PDA

View Full Version : Wolfgang Quilt top



zZoRgO
9 januari 2003, 12:00
Hey, die peavey wolfgang quilt,
zeg maar de goedkopere versie...
wat vinden jullie daarvan?
leuke gitaar?
ik hoorde al van versch mensen datie wel goed klinkt...
wat kost die ongeveer?

Han Solo
9 januari 2003, 12:31
Ik heb er een en hij bevalt prima. Vooral de onbehandelde neck is voor mij perfect. Samen met m'n JCM800 kan ik er jaren mee voort.
Laat je wel even informeren over de brug en de tuners mocht je voor het eerst een Floyd-Rose brug zien....:wink:

Han Solo
9 januari 2003, 12:32
O ja, de prijs; was bij mij 490 E

ArpeggioKing
9 januari 2003, 13:08
goeie gitaar, alleen moet je wel van een dikke hals houden.Dit was voor mij ook de reden waarom ik hem niet kocht, verder prachtig scheurende gitaar.

zZoRgO
9 januari 2003, 13:20
vind de nek van de fender ook redelijk breed...kan ik die van de wolfgang hiermee vergelijken?
en is er een kist bij?

Han Solo
9 januari 2003, 14:28
Een kist? :smile:Ik kreeg er een plastic tasje bij :smile:


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Han Solo op 2003-01-09 14:29 ]</font>

zZoRgO
9 januari 2003, 14:38
ok, die kist koop ik er dan wel bij :grin:

Brat
9 januari 2003, 19:46
Ik wilde eigenlijk eerst een OLP, maar heb nu op een quilt (€523) gespeeld en wil die nu toch eigenlijk wel hebben. Vooral in Amber is tie wel erg gaaf. Wat de hals betreft die is precies hetzelfde als van een strat. Ik vind dat wel ok, die strijkplanken van ibanez heb ik nooit wat gevonden. Anyway ik vind hem er puik uitzien,lekker spelen en lekker klinken. Volgens mij is het gezien de Floyd Rose en algehele afwerking een van de beste koopjes van dit moment. Ik had al wel eens gehoord dat ie steviger overkomt dan de OLP, wat mij onzin leek. Maar stiekem ben ik het daar nu toch wel mee eens. Dus ik zou zeggen doen! (want dat ga ik zelf dus ook doen) Maar vergeet natuurlijk niet er eerst op te spelen, want dat blijft het belangrijkst.

pim1234
9 januari 2003, 19:53
zitten er zelfde elementen in als in de usa versie?

Brat
9 januari 2003, 20:05
geloof het niet, ik zou er hoe dan ook tzt wel andere elementen in zetten. Ik geloof dat de elementen toontechnisch wel exact hetzelfde zijn, maar van peavey zelf en niet van dimarzio.

moretel
11 januari 2003, 01:45
Ik heb die wolfgang ook en de hals is voor mij perfect, ik heb ook een strat de luxe en daarvan is de hals een stuk smaller.

Kwa geluid is het een echte rockgitaar, clean speel ik liever op mijn strat maar overstuurd klinkt de Wolfgang heerlijk vol en warm en agressief als het moet, de brughumbucker is lekker fel en prikt door al het band geluid heen.
Afgelopen week op een sessie mijn peavy door een andere gitarist horen bespelen. In vergelijking met zijn eigen gitaar een Ibanez Jem won die Peayvy glansrijk.
De tremelo kan maar 1 kant op , blijft goed op stemming.

Alleen laatst bij feedback een overdrive getest en daar gespeeld op een wolfgang die vreselijk slecht was afgesteld en slecht bespeelbaar was.

Voor het geld hoef je het niet te laten.

Pickslide
11 januari 2003, 12:10
Ik vind het een machtige gitaar, vond em eerst lelijk maar na een paar keer kijken vind ik nu wel ok. Hij speelt lekker soepel, ik had beter dat ding kunnen kopen dan de Epi LP die ik een paar maanden ervoor kocht (klank was namelijk veel beter).

