PDA

View Full Version : Wat als geld geen show stopper was!



Gert2015
20 oktober 2015, 19:40
Wat als geld geen show stopper was, tja wat voor een akoestische gitaar zou je dan kopen?

Hebben jullie ook zo je eigen voorkeur en heb je al eens gespeeld op je droom gitaar of misschien heb je hem al?

Ik zal alvast een opzetje geven, voor mij is het de Martin 000-28 eric clapton signature model.
Hele aparte beleving om er op te spelen met een v shape nek en een mooie Herringbone langs een ivoroide binding. En wat een volume. Maar ja die prijs he!

http://guitarexperience.net/wp-content/uploads/2012/06/martin-000-28ec-eric-clapton-933306-7516-case.jpg

muziekschuur
20 oktober 2015, 19:51
"You can't allways get what you want, but you can allways get what you need".

Brad
20 oktober 2015, 20:19
Dan zou ik gelijk een groter huis gaan bewonen met een grote geisoleerde ruimte voor mijn muziek activiteiten . Ik zou Bob Bradshaw of Pete Cornish een schakelsysteem laten bouwen met minimaal vierentwintig loops . Met dat systeem kan ik dan bij elk soort geluid de beste effect en versterker combinatie oproepen met een enkele druk op de knop .
Als akoestische gitaar zou ik dan een goede Taylor kopen . Ook zou ik overigens een deel van mijn geld aan bijvoorbeeld de daklozenopvang schenken .

Maar het heeft wel wat dat ik met mijn Squier gitaar en relatief bescheiden set up het wel red . Dat heeft toch ook iets romantisch

Moesjloen
20 oktober 2015, 20:50
Ik zou m'n Fender F-65 eens een grote APK geven

Joost de Ruig
20 oktober 2015, 21:20
Ik zou heeeel graag mijn oude Bozo terug willen kopen
gedwongen verkoop na scheiding & ontslag....

Moesjloen
20 oktober 2015, 21:52
gedwongen verkoop is wel heel erg -1

maar dealen met tegenslag is wel de kern van de blues toch?

Cageman
20 oktober 2015, 22:07
Specifiek akoestisch? Dit!

http://www.weissenbornguitars.com/image/cache/data/knutsen-harp-steel-1000x1160.jpg

:D

jantjec
21 oktober 2015, 00:55
Ik denk dat ik mijn droomgitaar al wel heb nu.
Mijn Takamine TLE- D1, dus nu nog mijn dromen laten uitkomen en kunnen spelen ook.
Er zullen vast nog mooiere gitaren zijn hoor.
Ben niet het type van nooit tevreden. al lijkt het er soms toch op :soinnocent:
Beetje kritisch dat wel.

Mijn motto is: Kijk vanwaar je komt, ben redelijk tevreden met wat je nu hebt bereikt, en wens dat je nog wat verder geraakt en ben dan eerlijk kritisch op jezelf, want om verder te geraken is dat nodig!

northernlake
21 oktober 2015, 09:46
Mijn Martin D-18V en Guild 12 string zijn meer gitaar dan ik verdien. Maar als je toch kunt kiezen: een Gibson Montana Gold jumbo, een Santa Cruz, een Collings CJ, een Henderson D-28, een B&H AJ... Er is zoveel.

Maar plaatjes kijken is ook leuk :)

RB-1
22 oktober 2015, 17:32
Gitaren heb ik eigenlijk alles wel wat ik nodig heb.
Maar zoiets (http://www.earnestbanjo.com/gibson_banjo_RB-75_mastertone_the_%20reverend_glenn_%20odell.htm) zou ik graag erbij hebben.
Klinkt fabelachtig: RB-75 (http://www.earnestbanjo.com/odell_RB75.mp3) Kan me niet schelen hoe het er uit ziet, maar die klank, vooral 'up the neck' na het eerste stuk......:lovelove:
Soms is 'vintage' een holle kreet, hier is het inderdaad het mooiste van het mooiste, ligt helaas buiten mijn bereik.:(

john.westhoff
23 oktober 2015, 09:54
Sinds een klein jaar ben ik de eigenaar van een Gallagher D71 (http://www.gallagherguitar.com/71special.html) een echt bluegrasskanon, en ja daarvoor heb ik gewoon bij de bank aangeklopt...

Het is een gitaar die door zijn degelijke constructie echt tijd nodig heeft om ingespeeld te raken maar het leuke daarvan is dat je hem maandelijks nog voelt en hoort "groeien". Qua acoustische gitaar mijn droomgitaar.

Sinds een maandje heb ik ook een Gibson ES335, nashville customshop '63 historic reissue. Ook een dijk van een allround gitaar, met net als ik een lichte voorkeur voor jazz/blues.

Ik geloof niet dat ik nog heel veel te zeuren heb. I'm a happy picker

northernlake
23 oktober 2015, 18:10
Sinds een klein jaar ben ik de eigenaar van een Gallagher D71 (http://www.gallagherguitar.com/71special.html) een echt bluegrasskanon, en ja daarvoor heb ik gewoon bij de bank aangeklopt...

Het is een gitaar die door zijn degelijke constructie echt tijd nodig heeft om ingespeeld te raken maar het leuke daarvan is dat je hem maandelijks nog voelt en hoort "groeien". Qua acoustische gitaar mijn droomgitaar.


Cool, typisch een merk dat je niet niet tegenkomt maar wel echt mooie gitaren bouwt. Mooie keus, hoor! Doc Watson en Steve Kaufman konden/kunnen er ook wat van op hun Gallaghers.

