Oorspronkelijk geplaatst door peter_heijnen Bieten-champignoncurry met witlof salade. http://www.mijnreceptenboek.nl/recep...urry-6534.html
Ingrediënten 3 eetlepels olie 1 theelepel komijnzaad 1 theelepel mosterd 200 gram kleine champignons 500 gram rauwe rode bieten 3 cm gemberwortel 2 teentjes knoflook 1 Spaanse groene peper 2,5 deciliter gezeefde tomaten zout Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snijd deze een keer door midden. Schil de bieten en snijd deze in blokjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Was de groene peper, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het komijnzaad, mosterd, champignons en bieten toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de gemberwortel, knoflook en groene peper toe en bak deze eventjes mee. Giet dan de gezeefde tomaten en 2 ½ deciliter water erbij, voeg wat zout toe en breng alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 40 minuten zachtjes koken tot de bieten gaar zijn.