Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Bekijk bericht
Je neemt evenredige delen ajuin, verse zuurkool, wortel en pasta.
De ajuin en de wortel worden (met een beetje bouillon of andere kruiden naar eigen smaak) gebakken tot ze beetgaar worden.
Dan wordt de zuurkool er bijgelegd en doorgeroerd zodat de smaken zich kunnen mengen. Je kan het nog even op een zachtvuurtje laten staan, maar het is niet de bedoeling dat de zuurkool wordt gekookt, enkel wat opgewarmd.
Ik laat bij het toevoegen van de zuurkool de pot nog eventjes op een gedoofd elektrisch vuur staan.
Daarnaast wordt de pasta gekookt zoals op de verpakking en op het bord dan bovenop de groenten gelegd.
Dan dooreen scheppen tijdens het eten.

Er moet enkel opgelet worden dat er genoeg zuurkool wordt gebruikt (verse en geen ingeblikte) omdat anders de maaltijd te zoet kan worden.

(bron;http://www.mijnreceptenboek.nl/recep...asta-6156.html)

Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Google Submit "Uke's "wat eten we vanavond" GN vegaquoteblog" to Facebook

Labels: Geen Labels bewerken
Categories
Uncategorized

Comments

  1. Ukeloeder's schermafbeelding
    het lijkt mij persoonlijk niks maar wtf.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Joey Handsome Bekijk bericht
    Jezus Ukeloeder... hahaha, nooit van m'n leven.
    Ik heb ook nog wat winterpeen liggen toevallig en selderij, dus ik kan ook gewoon een ranspot maken en niet nadenken terwijl ik eet. Nog wat worsten erbij et voila.
    Lijkt me, met uitzondering van de worsten, een beter idee.
  2. Ukeloeder's schermafbeelding
    En zó klinkt het dan weer heel aannemelijk en smakelijk;
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door --=HANS=-- Bekijk bericht
    Hier gaat dadelijk de zuurkool op het vuur. Eerst een uitje op laag vuur stoven in de roomboter. Dan de zuurkool erbij met een scheut witte wijn, wat kruidnagel, jeneverbes en salie en dan op een warmhoudplaatje heel langzaam stoven. Samen met verse aardappelpuree. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr!
Back to top