Eko
23 oktober 2015, 21:12
Sinds 4 maanden datgene gekocht wat al zo`n 35 jaar op de verlanglijst stond. Een Martin HD-35. Speel al die tijd elke dag met groot ontzag voor dat instrument. Heel af en toe hang ik hem even aan de muur en dan hoor je heel langzaam toon wegsterven. Heb ik nog nooit bij een andere gitaar staan doen.
Heb nog steeds ColeClarks , Fenders, Gresches enz. Maar de Martin heeft een hele bijzondere plaats. Gebruik hem ook alleen acoustisch en ook alleen maar thuis.

vederlicht
23 oktober 2015, 22:48
Ik zou heeeel graag mijn oude Bozo terug willen kopen
gedwongen verkoop na scheiding & ontslag....

Als de koper dit bericht leest en vervolgens weer rustig wil gaan slapen is terug "geven" de enige optie. O ZO! BOZO!!!

jantjec
23 oktober 2015, 23:30
Ja Joost, is die gitaar nog bij de persoon die die van je gekocht heeft en kun je de vraag stellen?? Heb je de gegevens bewaard mogelijk nog ergens in oude mailpost of zo.....

Joost de Ruig
24 oktober 2015, 05:10
Dat is heel aardig van jullie, maar ik heb geen flauw idee wie de koper was en heb daarnaast het budget niet. Als dat laatste er op een dag komt, dan heb ik misschien het geluk er ooit nog een tegen te komen. Ook hier op GN hoor ik nooit iemand over een Bozo. Laatst heb ik een 12-snarige van MP iemand aanbevolen, maar dat was er een sobere uit de budgetrange. Nog steeds mooi en goed, maar niet vergelijkbaar met mijn oude liefde. Ik hoop dat de huidige bezitter de gitaar waardeert en er dagelijks van geniet.

Harald
24 oktober 2015, 12:32
Heb een B80-12S Waanzinnige gitaar uit de Yairi stal. Niet de jouwe overigens voorzover ik kan weten. Een oude kennis (lang niet meer gezien) had het model van Harry Sacksioni laten bouwen door Bozo zelf in de 80er jaren. Speelde lichter dan de mijne, maar vond mijn gitaar beter klinken. Die Japanse Bozo's konden erg goed zijn.

Er was recentelijk (vlak voor Bozo's dood) weer een nieuwe serie goedkopere fabrieksgitaren met ontwerp van Bozo, maar die zagen er wel duidelijk anders uit. Alleen op foto's gezien.

Gert2015
24 oktober 2015, 13:25
Mooi om die diversiteit aan droomgitaren voorbij te zien komen, en wat een uitersten prachtig!
Overigens ben ik ook erg blij met mijn huidige gitaar Larrivee OM 03R.

D3nnis
24 oktober 2015, 13:54
Overigens ben ik ook erg blij met mijn huidige gitaar Larrivee OM 03R.

Mooie gitaren, larrivee.
Ik heb zo'n 12 jaar geleden, toen ik niks wist van akoestische gitaren (nu nog steeds zo overigens), een larrivee L-01 gekocht, na een lange middag yamaha, blueridge, seagull, Furch, etcetera uitproberen. Ik was toen eigenlijk helemaal niet bekend met larrivee.
Gitaar met zowat geen franje (enige luxe is de binding rond de toets), maar wát een geluid, zeker de prijs in ogenschouw nemend.

jantjec
24 oktober 2015, 18:44
ik had ook een paar Larrivee's willen testen, , had er wat in reservering staan voor eind november / december.... in de winkel toch een paar getest en wel goed van geluid maar voor mij te brede hals. Vind de Larrivee's wel heel mooi door de matte eenvoud juist erg mooi ook!!!!

Dus viel de Larrivee ook af voor mij, en toen de ingeving van de verkoper om de Takamine TLE-D1 een te proberen, was ik eigenlijk direct om zeep!
Smalle hals met toch best wat bolling in je handpalm zeer comfortabel om op te spelen en geluid is echt heel goed doet eigenlijk niks onder voor de Martin hd28, echt mijn droom gitaar en een beauty om te zien ook!

beruk
24 oktober 2015, 19:15
Die heb ik al heel lang..... gheghe
http://lh3.ggpht.com/_kRkUHXRS9WI/SEmOwnL3wEI/AAAAAAAAADI/v2M4sG5s4rA/s512/100_2127.jpg

Joost de Ruig
24 oktober 2015, 20:02
Qua body dezelfde, maar mijne had een kleiner blank, meegelakte rechthoekig slagplaatje. Verder meer inleg in de kop, andere bindingen en roset. Wel leuk om wat Bozo's voorbij te zien komen. Hoop dat jullie er allemaal veel plezier van hebben en zuinig op zijn.

beruk
24 oktober 2015, 20:05
Plezier zeer zeker, zuinig.... nu wel (heeft nogal eens achteloos ergens gezworven....)

Gert2015
24 oktober 2015, 23:50
Dus viel de Larrivee ook af voor mij, en toen de ingeving van de verkoper om de Takamine TLE-D1 een te proberen, was ik eigenlijk direct om zeep!

