PDA

View Full Version : USB interface --> geen geluid



Keevinkos
7 december 2010, 20:31
Ik heb vandaag een Behringer USB interface gekocht voor 3 tientjes. Hiermee hoop ik eindelijk zonder vertraging te kunnen opnemen...:makeup:

Maar zodra ik de USB in de computer doe krijg ik helemaal geen geluid meer, alleen nog maar de standaard windows geluiden. