PDA

View Full Version : golden earringpokeyoak
30 juni 2003, 17:52
hey,

Weet iemand wat de beste liedjes van the golden earring van voor 1980 zijn ?
Het moeten niet van die palingsound/zeikliedjes zijn als op hun eerste paar platen.

dank,

lupoloco
30 juni 2003, 18:00
wrong forum...

Harry
30 juni 2003, 18:07
weekend love, long blond animal, radar love, candy's going bad, sleepwalking eh. meer?

Ic3gl0vE
30 juni 2003, 18:18
hey,


STERF!


dank,

Diedo
30 juni 2003, 19:21
hey,


STERF!


dank,


:D :D :D :D :D :D :D

jorrit
30 juni 2003, 20:15
waarom kunnen mensen nou gewoon niet normaal reageren........

RadiuS
30 juni 2003, 20:23
had je wintertijd moeten kijken gisteren, kwamen stukjes van al hun top 3 hits voorbij.

Mithrandir
30 juni 2003, 20:27
waarom kunnen mensen nou gewoon niet normaal reageren........
Ligt een beetje aan de persoon die het topic gestart heeft in dit geval, die kun je moeilijk nog serieus nemen.

Antal
30 juni 2003, 20:33
waarom kunnen mensen nou gewoon niet normaal reageren........
Ligt een beetje aan de persoon die het topic gestart heeft in dit geval, die kun je moeilijk nog serieus nemen.

Check het off-topic deel van dit forum even. Dan snap je het denk ik wel.
http://www.gitaarnet.nl/forum/viewtopic.php?t=17786

Alhoewel, hij heeft een deel van z'n onzin al weer ge-edit :evil:

Ic3gl0vE
30 juni 2003, 20:38
waarom kunnen mensen nou gewoon niet normaal reageren........

Het is een wisselwerking..

actie-->reactie...

King_Nothing
30 juni 2003, 20:58
hey,

Weet iemand wat de beste liedjes van the golden earring van voor 1980 zijn ?
Het moeten niet van die palingsound/zeikliedjes zijn als op hun eerste paar platen.

dank,

had je gisteravond naar wintertijd moeten kijken. dan had je het geweten en this is the wrong fucking forum ok?

moretel
1 juli 2003, 01:51
Buddy Joe

Han S
29 juli 2012, 12:26
Oud topic. Gisteren zitten kijken naar de opnamen van Tits 'n ass en het blijft een aparte band. Frank Carillo er natuurlijk bij want die is een briljante gitarist en wat mij dan elke keer opvalt is dat ik George een betere zanger vind dan Barry. Het is niet mijn muziek, maar ze bestaan nog steeds en al 300 jaar geloof ik.

Wat vinden jullie nou van die band?

grayfink
29 juli 2012, 12:41
Betere zanger is arbitrair, maar ik hoor ook liever George.
Best veel mooie nummers gemaakt door de jaren heen, zo lang bij elkaar; hulde!

Han S
29 juli 2012, 12:45
George zingt in mijn beleving met meer emotie, terwijl Barry mij veel te stoer doet.

beruk
29 juli 2012, 13:02
Nog afgezien van de mij te voorspelbare liedjes is dat onuitstaanbare machismo van Barry Hay. De documentaire was de moeite waard.
Als ze zo die hele plaat hebben gemaakt, vind ik dat we getuigen van klasse.

Han S
29 juli 2012, 13:28
Barry met zonnebril. Wat ik wel heel koel vind is dat ze gaan voor de feel, het moet gewoon goed voelen. Die studio met dat EMI mengpaneel, prachtig. Omdat zij dat geluid zoeken en John Sonneveld die al heel lang voor ze werkt en achter een groot mengpaneel zit maar alles met de computer doet..

En Frank Carillo, die een persoonlijke vriend is van George. Ik heb een week met Frank gewerkt en hij is werkelijk een briljante gitarist en songwriter. Hij zingt ook heel goed met die drankstem van hem.

Best een goede docu.

JohnLord
29 juli 2012, 13:51
En wat vinden we eigenlijk van de plaat? Ik vind hem zelf heel aardig.

arjanb01
29 juli 2012, 14:10
Ik heb de docu gister ook gezien en hulde dat ze bijna 50 jaar bestaan, maar,het is mijn muziek ook niet. George is inderdaad qua zang technisch en qua feel berer dan hay, die het vooral van zijn uitstraling moet hebben. Qua zang ga ik me irriteren aan zn macho zware stem. Dat heb ik dan na 1 nr. wel gehoord. Die vintage mengtafel in londen vond ik echt briljant, schitterende gear! Al ben ik bang dat je dat op cd niet terughoort omdat alles digitaal gemasteed wordt voor op cd.

