PDA

View Full Version : VHT Special 6.........oooooooooh



rebulie
12 februari 2011, 18:09
Ik heb, afgaande op reviews (ohooh), een VHT Special 6 combootje gekocht. (Thomann webshop)
139 euro en absoluut het beste geluid wat ik ooit uit zo'n klein/goedkoop ding heb gehoord. Alleen wordt het pas helemaal ongeloooooofelijk goed als ik hem aan mijn 1x12 Celestion (Vintage30) cab hang.
Ik vindt dit point to point wondertje zo goed dat ik er nog wel een beetje geld tegenaan wil gooien voor een fantastische speaker.
Wat vinden jullie een goede 10 inch 16 ohm speaker?
Budget plm. 100 euro, waarmee de prijs van dit briljante 6 wattertje nog onder de 250 blijft!!

http://www.roel-betty.nl/vht_special_6_front.jpg
http://www.roel-betty.nl/VHT.jpg

Mr. Dynamite
12 februari 2011, 18:44
Hey gaaf man! Dat lijkt mij ook een heel leuk dingetje voor der bij :ok:

Als de sound van je V30 je bevalt, misschien eens kijken naar z'n kleine broertje de G10 Vintage? Ze hebben ook nog een greenback variant, ook leuk lijkt me ;)

smullie
13 februari 2011, 01:00
Ik heb em ook en ik heb hetzelfde ondervonden. De 10" box dat er standaard inzit is zeker niet slecht, maar ik heb er onlangs een 2x12" cab met celestion goldbacks (was een koopje dat ik niet kon laten staan) voor gekocht dat er sindsdien altijd aan gehangen heeft. Het maakt de reeds heel goede versterker in een seconde nog eens een pak beter klinken...:ok: Het is een beetje luider, maar dat valt al bij al nog wel mee. Er staat gelukkig ook een volumeknop op...:supercool:

Ik ben niet van plan om die box van de combo te vervangen... Voor die paar keer dat die nog gebruikt wordt als ik eens naar vrienden ga om te gaan "jammen" (duur woord voor wat samen pingelen op gitaar) ga ik er zoveel geld niet tegenaan smijten... Wat ik wel nog wil doen is nieuwe en betere lampen kopen. Ik had er vandaag bijna gekocht, maar ze hadden de 12ax7 niet in stock... :roll: Iemand een goede tip waar ik die kan vinden in een online shop die ook naar Belgie verstuurt? Beide lampen (de 12ax7 en 6V6) moeten er te koop zijn en ze moeten beiden van goede kwaliteit (een goed merk) zijn.

rebulie
13 februari 2011, 02:01
Ik heb er inderdaad wel andere buizen ingezet. Een Sylvania 12AX7WA en een Sylvania 6V6GT.
Ik koop voor niet te veel geld een handvol buizen op Marktplaats en dan proberen maar.;)

Midwolda
13 februari 2011, 08:17
Nice! Ziet er netjes uit zeg, de bekabeling had iets strakker gekund maar goed... nog steeds very nice!
En met genoeg vrije ruimte om naar hartelust te modden... line-out zou lekker zijn.
Zelfs met footswitch voor clean/boost (ik neem aan dat dat richting overdrive gaat?).
Waarom wil je een 16ohm speaker, hij kan toch 4, 8 of 16 aan?
Kijk eens naar de Eminence speakers (http://www.eminence.com/guitar-bass/), goede kwaliteit, hoog rendement, en prima betaalbaar.
Voor een meer Engelse voicing de RedCoat series, voor een meer Amerikaanse voicing de Patriots.

