PDA

View Full Version : Bouwverslag pedalboard in showmaster case



becat
13 november 2012, 23:53
Vanwege een uitbreiding van m'n gear voldoet mijn oude pedalboard niet meer en ga ik een nieuwe maken. Het lijkt me leuk om het bouw-proces in dit topic bij te houden dus is het tijd voor Y.A.I.M.M.E.P.T. !! (Yet Another Ik Maak Mijn Eigen Pedalboard Topic).

Omdat de helft van gitaarspelend Nederland de DAP showmaster 48 gebruikt als basis en ik geen zin heb om het wiel opnieuw uit te vinden ga ik die ook als basis gebruiken.

Doel is om een board te maken wat flexibel is maar wel stevig in elkaar zit. Kabels moeten allemaal netjes weggewerkt kunnen worden en het moet snel en makkelijk aan te sluiten zijn. Ook moet er ruimte zijn om in de toekomst het board aan te passen of uit te breiden.

Ik heb in SketchUp een model gemaakt wat aangeeft hoe het ongeveer moet worden.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/Pedalboard_4.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/Pedalboard_5.jpg

De bovenste rij moet op een schanierend plateau komen waardoor je makkelijk bij de kabels er onder kan komen. Daar is gelijk ruimte om e.e.a. netjes weg te werken.

Verder ga ik gebruik maken van neutrik locking jack's en een powercon voor de 220 Volt. Voeding moet ik nog even over nadenken hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet.

Inspiratie van de ideeen die ik nu heb komen met name van de pedalboards van Eelke, Dennis en Fragedallic (zijn pedalboard is welbekend hier op't forum), alvast hartelijk dank daarvoor heren!

Het hele bouwproces ga ik bijhouden in dit Topic zodat iemand anders er misschien ook weer wat aan heeft.

Kim Wilson
14 november 2012, 08:41
Mooi! De goeie tekeningen geven al aan dat er goed over is nagedacht. Nu hopen dat het er in hout ook zo uitkomt! Succes!

becat
14 november 2012, 15:09
Yes! de koffer is binnen, it giet oan! :)

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/showmaster.jpg

becat
16 november 2012, 00:07
Zo, de eerste stappen zijn gezet vandaag.

Eerst maar eens begonnen met die rare schuine plankjes aan de zijkant er uit en dat bakje in de hoek.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-04.jpg

Nu eens rond kijken in de garage wat voor materiaal ik nog op voorraad heb. Nou ik had nog een paar flinke stukken mdf. Dat is wel wat zwaarder dan triplex maar het is wel mooi strak en ik hoef dan niets te kopen. Blijft er weer meer geld over voor een leuk pedaaltje aan het eind van de rit :-).

Even de binnenmaten opgemeten en een stuk mdf op maat gezaagd voor op de bodem. Dit op advies van Fragedallic omdat de bodem van de showmaster best dun is en je daar natuurlijk niet doorheen wil trappen op het hoogtepunt van de solo :-).

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-05.jpg

Paste niet in 1 keer vanwege de popnageltjes die een beetje in de weg zitten maar na wat schaafwerk ging het prima.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-06.jpg

In de bodem van de showmaster eerst een paar gaatjes voorgeboord...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-07.jpg

om daar met een paar schroefjes de mdf plaat aan de koffer vast te zetten...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-08.jpg

De dikte van de mdf plaat is precies goed, zo komt de voorste rij pedalen precies op de juiste hoogte...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-09.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-10.jpg

Daarna heb ik het plankje gemaakt welke tegen de achterwand komt. Maar de eerste poging was niet goed. Dit plankje stak ongeveer een centimeter boven de rand van de bak uit en daardoor komt de achterste rij pedalen te hoog te liggen waardoor het deksel er niet meer op kan...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-11.jpg

Daarbij kwam dat het niet mooi gezaagd was. Na even nadenken maar snel besloten dit plankje weg te gooien en een nieuwe te maken. Jammer dan maar het moet wel goed worden. Ook hier eerst de gaatjes even voorgeboord en daarna met schroeven vast gezet aan de kist...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-01.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-02.jpg

Nu zit het er op voor vandaag. Morgen verder kijken en na denken over de achterste rij pedalen, het zou kunnen dat ik met de hoogte nog steeds niet goed uit kom en zit er nu aan te denken de achterste rij onder een lichte hellingshoek naar beneden te laten gaan om zo genoeg ruimte naar de top van de deksel te winnen, is ook een kwestie van uitproberen. Maar dat is voor morgen, nu eerst slapen :-).

Kim Wilson
16 november 2012, 08:24
Waarom heb je dat ene plankje weggegooid? Hij was toch te groot? Dan had je hem toch ook kleiner kunnen maken met een nette zaagsnede? Niet dat het nou zo duur is of zo, maar ik vind het raar dat iets weggegooid is omdat het te groot is gezaagd.

obiwanjacobi
16 november 2012, 09:52
Gaaf ontwerp! Netjes gedaan.

