PDA

View Full Version : Musicman Luke niet goed meer in de markt??? Hallo.... Alweer dat verhaal???broer07
1 maart 2013, 15:56
:???:
Het is net als met auto's... Koop je er eentje met trekhaak is het een superoptie, maar als je hem wilt inruilen is het Tsja... Er is wel mee getrokken...
Zoiets heb ik steeds als ik wat in wil ruilen. De Luke's waren volgens die winkel niet aan te slepen toen ik er eentje kocht. Dat was een standard. En nu wil ik een nieuwe custom made Luke BFR inruilen en dan is het van Tja... Die Luke's liggen niet meer zo goed in de markt. Om moe van te worden.
Eerder o.a. een dure Suhr, een CS '62 strat, exact hetzelfde antwoord.
Een neef had vorig jaar ook al zoiets met hen, over een amp. Verkopen is een kunst... maar klantenbinding ook.
Ze stimuleren zo toch weer dat wij er nu wel klaar mee zijn en onze spullen weer online en internationaal gaan kopen. Je voelt je toch steeds in de zeik gezet terwijl ik er in de tijd al wel een stuk of 12 dure gitaren en een paar amps heb gekocht.
Morgen een ritje Naar Dld. Ben het echt helemaal zat.
Maar ik Ben benieuwd naar ervaringen van anderen!

muffstuff
1 maart 2013, 16:12
ok, dit wist ik dus niet.

Braindead
1 maart 2013, 16:16
Tja inruil. Waarom zet je dat ding niet gewoon op marktplaats? Kun je zelf uitvinden of ze wel of niet nog goed in de markt liggen. Uiteraard is het crisis en zal men doorgaans wat minder aan luxeartikelen uitgeven maar dat uit de markt liggen is een standaard inruilpraatje natuurlijk. Als je een auto gaat inruilen staat de verkoper ook niet te juichen. Men verkoopt liever ipv ruildealtjes maken. Die inruil moet ook weer verkocht worden.

ps: geen ervaring met Max guitars....

Hendriks
1 maart 2013, 16:37
Gitaarwinkels ruilen liever niet in en als ze het doen geven ze te weinig , omdat ze weer met btw moeten rekenen en ook nog wat moeten verdienen. Het verhaal zal bij 9 van de 10 winkels hetzelfde zijn. Op mp dat ding en ook dat zal je tegenvallen.

DemolitionColorScheme
1 maart 2013, 16:41
Sowieso, Max Guitar Store ... *insert duim omlaag smiley*
Ligt me gewoon niet.

Anyways, inderdaad, gewoon online zetten. Gitaren inleveren bij een winkel heeft eigenlijk zelden nut. Krijg je gewoon geen drol voor terug.

broer07
1 maart 2013, 16:47
Thanks... Tja toch jammer, koop mijn spullen altijd liever in NL. Maar in Dld kon ik nu een veel betere deal maken. Helaas, nu ga ik -net als veel anderen- ook de aankopen over de grens doen. Het zij zo...

arjanb01
1 maart 2013, 17:36
Zet em online en je verkoopt hem wel. Denk aan maximaal 1500eu voor je luke bfr gezien de huidige kopersmarkt. Je raakt hem kwijt maar je moet een lange adem hebben, want ja, de Nederlander is zuinig op dit moment. Tenzij het fender of Gibson is dan verkoop je je spullen makkelijker, vanwege de alledaagse naam. Succes!

jze
1 maart 2013, 20:07
Zet em online en je verkoopt hem wel. Denk aan maximaal 1500eu voor je luke bfr gezien de huidige kopersmarkt. Je raakt hem kwijt maar je moet een lange adem hebben, want ja, de Nederlander is zuinig op dit moment. Tenzij het fender of Gibson is dan verkoop je je spullen makkelijker, vanwege de alledaagse naam. Succes!

€1500 voor een Luke BFR? Auw...

Rock Bottom
1 maart 2013, 20:17
Lijkt me al winkel best lastig om een minder traditionele gitaar in te kopen of als inruil te nemen. Je moet er maar net de juiste klant voor krijgen. Financieel is het natuurlijk ook lastig om op een nette prijs te komen. Ze moeten er zelf ook wat op verdienen, ook voor de belasting.