ArpeggioKing
11 januari 2003, 17:56
Bij musikproduktiv vond ik de Wolfgang ook een supergitaar...tot dat ik de ESP horizon zag/bespeelde :grin:

maar verder roelt het scheurgeluid van de Wolgang aarsch.

Eddie van Halen
11 januari 2003, 21:11
Ik heb vanmiddag ook een Wolfgang (Koreaan) besteld. De verkoper zei dat de koreaanse versie geen grote diversiteit aan kleuren heeft (2 kleuren, Amber en Sunburst). Weet iemand wat voor kleuren er allemaal zijn - wat voor kleur heeft jouw Wolfie - en waar ik deze evt op internet kunt vinden. Op http://www.peavey.com staan alleen de USA-versies die er in allerlei kleuren zijn...

EDIT: oja, er wordt nog wel gebeld over de kleuren, maar als hij zegt Royal Blue oid weet ik nog niet waar ik aan toe ben, daarom wil ik ff weten of die kleuren hetzelfde zijn als de USA's.

THANX DUDES

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Eddie van Halen op 2003-01-11 21:14 ]</font>

Brat
11 januari 2003, 22:53
Volgens mij zijn de kleuren hetzelfde als de amerikaanse, dus rood, blauw, sunburst en amber. Heb de laatste drie al mogen aanschouwen en ben helemaal weg van de amber. Dat moet 'm dus maar gaan worden, he he he. Maar ja smaken verschillen.

Anders Destium
11 januari 2003, 23:02
Als ik in de komende paar maanden niet een van de zeldzame gitaren vind waar ik naar op zoek ben denk ik dat er een grote kans in zit dat ik een blauwe Wolfgang QM aan de haak ga slaan :smile: Als gitarenverslaafde is dit een gitaar die vanwege de ontzettend goede prijs/kwaliteitsverhouding in mijn verzameling nooit zal misstaan :wink:

zZoRgO
12 januari 2003, 09:58
ik ga ook zeker voor de Amber gaan, rrrrrr
maroon is anders ook niet mis, maar heb al een candy apple red strat... :grin:

ik dacht dat ze hem in Ivory white ook hadden?
en in een soort donker groen heb ik em ook al gezien

R. Flagg
12 januari 2003, 11:39
Ik had laatst in een engels gitaarblad gelezen dat deze gitaar uitgeroepen is tot gear of the year in de prijsklasse onder de 500 pond.

Er zit toch ook een d-tuner op de wolfgang QT. Kan iemand mij uitleggen wat dat nou precies is, en hoe dat werkt.

Eddie van Halen
12 januari 2003, 12:05
Die D-Tuner geeft je de mogelijkheid om met je lage E door 1 druk/ruk aan de knop naar drop-D tuning kunt gaan. De E wordt dan een hele noot naar beneden gestemd, zonder te hoeven stemmen. Omdat de brug op de body rust (fabrieksinstelling toch?) veranderen de andere snaren niet van toonhoogte. Als je de brug instelt zodat hij boven de body 'zweeft' kan de D-tuner wel eens invloed hebben op de hele stemming...

btw, die kleuren... De usa's hebben wel 10 kleuren! Stuk of 3 sunbursts, rood, groen, blauw ('transparent blue' enzo hè), moet ik er nog meer opnoemen? :smile:
En http://www.peavey.com doet 't bij mij niet... http://www.peavey.com/evhcustomshop ook niet meer, gisteravond nog wel...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Eddie van Halen op 2003-01-12 12:07 ]</font>

zZoRgO
12 januari 2003, 14:48
hoeveel zou het btw kosten om zo een wolfgangetje te laten overkomen uit duitsland?

Brat
13 januari 2003, 18:09
Volgens mij gelden die andere kleuren niet voor de quilt. Mocht dat wel zo zijn dan zou ik dat graag weten. Ik heb er zo'n schurft aan als je net een gitaar koopt en een week later ligt ie in een veel mooiere kleur in de winkel. Op de peavey site is de info ook al niet om over naar huis te schrijven.