Hoewel ik zelf gezocht zou hebben naar een manier om de koffer onbeschadigd te laten...

becat
16 november 2012, 10:05
Waarom heb je dat ene plankje weggegooid? Hij was toch te groot? Dan had je hem toch ook kleiner kunnen maken met een nette zaagsnede? Niet dat het nou zo duur is of zo, maar ik vind het raar dat iets weggegooid is omdat het te groot is gezaagd.

Heb ik ook geprobeerd hoor maar ik had een beetje een oeps moment :-). Het was al laat, laten we het daar maar op houden...

becat
16 november 2012, 10:07
Gaaf ontwerp! Netjes gedaan.

Hoewel ik zelf gezocht zou hebben naar een manier om de koffer onbeschadigd te laten...

Daar heb ik ook over nagedacht maar volgens mij zit het met het ontwerp wel goed (beetje vertrouwen hebben in mezelf) en ik wil dat het echt degelijk in elkaar zit.

Kim Wilson
16 november 2012, 10:27
Gaaf ontwerp! Netjes gedaan.

Hoewel ik zelf gezocht zou hebben naar een manier om de koffer onbeschadigd te laten...
Kun je uitleggen wat je anders zou hebben gedaan? Een paar gaatjes in de bodem is toch niet zo storend?

becat
16 november 2012, 21:32
De 2e dag van het project zit er op. Veel gedaan vandaag.

Ik ben begonnen met het maken van het 'bakje' welke achter de achterste rij pedalen komt.Hier komen de aansluitingen in, de 220 volt en de aan/uit schakelaar.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-12.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-13.jpg

Daarna de binnenkant een kleurtje gegeven. Straks zie je er niet veel van terug omdat de binnenkant nog bekleed gaat worden met tapijt of velcro als tapijt niet genoeg 'kleeft' aan de 'haakjes' kant van het klitteband. Dat ga ik morgen even testen bij de tapijthandel.
Maar goed, toch maar een kleurtje. Mocht er dan ergens een hoeje zichtbaar zijn dan is zwart netter dan 'mdf-kleur'.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-14.jpg

Vervolgens was het tijd voor:

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/IMG_0407.JPG

Daarna aan de spanningsvoorziening gewerkt. Nu heb ik best een poosje na zitten denken over hoe ik de pedalen ga voeden. Eerst zitten denken aan een fuel tank ofzo maar dat word dan direct weer duur en er is nu eenmaal een budget. Ook nog gedacht aan een one-spot, is een prima middenoplossing of aan zo'n voeding thomann.de (weet zo even het merk niet). Ook niet zo duur en de ervaringen hier op het forum waren niet slecht. Maar voor nu heb ik gekozen voor een simpele geschakelde voeding welke ik bij Radio Piet hier in de stad heb gekocht. 22 euro en levert 2250 mAmp. Meer dan genoeg.
In het 'bakje heb ik 2 simpele stopcontacten geplaatst. Ik wilde eerst een stekkerdoos plaatsen maar daar is niet genoeg ruimte voor. Met 2 stopcontacten heb ik ook voldoende en er is nog ruimte voor een derde. Een ander voordeel is dat je hem 'overdwars' kan plaatsen zodat de voeding de goede kant op 'wijst'. Een beetje een onduidelijk verhaal maar op de foto is het wel duidelijk.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-15.jpg

Bovenin het 'bakje' een gat gemaakt voor de aan/uit schakelaar. De schakelaar heb ik uit een donor-stekkerdoos gehaald.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-16.jpg

Nu diende zich een probleem aan. Ik had het achterste plankje geplaatst in de kist maar omdat de afwerking van het klepje niet zo mooi is, de popnagels steken erg ver uit, kunnen de neutrik aansluitingen daar nooit achter. Hmmm, had ik over het hoofd gezien. Nu heb ik het gat van het klepje uit het plankje gezaagd en daar komt nu een klein, nieuw, plankje achter waar de neutrik locking jacks en de contra-powercon in kunnen.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-17.jpg

Vervolgens aan het plateau voor de achterste rij pedalen begonnen. Nu moet deze onder een hoek geplaatst worden omdat anders de pedalen te hoog komen en het deksel niet meer op de onderkant van de kist past. Ook wil ik dat de plank omhoog kan om zo makkelijk bij de kabels eronder te kunnen. Dit heb ik opgelost door de plank met een scharnier aan het achterste bakje vast te zetten. Maar om de plank onder een hoek te krijgen moet er ook een schuine kant zitten op de plek waar het scharnier vast geschroefd. Dus hier een hoek af gezaagd.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-18.jpg

de voorkant van de plank rust op 3 u-profieltjes om zo ruimte te geven voor de kabels van de voorste rij pedalen. Het begint al een beetje te lijken op hoe het moet worden! :-)

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-19.jpg

Dat was genoeg voor vandaag. Ik hoop morgen nog wat tijd te hebben om weer verder te gaan.

obiwanjacobi
16 november 2012, 21:39
Kun je uitleggen wat je anders zou hebben gedaan? Een paar gaatjes in de bodem is toch niet zo storend?