Ik vind het een schatje. :lovelove:

rebulie
13 februari 2011, 11:12
Tja, je krijgt natuurlijk wel datgene waarvoor je betaald. Ik denk dat hij in China voor 2 euro erbij perfect afgewerkt zou kunnen worden, maar goed, dat is natuurlijk iets wat je zelf evt ook zou kunnen doen.
Ik heb ook een Blackstar gehad. Die is dan weliswaar veel duurder, maar die zag er (buitenkant) wel beter uit, maar deze klinkt beter. Ik ben niet goed in het omschrijven van geluid, maar deze klinkt zoals een buizenversterker op volume moet klinken, veel warmer.
16 ohm omdat dat er nu ook inzit, dus gewoon stekkertjes eraf, speaker ombouwen en stekkertjes er weer op.;)
Onze andere gitaris heeft in zijn Fender SuperChamp XD een Ragin Cajun van Eminence gezet en is daar heel tevreden over. Zou dat iets zijn?

marco v
13 februari 2011, 11:17
Hoe is de boost, wanneer je de amp op laag volume gebruikt?
Voldoende voor een lekker rauw blues randje?
Ik twijfel nog steeds, je kunt hem ook nergens uitproberen.
Als ik hem aanschaf, dan ga ik, denk ik, voor de top/kabinet.

Midwolda
13 februari 2011, 11:54
Oh ja, je hebt natuurlijk een interne speakeraansluiting, de 4/8/16 is voor een extern cabinet. :chicken:
De Ragin' Cajun is een prima upgrade speaker voor een Fender. Heb er zelf twee gehad.
Eigen geluid, maar zeker niet verkeerd, lekker stevig maar ook niet tè mid-heavy.
Strats klinken er te gek op, Les Pauls worden al snel wat donkerder...
maar het brug-element en de middenstand klinken dan weer super.

RC'S GAAN WEL HARD!

rebulie
13 februari 2011, 12:33
@ Marco
Nee, niet echt. Ik heb het gauw even voor je geprobeerd, want ik gebruik de boost niet. Ik gebruik altijd clean, ook op mijn Bugera V22 (ja, ook zo'n goedkoop ding:soinnocent:) en vorm het geluid met tubescreamers.
De boost van de VHT gooit het volume omhoog en dat resulteert pas als je de volumeknop op 12uur hebt staan in crunch(je)
Als je meer wil bij laag volume moet je, denk ik, gaan voor een 1 Watter, bijv Blackstar of Blackheart. Alhoewel het mij niet zou verbazen als dat ook nog behoorlijk hard gaat.
Ik heb laatst bij Tonika even een Bugera V5 geprobeerd. 5, 1 en 0,1 Watt. Klonk ook beslist niet gek.
Mijn tip voor laag volume en toch lekker bluesy is tubescreamer, bluesbreaker ofzo erbij.

marco v
13 februari 2011, 12:36
Ja, ik kan er een bluesbreaker of tubescreamer bij kopen, maar die zou ik nu ook op mijn class 5 kunnen proberen, ik heb alleen zo´n hekel aan pedaaltjes en wil het zoveel mogelijk uit de amp halen. Voor thuis echter is de class 5 nutteloos, wanneer ik hem wil laten kreunen, daar zijn de buren niet zo happy mee. Dat maakt voor mij de vht dus ook onbruikbaar, zonder pedaaltjes, als ik je moet geloven.
Op youtube zie je ook filmpjes van de verbeterde vht, eentje die wel lekker brult bij laag volume.
Iemand enig idee wanneer deze op de markt komt?

rebulie
13 februari 2011, 12:56
Als je laag volume met growl zoekt zou ik de Bugera V5 eens proberen. De VHT heeft alleen volume en tone, de Bugera heeft naast volume, tone en reverb ook gain, waarmee je hem behoorlijk kunt laten crunchen.

marco v
13 februari 2011, 13:17
Ik denk dat ik toch maar overstap op eoa interface(line6 ux1 ofzo) en via mijn pc ga spelen.
Die class 5 gaat er dan ook uit.
Ik zit daar al een tijdje over na te denken. Die low watters zijn grappig, maar ze moeten wel praktisch zijn en slaan vwb thuisgebruik de plank naar mijn mening mis wanneer ze niet uitgerust worden met wat meer mogelijkheden.