Duhsjaak
1 maart 2013, 20:52
Hi broer,
Persoonlijk heb ik geen enkele ervaring met Max Guitars. Ik vind alleen dat je een klein beetje voorzichtig moet zijn op een forum, waarop wij van alles kunnen roepen en waar de company zich niet kan verdedigen. Zij hebben geen account en dus hebben zij geen stem.

In iedere handel zit iets van de situatie naar je hand proberen te zetten. Logisch (niet leuk, maar logisch wel) want anders mag de laatste het licht uit doen.

AL een jaar of vier geleden fluisterde iemand mij in, dat ie erg terug houdend was geworden met inkoop van gitaren, omdat ie 'steeds meer hout' uit China, IndonesiŽ en Korea zag komen. Niet dat ie daar nou een probleem mee had, hij had alleen een probleem met de aanhoudende prijsdalingen die door de beroemde huizen zelf in de hand worden gewerkt. Is Japan te duur (en dat zijn ze met hun Yen), dan wijken we toch uit naar Korea? Is Korea te duur, dan laten we het in IndonesiŽ maken.

Tenzij Max de zaak regelrecht aan het flessen is, kun je die club nauwelijks kwalijk nemen dat het dalende prijspeil ook in hun bedrijfsvoering en marges tot uitdrukking komt.

Dat dat een bijzonder nare ontwikkeling is als je je plank wilt verkopen..... da's duidelijk. Maar ogen openhouden voor de wereld waarin wij leven, lijkt mij geen gek idee. De gitaar die jij gaat kopen is 10 tegen 1 goedkoper geworden de afgelopen 10 jaar.

Duurt net zo lang, totdat ze in China ook een behoorlijk loon willen. En normale uren. Misschien dat dan Mexico weer in beeld komt? Of misschien gaat China een deel van de productie outsourcen naar Ghana.

Niet de bedoeling je de les te lezen uiteraard, maar what's fair is fair, ik gok er maar op dat Max een groot aantal collega's aan hun zijde vindt. En die struggelen allemaal om de kop boven water te houden. Ik hoop dat het ze lukt.
Vriendelijke groet, Gus

Misery Signals
1 maart 2013, 21:24
Wie ruilt er nu ook in bij een muziek winkel. Iets nieuw willen, je spul waar je vanaf wil op de toonbank gooien en er de hoofd prijs voor willen? Gewoon MP Dus. En MM gitaren zijn idd een bitch om wat op terug te krijgen als je ze nieuw koopt en dan wegdoet.

MS

Sinner1980
1 maart 2013, 23:51
Wat dit soort zaken betreft zijn gitaren net auto's: verkopen aan particulieren loont.

MyGreenLady
2 maart 2013, 00:04
Ik heb bij een winkel wel eens meer gekregen dan wat er op marktplaats voor werd betaald. Dat ging om meer dan ťťn ding, en ik had voor mezelf een bepaalde prijs in gedachten, maar daar zaten ze toch uiteindelijk met 75 euro ofzo overheen. Dat was een goede dag.

Ik snap wel dat de andere kant vaker voorkomt. Toen ik nog iets van 12 was kocht ik spelletjes voor de Playstation. 100 gulden voor een spel. Een week later, het spel valt tegen, niet meer te ruilen en je kreeg er nog 25 gulden voor.

Plant
2 maart 2013, 02:14
Ik begrijp uit de openingspost dat het om een signature model gaat. Verder word nog gesproken over een Suhr limited 2009.

Het zijn dus geen 'gangbare' modellen en zijn gericht op een select publiek. Dat is al zo op het moment van op de markt komen. Het zijn ongetwijfeld kwalitatief goede instrumenten, maar vanwege de naam die eraan verbonden is, betaal je daar ook voor (lees: teveel). Als de hype voorbij is, is de waarde ook weg. Zo'n instrument is gewoon niet waardevast.

Na een paar jaar kraait geen haan meer naar zo'n model en is het maar net wat de gek ervoor geeft. Dat calculeert een handelaar ook in. Een handelaar die een instrument doorverkoopt wil eraan verdienen, moet er enige garantie op geven en wil er ook snel vanaf. Dat laatste kan een probleem zijn bij een signature of limited model.

arjanb01
2 maart 2013, 08:27
€1500 voor een Luke BFR? Auw...