Ik dacht misschien -omdat je toch een eigen bodem maakt- dat je een soort binnenbak had kunnen maken. Die je 'gewoon' in de koffer laat zakken. Misschien in de deksel van de koffer nog wat schuim-steuntjes zodat het niet gaat 'rammelen' als je het geheel oppakt...?

Het leek me zo zonde van die mooie koffer. Als je later een ander/groter/beter board wilt (maken) kan je de koffer altijd weer verkopen. Als er dan geen gaten inzitten is dat een pre, denk ik...?

Braindead
17 november 2012, 16:29
Goede topic dit! Ben ook al een tijdje op zoek naar een goedkope maar duurzame oplossing voor een pedalboard. En van het ontwerp en de wijze van bouwen kan je weer leren. :) Ik zou het zelf overigens ook niet vastgeschroefd hebben op de case denk ik maar ieder zijn ding. Overigens niet vanwege doorverkopen maar eerder dat het misschien handig kan zijn dat je alleen je boardje uit je case haalt bij een optreden en je de case backstage kunt zetten. Meer het pedaltrain idee.

Lijkt me trouwens wel een behoorlijk formaat die case. Wat komt er allemaal op je board te staan?
Of zijn dat die pedalen op het plaatje:

-2x footswitches
-memory man
-Boss octave
-Boss tremolo
-Bos reverb
-Boss tuner
-Wahtje

Overigens: waarom eigenlijk triplex/mdf gebruiken en geen massief houten plankje? Vanwege de kosten, sterkte?

the sure thing
17 november 2012, 16:35
+1 voor de showmaster case. Ik heb alles gehad: t/m veel soorten pedaltrains aan toe. Ik ben heerlijk terug bij de DAP showmaster case en al meer dan 1 jaar tevreden

becat
17 november 2012, 18:50
Goede topic dit! Ben ook al een tijdje op zoek naar een goedkope maar duurzame oplossing voor een pedalboard. En van het ontwerp en de wijze van bouwen kan je weer leren. :) Ik zou het zelf overigens ook niet vastgeschroefd hebben op de case denk ik maar ieder zijn ding. Overigens niet vanwege doorverkopen maar eerder dat het misschien handig kan zijn dat je alleen je boardje uit je case haalt bij een optreden en je de case backstage kunt zetten. Meer het pedaltrain idee.

Lijkt me trouwens wel een behoorlijk formaat die case. Wat komt er allemaal op je board te staan?
Of zijn dat die pedalen op het plaatje:

-2x footswitches
-memory man
-Boss octave
-Boss tremolo
-Bos reverb
-Boss tuner
-Wahtje

Overigens: waarom eigenlijk triplex/mdf gebruiken en geen massief houten plankje? Vanwege de kosten, sterkte?

Jep, de reden voor dit topic is natuurlijk ook voor anderen om te leren van mijn fouten :-).
Er komen nog rubber dopjes onder de bodem zodat het bord op een gladde ondergrond niet alle kanten op glibbert. Het is ook nooit mijn bedoeling geweest het zo te maken dat de plank uit de koffer kan.

En de showmaster is op de groei gekocht :-). Ik zal zo nog een update posten met foto's van alle pedaaltjes die ik heb maar het zijn er niet heel veel. Wat niet is kan nog komen!

Henri H
17 november 2012, 18:52
Om gewicht te besparen had je ook een paar strookjes mdf/triplex in de bodem kunnen leggen/monteren.
Ik heb destijds van die rubberen dopjes aan de onderkant geschroefd ter voorkoming dat de bodem doorbuigt.
Als je even op zoek gaat naar de juiste lengte van die schroefjes, kun je die ook gelijk gebruiken om de stroken mdf/triplex vast te zetten, 2 vliegen in 1 klap, eigenlijk 3 vliegen, want je houdt ook nog extra ruimte over voor het wegwerken van de bekabeling.

