PDA

View Full Version : Her-waxen element



Ruud313
6 augustus 2014, 14:55
Ik heb een tijdje geleden het brugelement uit mijn telecaster (een CS texas special) vervangen, omdat deze nogal microfonisch was geworden. Ik wil hem echter mogelijk nog best wel eens terugplaatsen, daarom wil ik hem laten her-waxen (dat is voor zo ver ik weet de enige manier om dit probleem op te lossen). Heeft iemand enig idee waar ik dat kan laten doen in de buurt van Maastricht? Ik heb al eens gevraagd bij Arons in Heerlen, maar die hadden geloof ik geen idee waar ik het over had.

Pepe
6 augustus 2014, 15:02
Je kan het zelf doen. Even zoeken hoe en wat. Of vraag het Orpheo, lid van dit forum, die waxed dat het een lieve lust is.

stijnkenens
6 augustus 2014, 16:57
Ik weet niet of 'her'-waxen iets uithaalt ...


s.

Antoon
6 augustus 2014, 17:06
Onder de spoel van het element zit bij een Tele brugelement een plaatje. Dat plaatje resoneert snel en veroorzaakt dan het rondzingen. Zorg dat het plaatje goed vast zit op het element, ofwel met was ofwel met dubbelzijdig tape. Bijna altijd lost dit het probleem op.

Ruud313
6 augustus 2014, 19:51
Hoi Antoon, het probleem was niet zo zeer rondzingen, maar dat het element letterlijk geluiden (die niet van de snaren kwamen) oppikte en versterkte als een microfoon. Kan dat ook met dat plaatje te maken hebben dan? Verder als opnieuw waxen geen zin heeft, is er dan een andere oplossing om dit te verhelp

Duhsjaak
6 augustus 2014, 21:22
Nee, verstandig zijn. Niks zeggen.
Maar wel
Vriendelijke groet, Gus

HaroldA
6 augustus 2014, 21:29
Hoi Antoon, het probleem was niet zo zeer rondzingen, maar dat het element letterlijk geluiden (die niet van de snaren kwamen) oppikte en versterkte als een microfoon. Kan dat ook met dat plaatje te maken hebben dan?

Jep: dat was ook het probleem met mijn DP209 in mijn SG Jr. Ik zou zeggen: doen! :ok:

Ruud313
7 augustus 2014, 06:39
Is goed, dan gaan we dat eerst eens proberen. Bedankt voor het advies.

Orpheo
8 augustus 2014, 13:52
jep, opnieuw waxpotten zou helpen. Je kan proberen de bodemplaten goed vast te zetten (lees: alleen dat te waxen) en kijken of de spoel OK is. Als dat niet helpt, het hele ding waxpotten. Niet zo moeilijk. Je smelt gewoon een buts parafine (doe er geen bijenwas bij, tenzij je er een goed zuur in doet om de schimmels in de was te doden), en dipt je pickup erin. zorg ervoor dat de pup niet te heet wordt. Laat het even zitten tot de bubbels weg zijn, haal 'm eruit, wrijf 'm schoon met een stuk keukenpapier en klaar. kinderspel.