PDA

View Full Version : afstellen van bas + nieuwe snaren



AntY
5 november 2002, 16:17
Ik heb in januari in onze local music store (spanjaard in alkmaar) een Cort SB 25 gekocht. Ik dacht laat ik s nieuwe snaren halen volges mij moet dat wel eens na 10 maanden, maar ik wist niet welke ik moest hebben en die verkoper wist er ook niet echt veel van :smile: . Had wel t vorige snaren topic gelezen, t is zeker gewoon persoonlijk?

maar dan nog een vraag: volgens de gast die mij die bas had verkocht daar hoefde je de bas nooit opnieuw af te stellen als je altijd de zelfde dikte snaren gebruikte, terwijl ik hier en daar heb gehoord dat een bas na een half jaar of zo sowieso opnieuiw moet worden afgesteld. hoe zit t hier nu eigenlijk mee?

Ik wil t natuurlijk wel weten als ik genaaid wordt :smile: Vertrouw t niet helemaal. t is best een goede zaak, maarja ik ben nu eenmaal beetje paranoid :grin:

Ron C
5 november 2002, 16:37
Onzin wat die gast zegt, als je bas goed is afgesteld hoeft het inderdaad niet zo vaak maar nooit is bullshit. Wanneer de intonatie niet meer klopt(brug) of als de snaren aanlopen(hals en/of brug) zul je het een en ander moeten afstellen, maar zo lang dit goed is: niks aan doen.

skabouter
5 november 2002, 20:59
zo is het ! ik heb mijn bas nu al ruim 1 jaar niet afgesteld, en hij doet het op allen fronten prima. zolang je nergens last van hebt, ook niets aan veranderen !

en zo`n goede zaak is spanjaard BTW niet.
als je toch in alkmaar woont (ik ook), ga dan naar JAN hartman ! das in langedijk en das een basgitaar specialist ! heeft alleen bassen, een dijkvan een reputatie, valt altijd over de prijzen te praten, je hebt zga oneindige garantie. en hij is super klantvriendelijk !

AntY
6 november 2002, 11:23
hm idd maar ik had 10% korting bij Spanjaard via school :razz: hmm
maar nu niet meer dus voortaan ga ik wel naar jan hartman of naar sacksioni in amsterdam, schijnt ook erg servicegericht te zijn :razz:

Ron C
6 november 2002, 12:07
10% kun je bij altijd bij elke zaak krijgen, ongeacht via school of wat dan ook, gewoon om vragen!

skabouter
6 november 2002, 15:39
nou, bij spanjaard niet.

als je daar om 10% korting vraagt moet je juist 10% meer betalen !

Dogma
6 november 2002, 17:08
Op 2002-11-06 11:23, schreef AntY:
hm idd maar ik had 10% korting bij Spanjaard via school <IMG SRC="/phpBB/images/smiles/icon_razz.gif"> hmm
maar nu niet meer dus voortaan ga ik wel naar jan hartman of naar sacksioni in amsterdam, schijnt ook erg servicegericht te zijn <IMG SRC="/phpBB/images/smiles/icon_razz.gif">


Ja, Sacksioni is wel tof, heeft niet zo gek veel bas spul maar is wel relaxed.

Venomer
7 november 2002, 16:09
Hout is een natuurlijk materiaal en zal door weersinvloeden (vochtigheid / warmte) van vorm veranderen. Op den duur is er altijd wel een aanpassing nodig.

Snaren zijn inderdaad een kwestie van smaak. Het enige waar je echt op moet letten is de lengte. De meeste bassen hebben een standaard lengte (34 inch, of zit ik nou mis?), maar er zijn uitzonderingen.

Sommige snaren hebben een bepaalde reputatie. Rotosound schijnt bijvoorbeeld sneller je frets en toets te beschadigen.

AllodoX
8 november 2002, 08:13
Roestvrij staal = rauw geluid ( :grin: ), niet zo comfortabel om mee te spelen, pijnlijk voor je frets. hoge output

nickel = mild geluid, glad voor den vingers ende den frets. ietskes lagere output

hybride = de top (!) het beste van beiden werelden. je hebt de hoge output van roestvrij staal en de gladheid van nickel.

ErikM
9 november 2002, 12:42
Mijn voorkeur gaat ook uit naar
Roestvrijstaal. Maarre kan Allodox van de
hybride soorten een paar namen en rugnummers
noemen?

AntY
9 november 2002, 15:55
en merken, gauges wat is goed? zijn die ernie ball slinkies ook hybrids?

AllodoX
9 november 2002, 23:34
wat ik zelf goede hybrides vind zijn de Ibanez BTB snaren.. die blauw/zilveren.. zijn niet makkelijk aan te komen ( moet je via internet in amerika bestellen ), maar ze hebben wel een heel vol geluid.

Venomer
10 november 2002, 23:08
Ik gebruikt zelf D'Addario en die bevallen me goed. Ik weet alleen effe het type niet meer...