Voor die paar pedaaltjes die jij hebt zou ik trouwens geen grote koffer gebruiken, maar eerder een simpel plankje in een Rockbag o.i.d., veel praktischer.

becat
17 november 2012, 18:52
+1 voor de showmaster case. Ik heb alles gehad: t/m veel soorten pedaltrains aan toe. Ik ben heerlijk terug bij de DAP showmaster case en al meer dan 1 jaar tevreden

Volgens mij is iedereen die een showmaster heeft daar heel tevreden over. Dus ik had zoiets van ik kan wel eigenwijs zijn maar dat is niet voor niets dat er veel gitaristen zijn met zo'n case.

becat
17 november 2012, 20:11
De derde dag van het project. Vandaag zat het niet mee. Ik ben begonnen met het maken van de gaten in het achterste bakje waar de kabels van de achterste rij pedalen doorheen kunnen. Was een bewerkelijk klusje. Ik heb geen frees en moest het met een vlinderboor en een blad van een ijzerzaag doen. Intensief klusje...

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-1.jpg

De 220V bekabeling aan de schakelaar gesoldeerd en de schakelaar in het hout geplaatst.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-2.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-3.jpg

Nu begon het geklungel. Ik had een plankje gemaakt waar de neutrik locking jacks in gemonteerd konden worden. Nu had ik daar ook mdf voor gebruikt maar het is allemaal erg krap en er moet een 224mm gat voor die neutrik's geboord worden. Vlinderboor 24mm had ik niet dus eerst naar de bouwmarkt. Toen gaten geboord maar het mdf ging helemaal naar de filisteinen. Nog een plankje gemaakt, zelfde resultaat.
Nu heb ik een ander soort hout gebruikt wat steviger is dan mdf en snel nog even zwart gespoten. Koste wel veel tijd zo en ben achteraf niet 100% tevreden maar het is wel stevig zo, t'is alleen wat krap allemaal.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-4.jpg

Nu heb ik alles vast gezet. De hoeken van het 'bakje' heb ik nog vastgezet met 2 spaanplaatschroeven. Daar komt toch tapijt overheen en het doet veel voor de stevigheid. Voor de rest wat kleine spijkertjes gebruikt. Oh, en ook nog een plankje gemaakt voor achter de Wah.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-5.jpg

Het montagewerk is klaar dus kan het tapijt er op. Eerst gedacht om velcro te kopen maar da's toch best weer prijzig. Maar eens kijken bij de carpetboer hier om de hoek. Die had tapijttegels, 3,95 per stuk en kleeft als een grote, prima dus. 2 tegels van 50x50 meegenomen en op maat gesneden. Bij de bouwmarkt lijm voor rubber op hout gekocht en dit er onder gesmeerd, 14,50 per tube! en heel die tube op! Duur hoor, die lijm. En nu heb ik ook nog mijn bedenkingen bij de kwaliteit, het zit nu nog niet echt vast. Misschien is het morgen beter als de lijm goed uitgedroogd is. Op de foto is het tapijt trouwens veel witter dan in het echt, raar.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-6.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-7.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-8.jpg

Het pedalboard is nu bijna klaar. Op de todo list staan nog de neutrik stekkers solderen en een nette daisychain maken voor de voeding want de oude is slordig en heeft geen haakse stekkers, wat niet praktisch is.
Maar ik moet zeggen dat het resultaat tot nu toe naar mijn tevredenheid is. Alles wat ik in mijn hoofd had heb ik er in kunnen verwerken en het ziet er best netjes uit, al zeg ik het zelf. Volgende week de laatste puntjes op de i zetten.
En zo langzaam aan maar eens gaan sparen voor wat leuke pedaaltjes, ruimte zat! :-)

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbpd3-9.jpg

nusti
17 november 2012, 22:13
Ziet er netjes uit hoor. Ik ben ook van plan om dit te gaan doen en dan is het altijd mooi om te zien hoe anderen dat doen.

Ik heb 1 vraagje, ik kwam ook een accu-case koffer tegen voor een scenesetter 48 bij bax-shop: link (http://www.bax-shop.nl/lichtsturing-flightcases/accu-case-flightcase-voor-de-scenesetter-48-dmx-lichtsturing/product-details.html#.UKf8IocfKSo)

kent iemand deze koffer en is deze vergelijkbaar met de DAP?

vpilot
18 november 2012, 12:11
Mooi werk Becat, ik volg je topic met grote belangstelling :) Bijzonder leerzaam!

guitarkid
19 november 2012, 19:27
Leuk topic. Ik ben zelf ook een tevreden Showcase 48-gebruiker! Zit stampvol, niet zo netjes als bij jou, maar het werkt allemaal erg goed! :)

becat
19 november 2012, 21:09
Leuk om te horen dat anderen ook iets hebben aan mijn gefreubel :-). Deze week op Cisco training dus dat vraagt alle energie en zal ik niet veel aan het bord doen. Ik hoop dit weekend wel de neutrik's te plaatsen en de laatste dingetjes te doen. Ik zal uiteraard weer updaten met foto's als't zover is!