Eddie van Halen
14 januari 2003, 19:23
De Koreaanse Peavey EvH Wolfgang Quilt Top is er in vier kleuren: Sunburst, Maroon, Blue en Amber. De USA's hebben meer kleuren gloof ik.

Ik heb vanmiddag een Wolfgang besteld ( :razz: ) en hij komt over een weekje als ze 'm op voorraad hebben, anders duurt 't een tijdje... Maar het is het wachten waard !!!

Chiel
15 januari 2003, 09:07
Ik heb zelf een Wolfgang usa. Werkelijk een beest! Veelzijdig genoeg, zodat ik eigenlijk nooit van gitaar hoef te wisselen op het podium.
Ik moet wel zeggen dat hij vreselijk scheurt. Zelfs met het cleane kanaal van een Fender Dual Showman begint hij te scheuren. Soms wel lastig bij funcky wahwah effecten, maar maar dat blijft gewoon een kwestie van flexibel met je volumeknop omgaan.
Wat wel een klein puntje van kritiek mag hebben is het rondzingen van de gitaar. Op grote podia gaat het leadkanaal van mijn Ernst Fliek gruwlijk rondzingen. Iets waar mijn Ibanez S-Prestige totaal geen last van heeft. Ook voor opnames is de gitaar niet echt stil, maar dat zijn maar enkele kleine puntjes die het speelplezier niet in de weg zal staan :smile:

Ben dus alweer naarstig zoekende naar een Strat+ dlx usa met EMG'tjes...

koelieVai
14 maart 2004, 16:28
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een amer Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij wat voor gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.

koelieVai
14 maart 2004, 16:29
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een amer Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij wat voor gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.

koelieVai
14 maart 2004, 16:30
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een amer Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij wat voor gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.

koelieVai
14 maart 2004, 16:32
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een amer Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij wat voor gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.

koelieVai
14 maart 2004, 16:35
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een usa Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte usa EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij wat voor gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.

koelieVai
14 maart 2004, 16:36
ik ben geen fervente topic opener dus plaats ik mijn vraag maar hiero ... jaja ik ben erg bedreven met de zoekfunctie voor een beginner :D niw

Ben van plan een Peavy EVH Wolfie QT aan te schaffen maar de verstrekte informatie van de medewerkers bij de lokale gitarenboer doen me twijfelen of ze me niet met een stuk schroot opschepen... ok schroot is een groot woord voor deze hoog aangeprezen koreanen maar ik wil niet iets anders aanschaffen dan ze mij voorschotelen.

Wat zal de prijs van een standard amerikaanse Peavy Wolf zijn , 1500 tot 1600 euro niet? elk geval boven de 1000 . Nou wat de verkopers mij wijs willen maken is dat een stel nauwelijks zichtbare krasjes op de achterkant van een usa Wolfgang de prijs met meer dan de helft kan doen dalen , 500 euro voor een échte usa EVH Wolf!!??? :o sorry je hebt koopjes en je hebt koopjes . Hun 'bewijs' dat het om een echte amerikano gaat is de handtekening van Eddie op de achterkant v.d headstock ... na wat onderzoek blijkt dat echte koreanen dat ook hebben ... hier wat voorbeelden van Elderly geplukt

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWG-FLOYD-DCSB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/new_instruments/30N/VWGSPQ-TB_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11668_headstock-back.jpg

http://elderly.com/images/vintage/30U/30U-11654_headstock-back.jpg

eens kijken of jullie er uit komen , welke is de redneck en welke de chink ?? :razz: zoja hoe kan ik zeker weten met wat voor makelij ik te maken heb bij welk gitaarmerk dan ook?? soms staan er namelijk ook geen stickertjes op waaruit dat af te leiden is. Ik weet 't al maar nog niet zeker daarom plaats ik het hier.

Nog een vraag wat is het verschil tussen een Wolfgang EVH (special) QT en Wolfgang EVH (special) EXP QT ?? wat is dat exp en de toevoeging special vat ik ook niet want de specs zijn hetzelfde.