PDA

View Full Version : Gretsch vervaning pickups



Adqeruin
6 augustus 2007, 17:55
Hallo hallo hallo,

Ten eerste: ik ben nieuw hier.

Ten tweede: ik heb net twee weken terug een Gretsch 5235T Electromatic gekocht. Hartstikke leuk gitaartje: goede bigsby, lekkere hals. De tuners heb ik echter al wel vervangen voor Schallers, maar nu begin ik me langzamerhand ook te ergeren aan de pickups ... vrij lage output, en een beetje weekjes.

Nu mijn vraag: waar kan ik in godsnaam vervangingselementen vinden voor een Gretsch?! Het zijn mini-humbuckers, maar niet dezelfde als bijv. in een Gibson.

Zelf zat ik te denken om er een setje P-90's in te doen, maar of dit past?

Hartstikke bedankt alvast,

A

RolandT
6 augustus 2007, 18:05
Het adres voor Gretsch pickups is TVJones (http://www.tvjones.com/). Niet goed geld terug. Stuur hem een email, schrijf wat je zoekt en hij zal je een pickup voorstellen.

Pepe
6 augustus 2007, 18:15
Dearmond 2K's en 2000 passen, niet de Dearmonds waar de pooltjes naar beneden doorlopen zoals de SD. Ze zijn 2 mm. te breed maar je kan de randen van de pickups bijvijlen, dat is handiger dan de cavities vergroten. Ik heb ze ook met P90's en filtertrons erin gezien. Check het Gretsch forum, daar staan nogal wat mods op voor de projet.

Squier4ever
6 augustus 2007, 19:03
www.guitarfetish.com (http://www.giutarfetish.com) heeft ook vervangende pups voor oa gretsch enz.

episua
6 augustus 2007, 19:41
Zie dit topic: http://www.gitaarnet.nl/forum/showthread.php?t=94279&highlight=gretsch

Adqeruin
7 augustus 2007, 14:08
Dankjullie wel jongens, er is een mailtje de deur uit naar Mr. TV Jones die mij hopelijk een redelijke prijs voor kan schotelen. :rockon:

q-elvis-p
15 september 2007, 11:48
voor tv jones bem je rond de 250 euro klaar, ik heb zelf net nieuwe pickups van GFS binnen en die zijn al perfect voor mij, veel meer output dan de standaard pickups en klinken mooi.

RolandT
15 september 2007, 12:16
Dankjullie wel jongens, er is een mailtje de deur uit naar Mr. TV Jones die mij hopelijk een redelijke prijs voor kan schotelen. :rockon:Hou ons op de hoogte. Ik heb de indruk dat Gretsch zelf meer en meer met TV-Jones gaat werken. TV-jones heeft mij ooit eens aangeraden om powertron's in mijn Tennessee Rose te plaatsen (ik hou het nog in beraad want de Gretsch PuPs zijn te goed om zomaar te veranderen)

PS:Heeft er iemand al die GFS "TV-Jones" kopies gebruikt?

omni
15 september 2007, 16:05
erik van de haar is importeur van Tvjones in nederland, naast dat het een aardige jongen is kan hij je ook een goed advies geven en je hebt de pickups binnen een paar dagen in huis. Kijk even op haarguitars.nl en stuur hem een mailtje.