Mr. Dynamite
20 november 2012, 19:12
Leuke build, mooi spul die huisvlijt showmaster kistjes :ok:

Ik heb er zelf ook een, een 24 in dit geval maar overweeg om een 48 te bouwen..
Plaatje bij het praatje:
https://lh3.googleusercontent.com/-ZzYI2YndMLI/T3CaRU4le7I/AAAAAAAAAv8/OTh7AoMUbZY/s1205/IMG_2148.JPG

Btw, herkenbaar tapijt ghehe

Ukeloeder
20 november 2012, 22:15
Allereerst, superdraadje met goeie fotoos en leuke ideeën voor ieder die tips zoekt om een mooie koffer in elkaar te zetten.
Dan dit;

[...]Nu begon het geklungel. Ik had een plankje gemaakt waar de neutrik locking jacks in gemonteerd konden worden. Nu had ik daar ook mdf voor gebruikt maar het is allemaal erg krap en er moet een 224mm gat voor die neutrik's geboord worden. Vlinderboor 24mm had ik niet dus eerst naar de bouwmarkt. Toen gaten geboord maar het mdf ging helemaal naar de filisteinen. Nog een plankje gemaakt, zelfde resultaat.
Nu heb ik een ander soort hout gebruikt wat steviger is dan mdf en snel nog even zwart gespoten. Koste wel veel tijd zo en ben achteraf niet 100% tevreden maar het is wel stevig zo, t'is alleen wat krap allemaal.

Jammer dat je geen Forstner bits hebt gebruikt, die werken vele male netter en sparen ook je boormachine nog eens. Misschien een tip voor diegenen die het topic meelezen en een grote diameter boor zoeken. Ik heb er tot 50mm in doorsnee, daar boor je probleemloos een schoon gat mee zonder splinters en stuiterellende.

http://nbg-web01.opitec.com/img/333/545/333545-01-l.jpg

Tot slot nog een vraagje aan de Showmastercase eigenaren; wat wordt het totaalgewicht van zo'n koffer ongeveer?

Henri H
20 november 2012, 22:23
Dat mdf-plaatje maakt 'm fors zwaarder, denk dat je zo op een kilo of 15+ zit, afhankelijk van welke, en hoeveel pedalen en voedingen je erin propt.

Ukeloeder
20 november 2012, 22:46
Dat mdf-plaatje maakt 'm fors zwaarder, denk dat je zo op een kilo of 15+ zit, afhankelijk van welke, en hoeveel pedalen en voedingen je erin propt.

Oef... da's niet niks. Dan is het raadzaam om een alternatief voor MDF te zoeken. Ik begrijp dat het wel aan te bevelen is om, vanwege stevigheid, zo'n extra bodemplaat te gebruiken.

Okoumé multiplex 500kg/m3 -- 18mm €39,00/m2
MDF 750kg/m3 -- 18mm €10,40/m2

Wat is nu wijsheid?

Henri H
20 november 2012, 22:52
Om mezelf even te quoten:
Om gewicht te besparen had je ook een paar strookjes mdf/triplex in de bodem kunnen leggen/monteren.
Ik heb destijds van die rubberen dopjes aan de onderkant geschroefd ter voorkoming dat de bodem doorbuigt.
Als je even op zoek gaat naar de juiste lengte van die schroefjes, kun je die ook gelijk gebruiken om de stroken mdf/triplex vast te zetten, 2 vliegen in 1 klap, eigenlijk 3 vliegen, want je houdt ook nog extra ruimte over voor het wegwerken van de bekabeling.
....
Ik heb trouwens vuren/grenen(?) latjes gebruikt destijds. Schroeven blijven daar beter in vast zitten heb ik het idee, en het is licht.

Mr. Dynamite
20 november 2012, 23:01
Tot slot nog een vraagje aan de Showmastercase eigenaren; wat wordt het totaalgewicht van zo'n koffer ongeveer?

Mijn 24 is redelijk zwaar met alle pedalen enzo erin, zal hem eens wegen.
Leeg woog ie geloof ik iets van 10 kg.

Overigens, ik heb mijn neutrik gaten met zon vlinderboor geboord en als je dat een beetje met beleid doet (en een mdf plankje als steun eronder) dan moet dat gewoon goed gaan hoor. Moet hij wel scherp zijn trouwens.

Hier nog het draadje van mijn build, misschien dat het handig kan zijn voor iemand.
http://www.gitaarnet.nl/forum/showthread.php?149797-Pedalboard-opbouw-verslag

Edit: ik zie dat de plaatjes kapot zijn, zal eens kijken of ik dat kan fixen.

