PDA

View Full Version : Cello lessen



bas bus
1 juni 2012, 14:55
Akoestisch en elektrisch, via Skype (met video) nu omdat we in Spanje wonen.
Ilene McHolland heeft haar sporen verdiend in Californie en Tennessee. Ze trad op als eerste celliste in het orkest van Frank Sinatra en Sammy Davis jr. maar heeft ook het voorprogramma verzorgd van bekende acts als Rush, Kansas, Journey en Foreigner met haar toenmalige band ´Plain James´ (in de VS bekend, maar heeft nooit in EU getourd). Hierna met de band the Freewheelers op wereld tournee.
Ilene heeft het Belmont conservatorium in Nashville afgerond als muziekdocent. Haar enthousiasme weet ze goed door te geven. Sinds haar verhuizing naar Europa geeft ze video lessen aan haar Amerikaanse studenten, en nu we in Spanje wonen ook aan haar Nederlandse studenten. Betaling kan via paypal.

peter_heijnen
7 juni 2012, 10:54
Gaaf die voorprogramma's en het orkestwerk, maar ik denk niet dat het hier veel cello leerlingen zal opleveren.

Ben nu wel benieuwd naar Plain James, maar kan op yt alleen een rapachtige gast met die naam vinden. Heb je mss ook een linkje voor ons?

bas bus
10 juni 2012, 00:00
hoi Peter, dankzij de traagheid van de Amerikaanse rechters is er geen link beschikbaar. Er is een rechtszaak aangaande de copyrights.
Charlie Adams (Chameleon, Yanni) is de drummer, daarvan is op youtube wel het eea te vinden. Ilene is via ´freewheelers cello blues´ op youtube te vinden.

Overigens zijn er nogal wat gitaristen die ook cello spelen. Ik denk aan Peter Green. De technicus van Jimi Hendrix, Eddie Kramer, begon met cello, evenals ene David Blowie en Sting, Charles Mingus, en zelfs Victor Wooten.
We mogen dus hopen dat er gitaristen zijn die hun (ge)horizon willen verbreden, op een betaalbare manier.