Ik hoop dat om zeep zijn in België iets anders betekent dan in Nederland!
i.i.g. veel plezier nog met je nieuwe droomgitaar!

jantjec
25 oktober 2015, 01:28
haha Gert, ik ben eigenlijk Nederlandse, maar woon al zo lang in België. ik ben reeds 27 jaar getrouwd met een Belg, vandaar!
Ik viel dus echt wel voor dees gitaar en nog, in Nederland zeggen ze vast...." ik ging voor de bijl"...
Destijds voor de bijl gegaan voor een man met gitaar die regelrecht mijn hartje roerde met zijn gitaarspelen zang en humor.
2 dagen later woonden we samen; een half jaar later was ik zwanger van ons eerste kindje samen en ik had er zelf al 2.
Intussen zijn we opa en oma, hebben samen 4 kinderen en 3 kleinkindjes
dit is wel ffkes out off topic he

Harald
25 oktober 2015, 09:31
Even nog voor Joost, er is een Bozo facebook pagina, waar ook regelmatig exemplaren voorbij komen die in de verkoop zijn... mocht je het geld nu wel weer hebben. De mijne leek ook onbereikbaar, maar precies op dat moment kreeg ik een belastingteruggaaf die het mooi dekte :) Zo'n teken kun je niet negeren...

Ding klinkt geweldig als je het eenmaal gestemd hebt. Dit nog maar eens uitzoeken, verzonnen, gespeeld, en vergeten, eigenlijk onterecht, maar het is ook half improvisatie.


https://www.youtube.com/watch?v=RAK42Go31fo

miyaru
25 oktober 2015, 18:50
Ik ben al lang bezig met muziek, speel al zo'n 32 jaar basgitaar, en sinds een paar jaar ook gitaar. Speelde al vaker op een gitaar, maar niet serieus genoeg dat het ergens op leek. Een paar jaar geleden heb ik 4 workshops bij Ruben Hoeke gedaan, met de bijbehorende optredens. Dat was een geweldige ervaring. Tijdens de workshoplessen spelen we op akoestische gitaren. Ik speelde eerst op een oude en niet zo'n denderende Stagg. Mijn vrouw heeft toen besloten haar Spaanse gitaar weg te doen, mijn Stagg te verkopen en een een goede gitaar voor mij te kopen. Dat is een Guild D 125 CE geworden. Ik heb daar nog een klein jaar workshoplessen op gespeeld, met veel plezier. Nu ik even geen lessen volg speel ik nog vaak met enthousiasme op de Guild. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik een duurdere gitaar zou moeten hebben om beter te worden, iets wat ik met de Stagg wel had. Ik ben dus tevreden over mijn akoestische gitaar!

Wat elektrische gitaren betreft ben ik ook tevreden, ik speel meestal op mijn Koreaanse Light Ash Fender Stratocaster. Ik heb niet zoveel wensen eigenlijk. Ik ben wel bezig met een pedalboard op het moment, dat was eigenlijk het laatste wat ik nog niet op orde had.

Basgitaar speel ik eigenlijk alleen nog thuis, en gebruik ik moijn oude Eden WT-300 met een Mesa Engineering Powerhouse 2 x 10" met verschillende bassen waaronder een Rickenbacker 4003 FG en een paar Fender P-Bassen. Ik heb nog wel wat bassen, maar dat wordt zo'n lijst...... LOL.

Ik heb ook een bescheiden Homestudio waar ik met een zangeres/songwriter werk zonder tijd en dus geld druk.

Al met al heb ik een heerlijk muzikaal leven!!!

Robin.

Gert2015
28 oktober 2015, 12:33
@ miyaru, toch zijn Guild ook prachtige gitaren. Ik hou nu eenmaal van sober uitziende gitaren zonder fancy glitters en franje. Speel gemak en geluid zijn belangrijker.

Tunes
28 oktober 2015, 14:07
Eigenlijk is het veel leuker m tussen de goedkope tweedehandsjes een juweeltje te vinden.
Gezien de tijd is dat goed te doen, je moet zoeken maar er zijn soms hele mooie dingen te koop.

Kim Wilson
28 oktober 2015, 14:48
Dat gevoel heb ik ook wel een beetje. Als geld geen issue is, is dus alles binnen handbereik. Dan is het bezitten van bijvoorbeeld een Gretsch Brian Setzer ineens een stuk minder speciaal. Ik vind het de sport om binnen mijn budget een zo goed mogelijke gitaar te vinden.

miyaru
28 oktober 2015, 16:23
Dat is ook zo, koopjes en tweede hands scoren is top. Heb laatst voor €94,= de laatste Way Huge Fat Sandwich weggekaapt bij Bax, zijn normaal veel duurder die dingen..... Ook mijn Okko Diablo Gain + voor de helft tweedehands weten te krijgen. Als ik dit niet deed, kon ik het niet betalen voor de normale prijs, daar ben ik heel eerlijk in.......

Robin.

Luca P
13 augustus 2016, 14:05
...lange tijd later..
Als geld geen rol speelt?
- Martin D45

http://skn-wp-assets.s3-us-west-2.amazonaws.com/news/wp-content/uploads/2011/10/martin-d45-rare-guitar-2569B-181.png

Of Gibson L5:

http://i186.photobucket.com/albums/x88/superaxe_photos/1951GibsonL5CES.jpg

Gibson Byrdland:

http://www.vintage-guitars.se/Gallery/1969_Gibson_Byrdland_559738.jpg

Moet ik nog ff doorgaan?
Gewoon dit soort werk dus.
Speel technisch ben ik ze nog lang niet waard maar daar werd gelukkig niet naar gevraagd.
:cheerup:

Joost de Ruig
13 augustus 2016, 15:07
Zo'n D45 lust ik ook wel. tfoa had er een voor €85.000,- te koop staan. Uit circa '38 meen ik met een unieke bracing net tussen een oud en nieuwer model in.