Mitch
20 november 2012, 23:05
Het zou een beetje jammer zijn als je straks met je enkele geschakelde voeding last krijgt van bijgeluiden. Zowel delay als drive op één geschakelde voeding is wat mij betreft één van de manieren waarop je snel ruis krijgt. Hoeveelheid sap die het geeft is niet maatgevend voor het kiezen voor een voeding, zie ook de Voeding FAQ. Verder leuk topic, waar ik straks wel even de titel van ga aanpassen want zo is het nooit meer terug te vinden later :listen:

Henri H
20 november 2012, 23:09
...Leeg woog ie geloof ik iets van 10 kg.

.....Zonder pedalen, en met de inbouw, of ook zonder de inbouw?
De koffer op zich weegt iets van 4 à 5 kilo denk ik?

becat
21 november 2012, 00:02
Cool boortje, zo'n Forster bit. Daar was het wellicht wel mee gelukt idd. Ik heb mdf gebruikt omdat ik dat nog had en om dus zo de kosten in de hand te houden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de simpele geschakelde voeding. In de toekomst kan ik altijd nog een funky fueltank plaatsen ofzo...

Voor nu heb ik geprobeerd met de middelen en spullen die ik heb, ook qua gereedschap en mijn eigen kundigheid het beste te maken wat ik nu kan. Ik heb al wel een paar goede dingen gehoord, zeker voeding ga ik nog even over nadenken.

becat
21 november 2012, 00:05
@mr dynamite, da's een mooi plankje, strak!

Ik denk dat de koffer nu zeker richting de 15 kilo gaat, zo niet meer.

Ukeloeder
21 november 2012, 09:03
@Mitch; aangepaste titel = :ok:

@becat; je moet mijn opmerkingen over de vlinderboor en het MDF zeker niet als kritiek zien hoor! Ik lees op het moment vooral mee omdat er een 24 aankomt voor mij en ik ideetjes en tips verzamel om de mijne in te richten.

Henri H
21 november 2012, 11:08
Dit soort gatenzagen kosten bij b.v. de Karwei maar een paar Euro's:

http://www.vanwalraven.com/img/products/940169.jpg

Ideaal is het niet, maar het werkt wel. Met een beetje beleid maak ik er prima gaten mee.

fuchs
21 november 2012, 13:12
Ook een Showmaster, inclusief deksel 12 kg.

http://img191.imageshack.us/img191/791/pedalboardgn.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/191/pedalboardgn.jpg/)

Mr. Dynamite
21 november 2012, 16:16
Ook maar even gewogen, dit board compleet met deksel, voeding, redelijk zware inbouw en pedalen weegt 13,9 kg.
Dit is heel goed te doen, hij is wel compact dat scheelt ook. Voorkomt ook dat mensen ermee gaan smijten.

https://lh3.googleusercontent.com/-3hB68k_fUWs/UKzvmjuGnJI/AAAAAAAAAz8/RzZV0xwitrQ/s1205/21-11-12.JPG

Ohja leuk voor als je met fx loop speelt:

https://lh5.googleusercontent.com/-ZrVAN5UdWfk/UKzvnI8qiXI/AAAAAAAAA0A/D9yC-bFyFJw/s1205/IMG_2921.JPG

becat
21 november 2012, 17:38
@Mitch; aangepaste titel = :ok:

@becat; je moet mijn opmerkingen over de vlinderboor en het MDF zeker niet als kritiek zien hoor! Ik lees op het moment vooral mee omdat er een 24 aankomt voor mij en ik ideetjes en tips verzamel om de mijne in te richten.

Oh, zo heb ik het ook niet opgevat hoor. Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen toch weer zijn eigen ideeën heeft. Daar worden we allemaal weer beter van. Ben benieuwd hoe die van jou er uit gaat zien!

becat
21 november 2012, 17:40
Ook maar even gewogen, dit board compleet met deksel, voeding, redelijk zware inbouw en pedalen weegt 13,9 kg.
Dit is heel goed te doen, hij is wel compact dat scheelt ook. Voorkomt ook dat mensen ermee gaan smijten.

https://lh3.googleusercontent.com/-3hB68k_fUWs/UKzvmjuGnJI/AAAAAAAAAz8/RzZV0xwitrQ/s1205/21-11-12.JPG

Ohja leuk voor als je met fx loop speelt:

https://lh5.googleusercontent.com/-ZrVAN5UdWfk/UKzvnI8qiXI/AAAAAAAAA0A/D9yC-bFyFJw/s1205/IMG_2921.JPG

Dat met die soort thule om de snoeren heeft mijn maat Fragedallic ook, erg handig en ga ik ook zeker doen. Ik zal die van mij ook eens op de weegschaal zetten als'tie klaar is.

Buzzel
21 november 2012, 19:39
Volgens mij kwam die van mij tegen de 15 kilo aan :P

Ik vind dat je een leuk en simpel ontwerp hebt voor je board becat! Ik loop net als bij Mr. Dynamite tegen het ding aan dat die 24 kistjes wat te klein worden voor mijn pedaalverzameldrang...