rebulie
13 februari 2011, 13:29
Ik dacht dat jij niet zo van de effecten was?
Ik heb hier nog wel een Roland Cube30 staan. Kun je op laag volume acoustisch tot rectifier mee doen. Ik wil hem wel ruilen voor je Class5. Doe ik er ook nog 5 tientjes bij:supercool:
Doen?:crazyhappy:

marco v
14 februari 2011, 00:55
Effecten, prima, pedalen, liever niet.
Bedankt voor je aanbod, maar ik ben aan de ene kant erg ouderwets, wil bijvoorbeeld alleen maar een buizenversterker hebben, aan de andere kant wil ik best experimenteren met geluiden, maar dan zo overzichtelijk mogelijk, waarbij ik zo min mogelijk tijd kwijt ben aan een handleiding en het liefst niet op pedalen hoef te trappen. Enkel van kanaal veranderen vind ik best, met een clean, lichte crunch en daarnaast overdrive vind ik het al best en gezien het genre waarin ik me begeef is meer ook niet nodig. Maar bijvoorbeeld een phaser, delay etc, dat wil ik best een keertje uitproberen. Ik denk dat ik daarom die ux1 uit wil proberen. Grote kans dat hij een week later weer op marktplaats staat, maar het ding heeft me wel nieuwsgierig gemaakt. Net als de vht trouwens, maar zoals je zegt is die op laag volume mbv boost niet te oversturen. Dat heb ik met die class 5 nu al thuis staan, dus zou het weggegooid geld zijn om dan ook nog eens die vht aan te schaffen.

smullie
14 februari 2011, 12:17
Ik heb toevallig dit weekend eens de blackstar 1W combo kunnen testen en dat viel me echt heel behoorlijk tegen. Ik vraag me af of iedereen die staat te roepen dat dat nog steeds veel te luid is voor thuis ook effectief die amp heeft uitgetest. We hebben hem op Max volume max gain gezet en vonden dat eigenlijk nog steeds heel aannemelijk. Te stil zelfs voor als je zeker bent dat de buren er eens niet zijn en het wat luider mag...
Mijne maat (waarvoor we versterkers gingen testen) is naar huis gegaan met de Vox AC4TV head + cab. Klonk veel en veel beter/voller/volwassener) dan de Blackstar, ook op 1W en 1/4deW... Onze eindconclusie was zelfs dat je met die versterker niet echt een hoofdtelefoonuitgang nodig hebt omdat er toch al een mooie crunch uitkwam op acceptabel volume (1/4W stand), zelfs voor een apartement...

De VHT is wel luider dan de Vox, maar ook niet zoveel luider dat hij onbruikbaar wordt. En ja het is nodig om een pedaaltje te gebruiken om er een goeie scheur uit te halen op lager volume, maar dat valt te verwachten van een 1 kanaals versterker. Ik speel trouwens bijna altijd met de boost aan. Maar dat is gewoon puur eigen smaak.
Ik blijf fan van mijn VHT en ga vanavond eens op zoek naar nieuwe lampen... :cheerup:

Globetrotter
17 oktober 2011, 17:14
Zeg; is er ooit de vergelijking gemaakt tussen de Special 6 (ultra, dewelke mijn voorkeur geniet) en de Vox AC4 TV. Heb een Blackstar HT20, maar zoek nog iets klein/compacts om mee te nemen naar de repetities (wij spelen absoluut niet hard!). Mijn voorkeur gaat uit naar crunchy tot lead, mag natuurlijk met een pedaaltje... Voor de VHT zou ik de head nemen en dan cabje deronder, 1 x 12 ofzo... De AC4 TV in combo (kwestie budget, is me toch maar 1tje voor "derbij"...)