Helaas ja.... Daarom is het tegenwoordig handig om als je een nieuwe gitaar koopt dit er eentje voor je leven is. Dat heb ik eigenlijk wel met m'n beide lukes. Ik wil helemaal niet weten wat ze opbrengen want dan ga ik keihard vloeken.
Voor alle modellen geldt of het nou Fender of Gibson of een ander merk is, 50 tot 60% van de nieuwwaarde als je ze op mp pleurt. Les Pauls dalen nu ook keihard. Je kan al een lp customshop. Voor 2 k krijgen als je goed onderhandelt.

fred dons
2 maart 2013, 09:14
de markt voor de meer high end gitaren is op dit moment bagger (mijn geluk, ik ben meer van het kopen dan verkopen ;) ) en ook de gitaar winkels draaien op dit moment erg slecht, ik denk dat de reaktie van Maxguitars meer te maken heeft met hoe de winkel loopt dan met de vraag naar dit model (in achtnemend dat de markt niet erg denderend is) op dit moment zie je dat de winkels vooral gitaren rond de eur 1000 hebben staan als de wat duurdere klasse, winkels als feedback hebben nog een beetje oude voorraad gitaren boven de 3000 maar kopen al tijden niets nieuws meer in die klasse. Max heeft nu al bijna een jaar sale met zijn high end PRS'sen en ik zie daar geen verloop, ik kan me daarom wel voorstellen dat hij nu even niet wil investeren in gitaren die niet snel weer verkopen. Dit had hij natuurlijk wel op een commercieel meer handigere manier kunnen vertellen :D

arjanb01
2 maart 2013, 09:18
True, daarom moet je naar m'n mening geen high end gitaar voor de doorverkoop willen kopen. Al m'n gitaren zijn high end en ga ik nooit doorverkopen deels doordat ik m'n sound en speelcomfort eruit haal, deels door de emotionele waarde. Ik ben ook meer van kopen dan verkopen hierdoor.

Eko
2 maart 2013, 12:05
Dit heeft niets met de gitaren van doen, maar met de crisis. Omdat mensen minder kunnen / willen uitgeven dalen de bedragen die je voor een instrument kunt krijgen van de eindgebruiker. Wie betaald , bepaald. Als je maar 2K hebt ga je rustig net zo lang achterover hangen en bieden tot er 1 door de knieen gaat. Jij hebt liever 1500 dan 1400, maar als er vanavond iemand voor de deur staat met 14 brieven van 100 gaat ie met de gitaar lopen. Als je 2 jaar wacht kun je misschien weer 1750 krijgen, maar je wilt niet daar niet op wachten.

jze
2 maart 2013, 13:12
Helaas ja.... Daarom is het tegenwoordig handig om als je een nieuwe gitaar koopt dit er eentje voor je leven is. Dat heb ik eigenlijk wel met m'n beide lukes. Ik wil helemaal niet weten wat ze opbrengen want dan ga ik keihard vloeken.
Voor alle modellen geldt of het nou Fender of Gibson of een ander merk is, 50 tot 60% van de nieuwwaarde als je ze op mp pleurt. Les Pauls dalen nu ook keihard. Je kan al een lp customshop. Voor 2 k krijgen als je goed onderhandelt.

Ik heb toch nog geen Luke BFR voor dat bedrag kunnen vinden? Niet dat ik er een nodig heb..
Maar het is nu inderdaad een kopersmarkt. Gitaren verkopen tegen een fatsoenlijke prijs kan wel, maar je moet geduld hebben. De 'high end' gitaren die ik afgelopen 2 jaar heb verkocht, heb ik toch allemaal kunnen verkopen voor ongeveer de prijs die ik er voor betaald heb. Maar je moet geen hoge nood hebben, dan ga je te snel overstag en vang je beduidend minder.

arjanb01
2 maart 2013, 13:23
Klopt maar als je een gitaar op mp zet, ga je niet lang wachten. Wat lukes betreft, een normale luke 2 zal gaan rond de 1000eu mits in goeie staat. Vind ik een hele normale prijs. Een bfr kost nieuw rond de 3000eu, aanhoudende de stelregel van 50-60% van de nieuwwaarde zit je rond de 1500-1600 eu.
Maar zoals ik al zei, zelfs gibbies en fenders CS gaan 2e hands voor dumpingprijzen. Dus heb je een beetje budget kan je 2e hands veel leuks scoren wat je een paar jaar later minimaal voor dezelfde waarde terugkrijgt. Zeker als het Fender of Gibson is. Maar aangezien ik muzikant en liefhebber ben koop ik gitaren op basis van sound en speelbaarheid. Voor mij zijn het geen handelsobjecten.

jutter
2 maart 2013, 13:36
....... Wat lukes betreft, een normale luke 2 zal gaan rond de 1000eu mits in goeie staat. Vind ik een hele normale prijs. Een bfr kost nieuw rond de 3000eu, aanhoudende de stelregel van 50-60% van de nieuwwaarde zit je rond de 1500-1600 eu. ........