Einzeln
21 november 2012, 20:14
Oef... da's niet niks. Dan is het raadzaam om een alternatief voor MDF te zoeken. Ik begrijp dat het wel aan te bevelen is om, vanwege stevigheid, zo'n extra bodemplaat te gebruiken.

Okoumé multiplex 500kg/m3 -- 18mm €39,00/m2
MDF 750kg/m3 -- 18mm €10,40/m2

Wat is nu wijsheid?

Flightcases zijn 10 mm dik. Dus 9 mm multplex, en dat in stroken?
http://www.marktnet.nl/bouwmateriaal/hout/multiplex-triplex-3864492.htm

becat
25 november 2012, 15:56
Yes! Het pedalboard is klaar! Dit weekend de laatste dingen gedaan die nog moesten gebeuren, daar gaat 'ie...

Radio Piet had alle onderdelen binnen, met name neutrik stekkers, dus het solderen kon beginnen. Eerst de 'van de buitenkant naar de binnenkant' kabels gedaan.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-15.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-16.jpg

Daarna de nieuwe daisychain gesoldeerd. Deze heb ik wel anders gemaakt dan de vorige. Niet van plugje naar plugje doorhoppen maar een 'ster'vorm waardoor de powerkabeltjes beter naar de pedalen geleid kunnen worden. En met een stukje krimpkous de soldeerverbindingen op het 'ster'punt geisoleerd.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-17.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-18.jpg

Vervolgens het hele spul in de kist geschroefd en de kabels naar de pedalen geleid. Ik heb geprobeerd dit zo netjes mogelijk te laten lopen en hier en daar met een tie-wrapje vastgezet. Ik denk dat de tie-wraps er nog weer uit gaan en dat ik het dan vast zet met een rondje klitteband.

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-02.jpg

Ik heb ook nog wat patchkabeltjes gemaakt die van de ene kant van het board naar de andere kant passen. De kabels aan de neutrik locking jacks zijn ook zo lang dat ze in elke hoek kunnen komen. Zo is er genoeg lengte om meerdere setup-mogelijkheden van de pedalen te hebben.

Zo, blij dat het klaar is! Toch wel een paar dingen geleerd die bij een volgend bord anders gaan worden. De belangrijkste dingen waar ik tegenaan liep zijn voor mij de volgende punten:


De achterste rij pedalen moet zeker niet te hoog, anders gaan wat hogere pedalen niet passen! Eigenlijk moet het 'trapje' van de achterste rij zo'n 1,5 cm onder de rand komen.
Achter het klepje is niet heel veel ruimte. Daar moet je rekening mee houden met het plaatsen van de locking jacks
220V aansluiten is lastig. Het best is het om op de plek waar het stekkerblok of watdanook komt geen bodemplaat te maken
De showmaster is wel een mooie ruime koffer maar je bent de ruimte sneller kwijt dan je denkt! Alles wat ruimte bespaard is goed om te doen
Gebruik goed gereedschap. B.v. het uitboren van de gaten voor de locking jacks is niet helemaal goed gegaan (is te zien op de 'final' foto's) en had ik beter niet met een vlinderboor kunnen doen.
Let op het gewicht. Ik heb mdf gebruikt omdat ik dat nog had en dus zo kosten te besparen maar de koffer is nu wel behoorlijk zwaar. Ik heb nog niet gewogen maar hij weegt bijna net zoveel als m'n vox ac15c1!
Neem de tijd, het kost meer tijd dan je denkt.


Maar ik ben heel tevreden over het eindresultaat hoor. Ik vind het best goed gelukt en kan er heerlijk m'n ding mee doen. En daar gaat het toch om, niet waar?

Nog een paar plaatjes om af te sluiten:

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-14.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp4_-12.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pedalboard_final_2.jpg

http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pedalboard_final_1.jpg

Buzzel
25 november 2012, 16:11
Mooi kistje zo!

Ukeloeder
25 november 2012, 18:15
Knappe kist geworden. Proficiat!

Henri H
25 november 2012, 19:05
Die schakelaar, zou je die er een volgende keer weer op zetten?

groovieguitarguus
25 november 2012, 20:14
Mooi project!!!!

Voor het plaatsen van de Neutrik inputs, heb ik een 19" Patchpaneel gebruikt... Zie links op de foto.

https://lh5.googleusercontent.com/-BxWa6mJAHMs/ULJtmc0VZsI/AAAAAAAAA5A/R4sNqBkY5Go/s1152/IMG_0993.jpg

En 'Pancake' pluggen om ruimte te besparen tussen de pedalen....

https://lh6.googleusercontent.com/-jEZyrxqAKGA/ULJtmTNKZiI/AAAAAAAAA48/12PLS1ocK2k/s1152/IMG_1007.jpg

Mr. Dynamite
25 november 2012, 21:24
Mooi project!!!!