Een Martin-OO uit de jaren '30 zou ik trouwens nog liever hebben.

Mr.Fingers
13 augustus 2016, 22:28
Zo'n D45 lust ik ook wel. tfoa had er een voor €85.000,- te koop staan. Uit circa '38 meen ik met een unieke bracing net tussen een oud en nieuwer model in.
Dan zal er wel wat aan die gitaar geschort hebben (of bijlange niet meer origineel zijn), want prewar D45's zijn erg zeldzaam (er zijn er slechts 91 gemaakt tussen 1933 & 1942), en gaan zonder uitzondering voor 6-figures. Of was het een "Rozawood"?


Voor mij, als geld van geen tel was: prewar D28 (http://i.ebayimg.com/images/g/mcQAAOxyUgtTKfzD/s-l400.jpg) & ditto Southern Jumbo (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/63/53/15/6353155c0a6ef733a1bb72495e3038cf.jpg).

Joost de Ruig
13 augustus 2016, 23:03
Dan zal er wel wat aan die gitaar geschort hebben (of bijlange niet meer origineel zijn), want prewar D45's zijn erg zeldzaam (er zijn er slechts 91 gemaakt tussen 1933 & 1942), en gaan zonder uitzondering voor 6-figures. Of was het een "Rozawood"?

Ik ben de details ff kwijt. Er was geloof ik wel een topic over circa 1/2 jaar geleden.

Ps ff gecheckt: het was een pre-war D28. Excuus

Luca P
14 augustus 2016, 02:11
Je moet er snel bij zijn voor een flattop. Ze hebben een prognose gemaakt dat flat tops een jaar of 90/100 mee gaan als ze continu onder spanning staan. Een hollowbody met gewelfd boven blad gaat veeeeel langer mee. Kijk maar naar een Stradivarius.

jplm
14 augustus 2016, 09:19
Je moet er snel bij zijn voor een flattop. Ze hebben een prognose gemaakt dat flat tops een jaar of 90/100 mee gaan als ze continu onder spanning staan.

Ja, zo heb ik gelezen dat bijvoorbeeld Stefan Grossman ook een aantal OM's van Martin heeft gehad, maar dat hij ze na een tijd weer verkoopt. Hij stelt dat een gitaar vanaf nieuw door het spelen beter gaat klinken, en na een aantal jaren weer minder, en dan doet ie ze gewoon weer van de hand. Komt ook nog mooi uit, want over het algemeen hebben de mensen die van alles horen in een gitaar van een bekend model en een vroeg bouwjaar meer geld dan muzikaal talent :-).

Groet, Jan.

arjanb01
14 augustus 2016, 09:27
Als ik geld zou hebben, kocht ik een L-serie strat uit 1965, pre-CBS. En een Gibson lp uit 1959. Dan ben je wat gitaren betreft klaar als je poprock speelt 🙈

D3nnis
14 augustus 2016, 10:16
Als ik geld zou hebben kocht ik van alles, maar het overgrote deel zou niet met gitaren te maken hebben ☺

arjanb01
14 augustus 2016, 10:19
Eens, als ik geld had is het eerste wat ik zou doen m'n huis inclusief boete clausule 100% afbetalen en daarna echt leuke dingen doen 🙈

Mr.Fingers
14 augustus 2016, 10:22
Als ik geld zou hebben, kocht ik een L-serie strat uit 1965, pre-CBS. En een Gibson lp uit 1959. Dan ben je wat gitaren betreft klaar als je poprock speelt 🙈

Pre-CBS is strikt gesproken vóór 5 januari 1965.

D3nnis
14 augustus 2016, 10:23
Hmm, dat soort "verstandige" dingen had ik nog niet eens over nagedacht 😁

Midwolda
14 augustus 2016, 10:58
Eigenlijk moest ik best wel lang nadenken over de topic-vraag.
Volgens mij zou ik dan hetzelfde hebben als wat ik nu heb?

In 45 jaar zijn er honderden gitaren en tientallen versterkers door mijn handen gegaan, duur en goedkoop, oud en nieuw, bekend en onbekend, alleen die extreme dure oudjes niet maar ik geloof toch niet in het aura wat daaromheen geprojecteerd wordt. Wat heb ik aan een museumstuk van 20 of 30 duizend euro? Een gitaar is een gebruiksvoorwerp en het belangrijkste is dus dat ik 'm veel gebruik en dan moet het totaalplaatje kloppen, ongeacht de prijs.

Er staat hier nu een redelijk bescheiden collectie van zo'n 12 gitaren en vijf versterkers, allemaal tweedehands gekocht. Duurste gitaar is zo'n 800 euro, duurste versterker is zo'n 500 euro. Als dat teruggebracht wordt tot de door mij geliefde kern van drie gitaren en één versterker (plus wat effecten en een microfoon, ook al oud) zou ik nog steeds tevreden zijn met mijn spullen.

Wensen? Ach ja. Nog eens spelen op de Ibanez 2355 (ES175 copy) die ik ooit verkocht, een ivoorwitte Guild S-300 die ik nooit mocht bezitten, misschien nog een ouwe SG voor erbij, dat soort bescheiden mid-seventies meuk. Blijven hangen in het verleden heeft ook zo z'n voordelen... :harmony:

Pepe
14 augustus 2016, 11:08
Ik zou het echt niet weten. Een kleine akoestische voor op de bank misschien. Een Gibson Keb Mo of zo'n plastic maccaferri. Die laatste kwam je vroeger nog wel eens tegen voor 2/300 gulden, op Ebay doen ze nou 2000 euro. Maar zelfs als ik zou omkomen in het geld zou ik er dat niet voor neerleggen, bezopen.