Die afgeragde Luke van je, daar krijg je geen 1000,- meer voor. Maar die mag je van mij ook niet verkopen :D Wat een lekker ding is dat zeg! Die Luke III die brengt.... eeuh.... nee, ik ga je weekend niet verpesten!

arjanb01
2 maart 2013, 13:50
:) nee nee, Alex die afgeragde luke daar zit mijn zweet aan en alle beschadigingen heb ik veroorzaakt. Emo waarde ook nog en m'n nr 1 repetitie gitaar. Net weer afstelbeurtje gehad en speelt als boter. Die luke 3 is voor optredens en speciale gelegenheden en als ik die zou verkopen dan ga ik hard janken.... M'n weekend was goed inderdaad.... En die haar strat......ja daar ga ik het helemaal niet over hebben...... Dat is m'n home gitaar en daar piel ik vette Jimi, srv en ander cool stuff op..... Opbrengst bij verkoop? Onbetaalbaar...

Tunes
2 maart 2013, 14:04
Ik wil niet lullig doen, maar niets ligt op dit moment nog goed in de markt.
De hele tering zooi ligt op zijn gat, niemand schijnt ook maar ergens nog een normaal bedrag voor te willen betalen.

Ik heb wat zaken te koop staan, van goede merken (geen china crap) en ik krijg niet eens een bod. nada nopes niks.
dus ik kan mij goed voorstellen dat inruil ook slecht ligt.

jze
2 maart 2013, 14:08
Overigens is inruil ook bij gitaarwinkels in Duitsland niet meer gewenst. Ik heb daar ook waardeloze aanbiedingen gekregen. Inruilen doe ik daarom ook niet meer.

arjanb01
2 maart 2013, 14:43
Daarom accepteren dat een hobby geld kost en als je wat nieuws wil hebben offers brengen. Dus sparen en niet hopen dat je je spul goed kunt wegzetten. Alles kost geld dus accepteren..... Uiteindelijk zijn we in 2018 uit de crisis en wie weet floreert de hele handel weer:)

Scarface
2 maart 2013, 15:07
Uiteindelijk zijn we in 2018 uit de crisis en wie weet floreert de hele handel weer:)

Zooooooolang nog??????!!!!!!:???:

Hoop het niet..:(

Groet,
Marco

arjanb01
2 maart 2013, 15:19
Ik ben d'r bang voor..... Als je ziet in welk tempo er iets veranderd in Europa en Nederland denk ik pas 2018.
En ik verwacht ook dat bijna alles online gekocht wordt dusver gaat ook geen (muziek)winkels meer hebben in de steden.

Scarface
2 maart 2013, 15:43
Ik ben d'r bang voor..... Als je ziet in welk tempo er iets veranderd in Europa en Nederland denk ik pas 2018.
En ik verwacht ook dat bijna alles online gekocht wordt dusver gaat ook geen (muziek)winkels meer hebben in de steden.

Ik wil er zakelijk voor mij niet aan denken... maar goed,inderdaad de handel voor instrumenten ligt op zijn gat. Vandaar dat je geen goede prijs kunt krijgen als je iets probeert te verkopen tweedehands..op dit moment!

Maar ik denk vaak ook dat mensen zich rijk rekenen als ze iets aparts hebben,en juist op dit moment is dat moeilijk te verkopen,omdat het een select clubje is wat hier op uit is.De kopers groep is klein..en dat weet de muziekzaak ook.

Maar ik denk dat bovenstaand niet bedoeld is voor de topic starter,hij wil gewoon een eerlijke prijs terug krijgen voor zijn gitaar,maar zelfs dat is moeilijk op dit moment..ik zou hem dus niet weg doen.

Groet,
Marco

arjanb01
2 maart 2013, 16:09
Inderdaad houden die luke en anders geef je hem maar gratis aan mij 😜 heb ik m'n luke collectie bijna compleet!

