PDA

View Full Version : De beste versterker voor thuis



josan
21 juli 2011, 23:48
Eindelijk een ding (http://www.korg.com/px5d) waarmee je in de huiskamer kunt oefenen terwijl de rest TV kijkt. Met tig modellen, effecten, drumpatronen, baslijnen, alles configureerbaar op het apparaat of via USB op de laptop. Te gebruiken als interface met je DAW-software. Meespelen met drum en baslijn, dat opnemen en daar weer overheen spelen. Met een druk op de knop het tempo van de begeleiding of de toonsoort wijzigen. Krankzinnig veel mogelijkheden. En draait op 2 AA batterijen! Zo groot als een ouderwetse cassette! Ik zit de laatste weken minder in m'n uppie op het bovenkamertje.
Echt een aanrader.

beruk
22 juli 2011, 00:11
Ja, gaaf ding! Ik heb zijn oudere broer:
http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/PX4D.JPG
Wellicht overbodig: zorg dat je een compatible adaptor hebt. Had ik ooit niet en toen had ik rook en een kapotte px3....:chicken:

josan
22 juli 2011, 10:34
Belangrijk is 4,5V gelijkstroom, gestabiliseerd en de polariteit. Gestabiliseerd, omdat een ongestabiliseerde spanningbron bij aansluiten vaak een veel hogere spanning geeft dan de ingestelde spanning. Zo kan een ongestabiliseerde 4,5V in onbelaste toestand makkelijk 9V geven. Polariteit staat, net als 4,5V gelijkstroom, aangegeven bij de plugingang op het apparaat. Bij universele, instelbare adaptertjes moet je dus letten op:

geeft hij gelijkstroom of wisselstroom
is de spanning instelbaar op het juiste voltage
is de spanning gestabiliseerd
is de polariteit aan te passen

Dit soort adaptertjes zijn op veel plaatsen te koop voor 14-20 euro. De goedkoopste zijn vaak niet gestabiliseerd!