Joost de Ruig
14 augustus 2016, 11:31
Ik zou het echt niet weten. Een kleine akoestische voor op de bank misschien. Een Gibson Keb Mo of zo'n plastic maccaferri. Die laatste kwam je vroeger nog wel eens tegen voor 2/300 gulden, op Ebay doen ze nou 2000 euro. Maar zelfs als ik zou omkomen in het geld zou ik er dat niet voor neerleggen, bezopen.

Ik ben ff zijn naam kwijt, maar er was vroeger een Amerikaan in de Jordaan (ik was 25 jaar geleden voor het laatst bij hem), en die had de nodige vintage gitaren, waaronder meerdere van die kleine witte plastic Maccaferri's. Klonken matig, maar wel mojo. Ik geloof dat hij er toen 350 gulden voor vroeg. Daarna nooit meer ergens tegengekomen. Ik vermoed dat je wel weet wie ik bedoel Pepe.

Pepe
14 augustus 2016, 11:51
Nee, rond die tijd woonde ik in Arnhem en Nijmegen. Ik kende Soren al wel maar die schat ik import Fries of Groninger in :D

Joost de Ruig
14 augustus 2016, 11:55
Nee, rond die tijd woonde ik in Arnhem en Nijmegen. Ik kende Soren al wel maar die schat ik import Fries of Groninger in :D


Vergis ik mij nu zo :eek:

Toentertijd was er ook een klein bebaard ouder mannetje die rondreed in een Arola. Die had ook van die obscure dingen in de verkoop.

Pepe
14 augustus 2016, 12:07
Ja, tuurlijk ken ik die. Hoofddorpplein.
Als je, ik zeg maar wat, een setje ongebruikte Schaller tuners uit de seventies zoekt is hij je man.
Tis geen echte handelaar maar hij heb wel 's wat.:D

fred dons
14 augustus 2016, 12:09
Vergis ik mij nu zo :eek:

Toentertijd was er ook een klein bebaard ouder mannetje die rondreed in een Arola. Die had ook van die obscure dingen in de verkoop.

klopt, ik kwam hem altijd bij de string tegen

Joost de Ruig
14 augustus 2016, 12:39
Ja, tuurlijk ken ik die. Hoofddorpplein.
Als je, ik zeg maar wat, een setje ongebruikte Schaller tuners uit de seventies zoekt is hij je man.
Tis geen echte handelaar maar hij heb wel 's wat.:D


Hoofddorpplein, juist! Ik weet nog wel dat ik eens een polyhals in nitro had gespoten en een Fenderdecal nodig had. Dat was in de jaren 80 nog iets bijzonders en erg clandestien :) maar hij had ze! Ik begrijp dat hij nog steeds aanrommeld?

Pepe
14 augustus 2016, 13:22
Onze Piet is vast decor in the String en als daar de koffie op is vast decor in de plug. Sinds palm guitars er niet meer is is het loopje van driehoek in een kromme lijn verandert.
Loopje is misschien niet het goede woord.

Luca P
15 augustus 2016, 12:56
Nog even droog geilen maar,

http://www.frettedamericana.com/sites/default/files/01267_01267_tq.jpg

Ik heb ooit moeten kiezen tussen mijn ES295 of zo eentje. De ES295 had een Bigsby dus daar ging ik voor. Deze ES350 vind ik eigenlijk veel mooier.
:soinnocent:
Helaas liggen de prijzen tegenwoordig buiten mijn budget.
Maar zoiets erbij zou ik heel leuk vinden.
:cheerup:

Marc Oblivian
20 september 2016, 17:19
Een Poljakoff S-1 zou wel leuk zijn.

Gainman
21 september 2016, 19:00
Ha! Toevallig heb ik onlangs zo'n lijstje zitten maken: alles wat ik altijd al heb willen kopen qua guitar gear zonder te letten op hoeveel het kost. Gitaren, amps, effecten etc.. Ik kwam op 35000 euro. GAS of hebzucht? :P

O en ik kwam deze laatst tegen op Youtube, hebben hebben hebben!

http://yamahasggeek.com/onewebstatic/fdce9214f4-sg3000%20professional.jpg

Ja hebzucht denk ik. Zucht..

RB-1
22 september 2016, 14:38
toen de ingeving van de verkoper om de Takamine TLE-D1 een te proberen, was ik eigenlijk direct om zeep!
...geluid is echt heel goed doet eigenlijk niks onder voor de Martin hd28Eerlijk gezegd ben ik nog nooit zo'n slechte HD-28 tegengekomen, maar de wonderen zijn klaarblijkelijk de wereld nog niet uit......

gitaarvrouwtje
25 september 2016, 10:44
http://www.lowdenguitars.com/images/img-guitar-50-irc-front.jpg
geen idee hoe het speelt maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit een heul plezant gitaartje is
ik vind hem wel errug mooi
ik zou op zijn minst wel eens een middagje lowden gitaren willen uitproberen.

miyaru
25 september 2016, 11:57
http://www.coda-music.com/images/CS-CCDSTRAT-FRONT.jpg

Ennuh, Gitaarvrouwtje: gewoon doen!!!!