Bart

smullie
18 oktober 2011, 10:53
Zeg; is er ooit de vergelijking gemaakt tussen de Special 6 (ultra, dewelke mijn voorkeur geniet) en de Vox AC4 TV. Heb een Blackstar HT20, maar zoek nog iets klein/compacts om mee te nemen naar de repetities (wij spelen absoluut niet hard!). Mijn voorkeur gaat uit naar crunchy tot lead, mag natuurlijk met een pedaaltje... Voor de VHT zou ik de head nemen en dan cabje deronder, 1 x 12 ofzo... De AC4 TV in combo (kwestie budget, is me toch maar 1tje voor "derbij"...)

Bart

Als je eens tot Mechelen wil komen (zie dat je van Brasschaat bent) , dan kan je altijd wel eens mijn VHT Special 6 (combo, maar kan ook op 2x12" aangesloten worden) komen testen. Ik heb ondertussen wel beide lampen vervangen door lampen van Electro Harmonix. Crunchy kan behaald worden met de amp zelf. Voor meer moet je pedaaltjes pakken. (let wel dat ik over de gewone Special spreek en niet over de Ultra waarmee nog net iets meer kan volgens mij) Ik heb thuis een bad monkey en een EH Micro Metal Muff liggen, naast een paar gekregen Korg multifx pedalen en een Cry Baby. Om zeker te zijn kan je altijd je eigen pedaaltjes eens meepakken he... :cooler:

Probeer ook met je eigen gitaar op die versterkers te spelen. Ze klinken namelijk beter bij de ene dan bij de andere gitaar...

Koeloe
18 oktober 2011, 17:09
Ik heb zowel de Special als de Ultra gehad, op beide kan je tot en met crunch zonder pedalen doen. Bij de Special houdt het dan op, bij de Ultra kan je nog van inputkanaal wisselen voor meer gain. Echt mooi vond ik het niet. Veel overdrive / distortion haalde ik altijd uit mijn multi-effect.

Van clean tot een licht randje vond ik het best goed geluid voor het geld.

Globetrotter
21 oktober 2011, 21:12
Ik heb zowel de Special als de Ultra gehad, op beide kan je tot en met crunch zonder pedalen doen. Bij de Special houdt het dan op, bij de Ultra kan je nog van inputkanaal wisselen voor meer gain. Echt mooi vond ik het niet. Veel overdrive / distortion haalde ik altijd uit mijn multi-effect.

Van clean tot een licht randje vond ik het best goed geluid voor het geld.
Hoi!

Zoals jij het beschrijft, is dit eigenlijk net wat ik zoek. Ik ben eigenlijk nog op zoek naar iets met een naturel randje, ik heb ook een Blackstar Studio 20, dus als 't echt moet scheuren, dan neem ik die wel.

Ik heb vooral interesse voor een klein bakje om volgende redenen;
- iets klein/draagbaar om mee te nemen naar repetities (wij spelen NIET luid - desnoods met micro ervoor en via onze PA, de Blackstar is héél zwaar om elke week mee te nemen)
- iets stiller voor thuisgebruik en opname (audio interface met micro 's - geen voorstander van digitaal en emulated outs), met toch een goede buizensound...
- sounds; een bakje met een randje ipv gain, een 10" speaker ipv 1x12,...

Dus dat zijn voor mij de belangrijkste overwegingen bij het zoeken naar dergelijk ampje. Ik ben gisteren eens naar m'n favoriete zaak gereden om hier de Vox AC4tv, en evt. alternatieven) te testen. Vond deze zeker niet slecht, maar hij overstuurd wel héél snel. Hij is ook direct wel weer wat duurder, dus heb het voorlopig nog on hold gezet.
De VHT spreekt me dan wel weer aan omdat hij voordeliger is, en volgens vele reviews, ook anderstaligen, enigzins langer clean blijft. Ook het point to point gebeuren is imo een meerwaarde.
Toch had ik nog enkele vraagjes voor de andere gebruikers;
- Iemand ervaringen met het wisselen van de buizen? Is dit gewoon "eruit trekken en andere derin", of vergt dit enige andere handigheid (afstellen,...).
- Is het een meerwaarde om bij dit ampje de 6V6 to EL84 adapterring te kopen, zo ja, krijg je hiermee een andere, misschien meer britse soundkleur?
- Welke buizen zijn volgens jullie een goei alternatief voor de originele buizen?
- Wat zijn jullie bevindingen met de originele speaker? Is deze (mettertijd, budgetgebonden,...) evt. te vervangen door een ander model (staan die schroeven/gaten dan op de juiste plaats?).