Braindead
2 maart 2013, 17:19
Eerlijk gezegd is het mij zowiezo een raadsel waarom je een nieuwe Luke BFR koopt en die alweer binnen korte tijd weg wil doen. Misschien moet je de volgende keer eerst eens wat beter je aankopen overdenken voordat je de gitaarwinkel de schuld geeft. Hetzij dat je ze beschuldigd van een verkeerd koopadvies, dat is wat anders :)

Als je een nieuwe Mercedes koopt en die binnen een paar jaar weer wegdoet zal die ook flink in waarde zijn gezakt. De afschrijving is in de eerste jaren het hardst.

speedmusic
2 maart 2013, 19:06
Precies de reden waarom ik nagenoeg alleen tweedehands koop, soms verlies ik eens een paar € maar dat is altijd te overzien.

jutter
2 maart 2013, 19:10
Daarom accepteren dat een hobby geld kost en als je wat nieuws wil hebben offers brengen. Dus sparen en niet hopen dat je je spul goed kunt wegzetten. Alles kost geld dus accepteren..... Uiteindelijk zijn we in 2018 uit de crisis en wie weet floreert de hele handel weer:)

5 jaar kon nog wel eens optimistisch zijn.....

jutter
2 maart 2013, 19:10
Precies de reden waarom ik nagenoeg alleen tweedehands koop, soms verlies ik eens een paar € maar dat is altijd te overzien.

Jawel, maar iemand moet toch nieuw kopen?

HaroldA
2 maart 2013, 20:30
Ik heb afgelopen week een aantal dingen op Marktplaats gegooid voor goede prijzen. Bijna alles binnen een week verkocht! Viel me niets tegen "in deze markt" ;)

Ik gok dat men kleine uitgaves (< €200) nog steeds vlot doet, maar dat het voor gitaren waar sowieso al een heeeeele kleine markt voor is (€2000+) je inderdaad wel een beetje de zak bent ...Jawel, maar iemand moet toch nieuw kopen?

... alleen maar als hij in perfecte staat moet zijn ;)

Braindead
2 maart 2013, 20:32
Maar een hobby mag toch zeker ook wat kosten? Als je nieuwe voetbalschoenen koopt kan je die toch ook niet later weer voor dezelfde prijs verkopen? En je televisie? pc? Je schrijft wat af en daar heb je plezier van. Ik snap het probleem niet zo. Gitaar spelen valt nog wel mee want die gitaar behoudt in ieder geval nog de helft van zijn waarde. Een pc krijg je na 5 jaar nergens meer gesleten, wat zeg ik 3 jaar...

Naviiin
2 maart 2013, 21:38
Ik gok dat men kleine uitgaves (< €200) nog steeds vlot doet, maar dat het voor gitaren waar sowieso al een heeeeele kleine markt voor is (€2000+) je inderdaad wel een beetje de zak bent ...

Hmmm, dat valt ook wel mee. Ik probeer m'n Fernandes Ravelle X onder de 200 euro nu al 2 weken overal te slijten, zonder al te veel geluk. Denk dat je echt geluk hebt gehad! Ook wat men eerder zei, de iets minder populaire merken zijn de dupe van de huidige markt denk ik.

Jilles
2 maart 2013, 21:42
Ja okee, maar die fernandes is nou niet bepaald een bekend model. Dat slijt je over het algemeen gewoon minder snel..

JohnLord
2 maart 2013, 23:17
Twee weken nog maar? Geduld is een schone zaak, zeker op MP. In een kopersmarkt zijn kopers ook weer snel van de markt verdwenen en kan het opnieuw plaatsen van een advertentie soms ineens resultaat opleveren.

Dirk_Hendrik
3 maart 2013, 00:08
Eehrm.. een gitaar met een nieuwprijs van 299 dollar naar "onder de 200 euro" 2e hands.... hmm. Ik vind Arjanb z'n 50-60% best bruut afgewaardeerd maar realistischer dan dit voorbeeld.

OT, zoals al meerdere malen gezegd, veel muziekzaken zijn niet happig op inruil waar ze hun inruiler een goeie deal moeten geven en er zelf ook nog iets aan over houden. Daarvoor zijn de marges echt te klein en prijsafdvies door internet te groot tegenwoordig. En als je dan met die gitaar "blijft zitten"... ga er dan weer eens op spelen!

Naviiin
3 maart 2013, 00:48
Eehrm.. een gitaar met een nieuwprijs van 299 dollar naar "onder de 200 euro" 2e hands.... hmm. Ik vind Arjanb z'n 50-60% best bruut afgewaardeerd maar realistischer dan dit voorbeeld.