Joost de Ruig
25 september 2016, 12:18
Brrrr Kris, die is ugly :D. Gelukkig dat smaken verschillen. Klinken doen ze trouwens wel, die Lowden's.

gitaarvrouwtje
25 september 2016, 12:18
hahahaha tuuurlijk...als geld geen showstopper was :)
maar ooit he...ooit..
ik spaar eerst voor een nieuwe keuken..tsja..dat is echt nodig..ook bedrijfsmatig bezien kan ik daar niet omheen met 6 pleegkids
maar ooit he OOIT
@ Joost.. duh ..ugly..dit is niet ugly dit is KUNST

Joost de Ruig
25 september 2016, 12:20
Is dat niet zo'n USA Elite Miyaru?

mountainman
25 september 2016, 13:25
geen idee hoe het speelt maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit een heul plezant gitaartje is
ik vind hem wel errug mooi
ik zou op zijn minst wel eens een middagje lowden gitaren willen uitproberen.
Fan fret gitaren zien er niet uit vind ik. Niet dat ik er ervaring mee heb maar het schijnt heel prettig te spelen.

Alleen... als je gewend bent aan fanned frets, grijp je dan niet mis bij je andere gitaren die dat niet hebben? Ik heb daar nu al last van wanneer ik overstap naar een gitaar met een andere mensuur. Maar ik weet het, luxe probleem hè.

Voor dat uitproberen kun je bij TFOA langs gaan.

miyaru
25 september 2016, 16:04
@Joost: een custom shop Ash Stratocaster van een mille of vier.......

Robin.

Picker
25 september 2016, 20:58
Als geld geen showstopper was, zou ik een echt exclusieve gitaar willen:

https://media.sweetwater.com/about/press-releases/images/MartinFront.jpg

http://www.sweetwater.com/about/press-releases/images/MartinBack.jpg

Harald
25 september 2016, 21:13
Dan moeten ze die oude grap over gitaarspelen veranderen.

De helft van de tijd bezig met stemmen, en de andere helft met poetsen (ipv vals spelen) Maar het is een mooi ding, die Martin. Maar iets te. Dan gewoon een D45... en een mooi OM modelletje. Die Yamaha SG zou ik ook nog wel eens willen hebben, maar wel met een andere burst. Een Les Paul, een Adamas met geel blauw kunststof bovenblad (zou dan alleen modernere elektronica in moeten) Die dingen zijn akoestisch regelrechte kanonnen. Een Taylor 714... ach, genoeg te verzinnen. En iets met een Floyd Rose, misschien een leuke Hamer, of Kramer.

Een klassieke gitaar met cutaway en goede pickup zou eerder al zowat een nodigheid zijn :D

Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben... zoals mijn nogal gierige suikertante altijd zei. Geen miljonair of zo, maar voor die tijd had ze behoorlijk wat geld op de bank. (genoeg om een nieuw huis toen gewoon contant te betalen zeg maar) Een nieuw nachthemd voor in het ziekenhuis kon er echter niet af.En als je zo'n erfenis onder genoeg mensen moet verdelen blijft er natuurlijk uiteindelijk weinig over. Mijn vader had toen geen zin om zich in het gekibbel te mengen. We hebben er dus niet veel van gezien. Maar, hij had groot gelijk. Excusez le off topic.

Harald
25 september 2016, 21:15
Aw shit, ik vergeet nog twee mooie Nationals, één tricone, en één niet. En natuurlijk een Weissenborn. Squareneckje er bij zou ook leuk zijn... En een goede Dyer harpgitaar kopie.

Dat is de ellende met gitaar. Er zijn er zoveel verschillende, die echt anders zijn.

Joost de Ruig
25 september 2016, 21:26
Aw shit, ik vergeet nog twee mooie Nationals, één tricone, en één niet. En natuurlijk een Weissenborn. Squareneckje er bij zou ook leuk zijn...

Die keuze deel ik. Kunnen we nog eens een Ben Harper duetje spelen Harald :)

gitaarvrouwtje
25 september 2016, 21:36
picker die gitaar is mij dan weer te zwaar "behangen" maar om met joost de ruig te spreken..smaken verschillen godzijdank haha en als een gitaar je iedere keer dat je zn koffertje opendoet weer blij maakt :) dan heb je een goede gitaar..voor jou
mijn guild Gad is mij nog steeds meer dan goed genoeg hoor, zo n ontzettende virtuoos ben ik toch niet op de gitaar dat ik het waar kan maken op zo n duur gevallus

maar hey,..als geld geen showstopper was, why not dream big he :)

Brad
26 september 2016, 01:56
Dan zou ik een advocatenbureau oprichten waar arme kwetsbare mensen kosteloos gebruik kunnen maken van een absolute topadvocaat . Die topadvocaten betaal ik dan hun salaris

Da Vinci
26 september 2016, 10:53
Tja... als geld geen rol zou spelen voor meerdere interpretaties vatbaar, maar in de zin van dat het me niet uit zou maken of een gitaar 1000 of 10000 euro zou kosten zou ik zeggen;
Een mooie CC '59 LP en een Fender CS HSS relic strat. Misschien nog een leuke Tele en ES335 erbij en dan vind ik het wel mooi geweest eigenlijk.