Voor het plaatsen van de Neutrik inputs, heb ik een 19" Patchpaneel gebruikt... Zie links op de foto.


Ook wel eens naar gekeken, maar dan kom je geloof ik niet echt mooi uit met de breedte van het klepje achter ;)

@TS: Mooi plankje geworden! Hoe bevalt de grootte je? Overweeg nu een 48 maar vind het eigenlijk ook wel fors worden zo.. twijfel.

becat
25 november 2012, 22:40
Thanks all voor de positieve kritiek.

@groovygitaarguus: Mijn collega gitarist in onze band heeft ook een 19'' rack-plaat gebruikt maar dat had ik niet, dus kon ik het ook niet gebruiken.

@Mr. Dynamite: Ik ben blij dat ik de 48 genomen heb want een 24 had nu al weer vol gezeten en ik heb nu al 'expantiedrift' :)

roger
26 november 2012, 06:50
@Mr. Dynamite: zie ik daar mijn MI Audio clone op je plankje zitten? Leuk! Bevalt hij een beetje?

Kim Wilson
26 november 2012, 08:46
Mooi kistje, hoor! Erg netjes! Wel groot voor die paar pedalen, maar soit. Het ziet er wel goed uit.

Mr. Dynamite
26 november 2012, 12:51
@Mr. Dynamite: zie ik daar mijn MI Audio clone op je plankje zitten? Leuk! Bevalt hij een beetje?

Hey Roger
Yep staat er sinds ik hem van je overgenomen heb altijd op. Echt een blijvertje, doet wat hij moet doen en gewoon goed.
Verschil met een standaard ts808 vond ik minimaal maar dat maakt verder ook niet uit :ok:

groovieguitarguus
26 november 2012, 18:23
http://becat.ddns.net/fotos/Pedalboard/pbp-04.jpg

Ik zie daar een 'aardige' soldeerbout staan... is deze 'betaalbaar'?
Heb een Weller soldeer station te leen gehad... en zit nu 'zonder'....

Gearjunkie
26 november 2012, 18:45
Ik zie daar een 'aardige' soldeerbout staan... is deze 'betaalbaar'?
Heb een Weller soldeer station te leen gehad... en zit nu 'zonder'....

Onbeleefd van me om voor de TS te spreken, maar het is een Velleman zo te zien. Hendrix gebruikt hem ook, zie zijn recente topic. Zelf heb ik hem ook en ben er content mee. Inderdaad een betaalbare serie.

Mr. Dynamite
26 november 2012, 23:53
Misschien ook leuk voor je, deze heb ik naast me staan:
Aoyue 937 (http://www.eleshop.nl/aoyue-937-soldeerstation-p-62.html)

Bevalt tot nu toe gewoon goed, doet wat hij moet doen :ok:

becat
27 november 2012, 00:22
Mooi kistje, hoor! Erg netjes! Wel groot voor die paar pedalen, maar soit. Het ziet er wel goed uit.

Dank u, dank u. Zoals gezegd, expansiedrift is reeds aanwezig :)

becat
27 november 2012, 00:24
Ik zie daar een 'aardige' soldeerbout staan... is deze 'betaalbaar'?
Heb een Weller soldeer station te leen gehad... en zit nu 'zonder'....

Het is een velleman idd. Weet zo even niet wat ik er voor betaald heb maar is niet al te duur en je kan er prima mee solderen. T'is geen weller maar dat hoeft ook niet.

theguitarguy
3 december 2012, 21:12
Mooi project. Alleen jammer dat de foto's het niet meer doen. Ligt dat aan mij of heeft iedereen dat?
Ben ook van plan om in de nabije toekomst een pedalboard te maken in een showmaster 48, de foto's in dit topic zouden als goede inspiratiebron kunnen dienen

becat
4 december 2012, 20:01
Mooi project. Alleen jammer dat de foto's het niet meer doen. Ligt dat aan mij of heeft iedereen dat?
Ben ook van plan om in de nabije toekomst een pedalboard te maken in een showmaster 48, de foto's in dit topic zouden als goede inspiratiebron kunnen dienen

hmmm, vreemd. Hier werkt het. Ik zal morgen eens vanaf 't werk proberen of de foto's het nog doen. Als je info wil kan ik altijd pm'en...

Ukeloeder
4 december 2012, 20:09
Fotos doen het hier ook.

theguitarguy
9 december 2012, 15:17
Hm, dan ligt het waarschijnlijk aan mijn computer

Mitch
8 oktober 2013, 22:06
Foto's weer zichtbaar gemaakt.

Mitch
27 december 2014, 23:02
....Twice :D

becat
31 december 2014, 11:47
Mitch, dankjewel ;)

Ik hoop dat deze dns dienst langer in de lucht blijft...