OT, zoals al meerdere malen gezegd, veel muziekzaken zijn niet happig op inruil waar ze hun inruiler een goeie deal moeten geven en er zelf ook nog iets aan over houden. Daarvoor zijn de marges echt te klein en prijsafdvies door internet te groot tegenwoordig. En als je dan met die gitaar "blijft zitten"... ga er dan weer eens op spelen!

Niet de import en verzendkosten vergeten he? In de landen om ons heen is ie 300-330 euro, heb dat als uitgangspunt genomen. En tsja, het liefst ga ik ook voor die 50% he. Maar als ik op marktplaats zet dat ik er 150 voor wil, weet ik zeker dat ik dat nooit krijg omdat ik altijd zie dat een gitaar bijna nooit voor de vaste vraagprijs verkocht word, als men biedt blijft het altijd ver onder de vraagprijs. En dan kan ik em net zo goed houden.

Uhhh, wat ik met het hele verhaal bedoelde is dat ik het eens ben met de stelling dat dit soort merken sowieso moeilijk te verkopen zijn. Maar dat als het een iets betere economische periode was, er vast nog genoeg gitaarfans zouden zijn die nog wel 150 euro zouden hebben liggen voor een leuk projectje en dat misschien nu niet hebben. Van onmogelijk om te verkopen naar iets minder moeilijk dus. :p

JanVrm
4 maart 2013, 15:49
De vraag is wat mij betreft: wanneer raakt de markt verzadigd?

Kijk naar auto's: een afgetrapte auto beland ofwel in onderdelen in Afrika of op het autokerkhof voor de oud ijzerboer. Maar een gitaar die niet hopeloos beschadigd is, gooi je toch niet weg? Aangezien er dagelijks, met name nu in China, gitaren in grote hoeveelheden worden geproduceerd, lijkt me dat een dergelijke markt uiteindelijk toch verstopt raakt. Tenslotte zijn het geen short term gadgets zoals iPhone, Playstation e.d.

Vraag me dus ook af: waar zijn al die gitaren die in de jaren '70 / '80 gemaakt zijn....zijn die in de kachel beland of zijn de eigenaars nog steeds tevreden gebruikers? Wat ik zie op Marktplaats e.d. zijn vaak toch recentere gitaren. Gelukkig: heb vorige week nog een prachtige PRS SE Customs 24 op MP weten te scoren, die met stip op nummer 1 is binnengekomen als mijn favoriete repeteer-gitaar.

De laatste jaren heb ik mijn gear voor 80% tweedehands gekocht. Ik zoek liever lang naar iets op MP of Ebay, lees 20 reviews voor ik besluit, i.p.v. naar een winkel te gaan waar een verkoper die net iets te graag wil mij een gitaar aanpraat waar ik achteraf net niet tevreden over ben. Op een of andere manier vind ik 2ehands gewoon meer uitdaging dan nieuw, met het grote voordeel dat er een leuk stuk van de prijs af is.

Anderzijds: had ooit bijna mijn Stratocaster verkocht, maar me zo geŽrgerd aan de lage biedingen, nepbieders en afhakers, dat ik uiteindelijk die gitaar een upgrade heb gegeven en achteraf blij ben dat ik haar gehouden heb.

Tja, als je in de situatie zit dat je MOET verkopen, wordt je niet blij. Ga je bewust een bepaald type gitaar vinden binnen beperkte tijd, valt dat ook weer tegen, dan zit die leuke aanbieding qua prijs/kleur e.a. er meestal net ook nooit tussen.

Dirk_Hendrik
4 maart 2013, 19:40
Vraag me dus ook af: waar zijn al die gitaren die in de jaren '70 / '80 gemaakt zijn....zijn die in de kachel beland of zijn de eigenaars nog steeds tevreden gebruikers?

Die ga ik in een draadje gooien. Da's een mooie vraag!

frekie
4 maart 2013, 19:40
Laatst zowaar weer een nieuwe gitaar gekocht hoewel ik de laatste jaren alleen nog maar 2dehands koop. Was een 8 snaar en daar is niet zoveel aanbod in. Wel met dikke korting gekocht bij een winkel die ermee ophield vanwege de crisis. Gewoon met een hoes en contant geld erheen gaan, ik hoefde niet eens te onderhandelen.