Maar "als geld geen rol speelt" in Bill Gates termen zou ik denk het Bonaseum overnemen.

vulvasonic
10 oktober 2016, 04:01
Ik zie hier opvallend veel semi-akoestische en elektrische gitaren. Beetje jammer in een forum over akoestische gitaren. Ik weet er wel een paar, ofschoon ik daar dan ook wel weer eerlijkheidshalve aan toe dien te voegen dat ik er (op twee na) nooit op heb gespeeld. Daar staat tegenover dat iedere J-45 een eigen geluid heeft. Natuurlijk heeft iedere J-45 dat typische J-45 geluid, maar er is er niet één hetzelfde. Dooddoenertje uiteraard, maar dooddoeners zijn niet voor niets dooddoeners.

Ik heb er echter enorm veel zin in om een zooitje akoestische droomgitaren uit te zoeken. En als ik ze heb, zal ik ze met jullie delen. En omdat een dergelijk topic NIETS voorsteld zonder een reeks prachtige foto's, zal ik jullie verwennen met.... een reeks prachtige foto's! :D

Pearl
10 oktober 2016, 05:00
En omdat een dergelijk topic NIETS voorsteld zonder een reeks prachtige foto's, zal ik jullie verwennen met.... een reeks prachtige foto's! :D
En dan meent mijn tapatalk iets van een solid body in te zien:

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161010/d441091526e6919959044c33c6c901f9.png

Pearl
10 oktober 2016, 05:02
Sorry voor de vervuiling maar kon t niet laten

vulvasonic
16 oktober 2016, 03:24
Twee gitaren waar ik geen plaatjes bij heb, omdat ik nog steeds niet weet waar mijn voorkeur naar uitgaat. Ik droom i.i.g. van een goed klinkende kleine staalsnaar, puur om te gebruiken in Nashville tuning.
En een goede, warm klinkende nylonsnaar mag er ook ooit nog eens in bij Huize Vulva.




En dan mijn droom. Een zwarte Gibson J200. De J200 is wat mij betreft de best klinkende akoestische staalsnaar. Een ouwe naturelle J200 vind ik overigens ook niet vies. :D


https://reverb-res.cloudinary.com/image/upload/s--Dd0jKTbs--/a_exif,c_limit,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620 ,q_auto:eco,w_620/v1463849556/nqucrm0bytxfgjsa19va.jpg


Idem, maar dan de Elvis variant. Ik ben niet zo van de Everly versies met de dubbele slagplaat. Mijn voorliefde voor de zwarte J200 komt regelrecht van Emmylou Harris. Haar muziek, die tot me kwam via Top Pop, was niet zo mijn ding. Haar uiterlijk beviel me meer. Zeker in die tijd. Ik lag altijd dubbel om haar fraaie tengere verschijning achter die immens lijkende J200. Ze verdween er haast achter.
Mevrouwtje Harris, zo weet ik nu, was en is een geweldige muzikante en wist zich in die tijd omringt door een supergroep met o.a. Rodney Crowell en niemand minder dan Albert Lee!

http://www.vintage-guitars.se/Gallery/1996_Gibson_J-200_Elvis_The_King_Of_Rock_Model_90466015.jpg




De volgende staat op mijn lijstje, enkel en alleen omdat ik geil op deze zeldzame witte Gibson J45 met tortoise slagplaat en vergulden tuners. Ik ken het geluid van een J45. Ik weet ook dat ik tot één van de weinige mannen behoor die een stijve krijgt van een volledig wit gespoten gitaar. Als het om een elektrische gitaar gaat - whaaaa - dan zou iedereen er een moord voor doen. Stelletje stiekeme homofoben!!!

http://image.space.rakuten.co.jp/lg01/01/0001143701/23/img5a530780zik8zj.jpeg




De zwarte Martin Johnny Cash D35. Wat valt er uit te leggen? Het is een Martin, het is een D35, het is zwart, het is een prachtige gitaar en er staat de naam op van Johhny Cash. Overigens ben ik ook niet vies van een 'gewone ouwe D35'. Helaas is mijn ervaring met de huidige Martins dat ze gewoon niet meer zo goed klinken als in the good old days. Meestal sta ik nogal cynisch tegenover dat soort uitspraken. Van Gibson zeggen ze hetzelfde, maar veel gloednieuwe akoestische Gibsons klinken nog steeds waanzinnig goed. En dat kan ik van de Martins niet zeggen.




http://www.portlandmusiccompany.com/story_pics/johny-cash-D35.jpg





Mocht ik er 1 mogen uitzoeken en iedere gitaar eenzelfde waarde vertegenwoordigen, dan ging ik naar huis met de best klinkende J200. Was het maar zo'n feest. :)
O en er zijn zat merken en zat gitaren die ik ook geweldig vind, maar van dit stelletje krijg ik dus echt gewoon een enorme harde plasser. Uiterlijk is voor mij altijd belangrijk geweest. Ook bij akoestische gitaren.

gitaargerrit
21 oktober 2016, 12:38
ik heb em al......van 1974
http://i67.tinypic.com/9u3rt5.jpg

ik begrijp niet zo goed waarom men niet gewoon zijn droomgitaar aanschaft, te duur?
je koopt wel een auto van meer dan 20.000 en een keuken van weet ik veel hoe duur.
gewoon doen. de meeste stijgen toch in waarde, een auto/keuken niet!

Kim Wilson
21 oktober 2016, 12:55
Los van het feit dat ik 2000 euro niet zomaar los te besteden heb: een keuken en auto zijn noodzakelijk (een auto ook niet eens, strikt genomen, maar zonder zou ik niet kunnen functioneren in mijn huidige werk), een hele dure gitaar is dat niet.