Han S
29 juli 2012, 15:13
Mengtafels hebben allemaal hun eigen sound en zo'n IMI tafel uit begin jaren 60 werkt met buizen als ik het goed heb begrepen. De sound of the sixties is een beetje onzin, die muzikanten klonken gewoon zo en ook als ze het toen digitaal hadden opgenomen zouden ook wel ongeveer zo hebben geklonken.

Gisteren kreeg ik een email uit Oostenrijk van iemand die een opname van mij had gehoord welke was gemaakt met een Seck 1882 mengtafeltje en daarom had hij zich ook zo'n mengtafel aangeschaft. Alsof iemand een Ferrari koopt omdat Michael Shumacher daar ook mee wint. Een uur later kreeg ik een email van hem waarin hij zei dat zelfs zijn Tascam 8 sporen cassettedeck beter klinkt dan digitaal. Die man snapt het niet helemaal.

De Golden Earring klinkt gewoon als de Golden Earring, geen virtuoze muzikanten maar de som van het geheel is briljant, al is het niet mijn smaak.

Er zijn niet meer zo veel mensen die nog helemaal analoog opnemen en er zijn ook niet meer zo veel mensen die de voordelen daarvan kunnen benutten. Gitaristen kunnen dat wel omdat ze hun versterker naar zijn analoge grenzen jagen en zo een goed geluid er uit weten te krijgen. Met een analoge studio is dat net zoiets, als je dat benadert zoals je een digitale studio benadert heb je er niks aan.

Ace 1.15.19
29 juli 2012, 15:36
Ik baalde er van dat ik die docu van gisteren gemist heb. Kwam er vanmorgen pas achter.Alsof iemand een Ferrari koopt omdat Michael Shumacher daar ook mee wint.
Schumi zit voortaan bij Mercedes. :sssh:

E-J
29 juli 2012, 19:29
Ik baalde er van dat ik die docu van gisteren gemist heb. Kwam er vanmorgen pas achter.Schumi zit voortaan bij Mercedes. :sssh:

Je kunt hem hier kijken. Heb net de eerste drie kwartier gezien, erg interessant om te zien hoe een band als deze 'werkt'!
http://www.pietervandenberg.net/documentaireskijken/?p=10127

Han S
29 juli 2012, 20:07
Bedankt voor de link, ik had het niet vanaf het begin gezien. Voor mij is het op een andere manier interessant en wel om de volgende redenen: dit is een band met 50 jaar ervaring in opnemen in studio's, die een paar gigantische hits hebben gehad. En dan zie je dat ze toch terug gaan naar de 'organische' manier van opnemen.

Een paar jaar geleden las ik van Blof dat ze de volgende CD live in de studio wilden opnemen. Dat betekent dus dat ze niet tevreden zijn over het resultaat van het in lagen opbouwen van een productie en in het digitale opnametijdperk kun je ongelofelijk veel manipuleren. Maar toch gaat de Earring voor het tegelijk met elkaar spelen en dat is helemaal mijn ding, dat loop ik al 21 jaar te roepen.

Ik nam in maart de derde CD op met de 12 Bar Blues Band. Ok de basis eerst opnemen, dan gitaren toevoegen en de zang en harp enzo. Maar er was een nummer waarin de harp een soort antwoordspelletje speelt met de gitaar van Kees Dusink en dus besloten we om dat helemaal live te doen. Jan een Beyer M88 in zijn knuistjes waarop hij de zang deed en gelijk de harp tussen de zinnen door en gewoon alles in een keer.

En dat is met stip het beste nummer van de CD geworden. Hulde voor de Golden Earring want zo maak je muziek. De luisteraar weet meestal niet waarom hij het zo lekker vindt, maar zo werkt dat dus en dat weten die mannen als geen ander.

Ace 1.15.19
29 juli 2012, 22:01
@ E-J: Bedankt voor de link! Ik ga hem zeker nog een keer kijken.

@ Han: Dat Blf hun plaat live in de studio opneemt klopt als het goed is. Een kameraad vertelde me een tijdje geleden dat ze alles in n take er op zetten.

Harry
31 juli 2012, 10:15
ik ben best wel een Golden Earring liefhebber. Aan de andere kant heb ik het allemaal wel weer gehoord, laatste keer dat ik ze live zat leunden ze ontzettend op hun routine. De documentaire ben ik vergeten op te nemen, hoop dat ie nog op uitzending gemist staat. Anders maar op de computer, desnoods. Blijft een fantastische band!