Kortom NU KOPEN en niet verkopen. Rustig de crisis uitzitten. En maar hopen dat we Japan niet achterna gaan...

showband
5 maart 2013, 09:08
Vraag me dus ook af: waar zijn al die gitaren die in de jaren '70 / '80 gemaakt zijn....zijn die in de kachel beland of zijn de eigenaars nog steeds tevreden gebruikers? Wat ik zie op Marktplaats e.d. zijn vaak toch recentere gitaren. Gelukkig: heb vorige week nog een prachtige PRS SE Customs 24 op MP weten te scoren, die met stip op nummer 1 is binnengekomen als mijn favoriete repeteer-gitaar.

Allereerst zijn er een paar mensen als debielen gaan verzamelen. Die hebben in vitrines 20 stratocasters staan. (Soms trots op het net poserend met de verzameling.) De productie in die jaren was helemaal niet zo hoog. Peavey is pas begin jaren tachtig begonnen met halzen ruw voor te kopieren met een machine die ze van een geweerkolvenfabriek tweedehands hadden overgenomen.

dat is het algemene stuk.

in de jaren 70/80 waren goede gitaren relatief vele malen duurder. En er zaten zelfs tussen de dure nog echt slechte exemplaren.

Het was helemaal niet gewoon dat iemand twee goede gitaren had liggen. Sterker nog. Het was al heel bijzonder als je je eerste electrische had (zeker in de seventies). Bij mij heeft het jaren geduurd voor ik van de acoustische spaanse af een waardeloze tweedehands electrische wist te bemachtigen. Die is dus allang haardhout.

Mijn eerste goede was een ibanez artist, die kostte 1400guldens was voor die tijd een extreem goede gitaar maar, japans, betaalbaar. En daar heb ik dan ook zo een band mee.... die gaat nooit meer weg.

Bij alle kennisen uit die bandtijd hangen de gitaren dus ook gewoon aan de muur of liggen in een kast.

Waar je al die prachtige gitaren tegenkomt?
Als je nu naar schooluitvoeringen en uitvoeringen van workshops bandcoaching gaat.
Dan staan daar 16 jarigen met de gitaar van opa. En opa staat met een traantje in de ogen te glimmen van geluk.

terwijl jij van je stoel valt van de fender jaguar's en les pauls die voorbijkomen.

Fox
6 maart 2013, 13:45
@topicstarter:

Ik begrijp heel erg goed dat je voor de gitaar, waarvoor je zoveel geld betaald hebt bij aankoop, een degelijk bedrag wil terugkrijgen.

Ik wil echter toch ook even in het voordeel van MaxGuitarStore spreken: ik heb er namelijk zelf een high-end gitaar gekocht eind vorig jaar( > 3000 euro ).
Uiteindelijk kwam ik tot het besef dat een andere gitaar die ik toen bespeelde ( ook > 3000 euro ) mij beter lag.

Het verschil tussen de aankoopprijs van de eerste gitaar en de inruilprijs voor diezelfde gitaar bedroeg +- 400 euro. Dat noem ik toch een mooie tegemoetkoming van hun kant, niet?

Ik vind het erg normaal dat de winkel niet zo happig is om je gitaar over te nemen indien deze gitaar het niet zo goed doet op de tweedehandsmarkt. Uiteindelijk moet de winkel toch ook nog iets kunnen verdienen op de gitaar die je wil inruilen?

Indien de winkel daar geen rekening mee houdt, denk ik niet dat deze winkel nog een lang leven beschoren is.

Wanneer het aanbod van de winkel je niet aanstaat, zet je de gitaar toch gewoon op marktplaats/2dehands of iets dergelijks?
Niemand verplicht je toch de gitaar te verkopen voor een belachelijk lage prijs?

Just my two cents ;)

Napoje
6 maart 2013, 14:30
Een pc krijg je na 5 jaar nergens meer gesleten, wat zeg ik 3 jaar...

Haha, ik heb voor mijn 5 jaar ouwe iMac onlangs nog 550 EYPO gekregen, en binnen een week weg. En die windozers maar roepen dat een mac zo duur is. (sorry voor de offtopic)

HaroldA
6 maart 2013, 14:52
Haha, ik heb voor mijn 5 jaar ouwe iMac onlangs nog 550 EYPO gekregen, en binnen een week weg. En die windozers maar roepen dat een mac zo duur is. (sorry voor de offtopic)

€550 voor een 5 jaar oude pc? :???: Da's duur!!!

Napoje
6 maart 2013, 15:25
geen pc gvd... een imac.