Harald
21 oktober 2016, 13:06
prioriteiten... prioriteiten... meer zeg ik niet ;)

Overigens heb ik een collega gehad die van mening was dat je prima zonder keuken kon. Met een magnetron kom je een heel eind. Als je van kant en klaar eten houdt tenminste :D Maar even serieus, een beetje keuken kost best wat centen. Daar kun je heel vaak gaan eten. Niet bij de Librije, maar een eetcafeetje. Als je er elke dag komt kun je best een dealtje maken vermoed, dat je rond een tientje klaar bent. Met kant en klaar halveer je dat makkelijk. Voor een kleine tweeduizend euro in het jaar elke dag warm eten. Hoe lang doe je normaal met een keuken? Komt niet helemaal uit, maar scheelt niet eens zoveel... en ja, er zitten best wat gaten in die theorie. Al is het maar dat je ook water voor je koffie wil. Elke dag zo'n magnetron maaltijd moet ik ook niet aan denken. Sterker nog, echt wel een tijd geleden, zelfs als ik alleen ben doe ik dat zelden nog.

Kim Wilson
21 oktober 2016, 13:10
10 euro p.p. ja. Wij zijn met z'n vijven, en als ik me niet vergis lopen er bij jou ook wel meer rond dan jij alleen. En gezien de prijs van mijn keuken zou ik hem er al in een jaar uit hebben. Ik ga geen €20.000 aan een keuken spenderen iig. Of aan een auto...

Schrevel
21 oktober 2016, 13:16
Met een magnetron kom je een heel eind. Als je van kant en klaar eten houdt tenminste.

Met een goede combimagnetron kun je alles wat je ook met een fornuis kunt.
Het is alleen minder geschikt voor heel grote porties tegelijk.

Mr.Fingers
21 oktober 2016, 13:18
Omdat een droomgitaar zomaar wel eens durft te veranderen?

gitaargerrit
21 oktober 2016, 17:16
dan verkoop je hem gewoon weer.....
ik vindt het bezit van een droomgitaar wel degelijk noodzakelijk, gewoon om je lekker te voelen.
als je een enge ziekte krijgt heb je spijt dat je het niet gedaan hebt.

Plant
21 oktober 2016, 18:07
De volgende staat op mijn lijstje, enkel en alleen omdat ik geil op deze zeldzame witte Gibson J45 met tortoise slagplaat en vergulden tuners. Ik ken het geluid van een J45. Ik weet ook dat ik tot één van de weinige mannen behoor die een stijve krijgt van een volledig wit gespoten gitaar. Als het om een elektrische gitaar gaat - whaaaa - dan zou iedereen er een moord voor doen. Stelletje stiekeme homofoben!!!

http://image.space.rakuten.co.jp/lg01/01/0001143701/23/img5a530780zik8zj.jpeg

Het krijgen van een stijve van een witte western werd begin jaren 80 definitief de kop ingedrukt ;). Ik kan zo'n gitaar niet zien zonder Nicole erbij te zien en horen.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4c/Nicole_-_Ein_bißchen_Frieden.jpg

vulvasonic
22 oktober 2016, 16:08
Ik krijg altijd een stijve van Nicole als ze dat ultieme kutlied zingt.

Plant
23 oktober 2016, 23:39
Gelukkig doet ze dat dan nog steeds. Enjoy :ok:


https://www.youtube.com/watch?v=T6lVnJnXSlE

Joost de Ruig
24 oktober 2016, 00:07
Ik krijg altijd een stijve van Nicole als ze dat ultieme kutlied zingt.

Hoewel ik niets tegen dames van begin 50 heb (soms, haha, zo is bv Elisabeth Hurley 51, pffff), krijg ik niet bepaald enige kriebels van Nicole. Dus ze is je gegunt Vulva :D

vulvasonic
24 oktober 2016, 00:32
Ik ben tegenwoordig snel tevreden.

Laser
7 december 2016, 16:43
Een Albert&Muller S6 met hals en houtsoort naar keuze zou ik niet wegslaan...
Een 12-string van Peter Vandael: top.
En een klassieke van Antonius Mueller: als Sharon Isbin ze zo graag bespeelt - en dat klinkt hemels - dan neem ik die ook maar...
Voor versterkt: Martin OMC - JS special, gebouwd voor Jacques Stotzem. Met een iets bredere hals. Heel universeel en zuiver.
En louter voor de klank: Een goede oude Lowden. Apart, zeker, eigen geluidssignatuur, maar de klank blijft me intrigeren.

Nu, dan is de vrouw ook weer tevreden dat het aantal beperkt is tot 5 ;-)

Fusion
7 december 2016, 17:41
De Ibanez RGDIX6MPB, de Fractal II en evt zo'n Fractal floorboard.

Joannes
12 december 2016, 21:49
ik denk dat ik een Gitaar zou laten bouwen
of Bij Martin of Bij Taylor
alles Hand made

Gert2015
2 juli 2017, 23:58
Ik stel hem bij, de Martin D-18!
Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben de sound en wat een booming bass.

Geweldige sound en mooi somber uiterlijk!
Maar nog steeds is geld een showstopper maar minder;)
http://static.keymusic.com/products/127501/XL/martin-d-18-6.jpg

Warroo
3 juli 2017, 00:04
Onlangs gespeeld op de d18?

Gert2015
3 juli 2017, 00:12
Ja, maar ook op een D-28, maar ik heb meer met mahonie van de D-18 ben ik achter gekomen.