Anyway, een heleboel vragen, maar hij is nog niet besteld, dus kan nog alle kanten uit!

Groetjes,

Bart

Globetrotter
21 oktober 2011, 21:13
Als je eens tot Mechelen wil komen (zie dat je van Brasschaat bent) , dan kan je altijd wel eens mijn VHT Special 6 (combo, maar kan ook op 2x12" aangesloten worden) komen testen. Ik heb ondertussen wel beide lampen vervangen door lampen van Electro Harmonix. Crunchy kan behaald worden met de amp zelf. Voor meer moet je pedaaltjes pakken. (let wel dat ik over de gewone Special spreek en niet over de Ultra waarmee nog net iets meer kan volgens mij) Ik heb thuis een bad monkey en een EH Micro Metal Muff liggen, naast een paar gekregen Korg multifx pedalen en een Cry Baby. Om zeker te zijn kan je altijd je eigen pedaaltjes eens meepakken he... :cooler:

Probeer ook met je eigen gitaar op die versterkers te spelen. Ze klinken namelijk beter bij de ene dan bij de andere gitaar...
Trouwens, bedankt voor 't voorstel, maar even over en weer naar het Mechelse, zal de eerste 2 weken heel moeilijk zijn! Moest het dan nog nodig zijn, dan spring ik zeker ens binnen!

Cheers,

Bart

Buzzel
22 oktober 2011, 09:27
Ziet er uit als een leuk ampje. Keer proberen. Zeker de modbaarheid is leuk.

Globetrotter
18 november 2011, 10:31
Heb hem intussen ook, sinds eergisteren, de gewone special 6 combo. Besteld bij Thomann, snel geleverd. Moet em nog uitgebreid testen, maar de eerste indrukken zijn uitermate positief. Hij klinkt heel veelzijdig, zowel met strat als les paul, al is het een beetje zoeken naar de juiste input (high/low) en spelen met de volumeknopjes (zowel amp als gitaar - en de high/low power mode) om een heel spectrum aan sounds te doorwandelen. Ook, High gain distortion krijg je der niet uit, maar daarvoor koop je ook geen 1x10", daar is m 'n blackstar HT20 toereikend genoeg voor. De sweet spot zit em net in dat cleane met een licht randje, zo van "try to catch me and i'll eat your heart out!". Echt nét datgene dat ik nog te moeilijk kon vinden op m'n blackstar (strat op DS channel met gain op bijna nul of LP op cleane channel met volume op 10). Leuk ding dus, waarschijnlijk zeer geschikt voor de repetities (compact, weegt echt héél wat minder dan de BS, toch pokkeluid genoeg en anders shure SM57 ervoor en routen via onze pa. Afwerking is degelijk, geen noemenswaardige productiefoutjes; enkel grille aan achterzijde staat niet "strak" waardoor hij ofwel bol of hol staat, maar dat zal ik zelf wel ens aanspannen. Verder een top versterker voor een peanut bedrag! Rock on!
Cheers,

Bart

smullie
14 december 2011, 17:00
Proficiat met je aankoop!!

Ivm de lampen vervangen: dat is idd kinderspel... 3 minuutjes werk als je niet handig bent met schroevendraaier... ;)

Ik heb ondertussen ook een graphic eq (http://www.thomann.de/be/artec_seeq8_graphic_eq.htm) gekocht om ervoor te zetten om wat meer aan mijn geluid te kunnen sleutelen (vooral om wat mids weg te nemen) en dat bleek ook wel een goeie zet geweest te zijn voor mij...