pannenkoekbeslag, het is de bedoeling dat je er ingrediënten door kunt mengen en daar balletjes / koekjes van kunt knijpen.

Exacte verhoudingen erwtenmeel versus water heb ik niet, maar een kind kan de was doen, dus don’t bother.

2 volle eetlepels erwtenmeel en water mengen tot er een mooi beslag ontstaat. Toevoegen aan het beslag :

* 1 afgestreken tl. Mosterdzaad.
* 1 afgestreken tl. Komijnzaad.
* ½ tl. Licht gekneusd korianderzaad.
* 1 afgestreken tl. Paprikapoeder.
* 1 afgestreken tl. Kurkuma.

In principe kun je iedere groente door het beslag mengen, maar het is natuurlijk zaak dat het niet te vochtig wordt, dus groenten met een stevigere textuur doen het beter. In mijn geval :

* 2 bosuien in ringetjes.
* 1 stuk winterwortel à 5 cm met een dunschiller sliertjes van gesneden.
* 1 ui in halve ringen.

Roer de groenten door het beslag. Zet een wok op met een flinke bodem olie. Kneed balletjes / koekjes van het groenten-beslag-mengsel en bak, frituur of wok ze goudbruin.

Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Google Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Facebook

Labels: Geen Labels bewerken
Categories
Uncategorized
Back to top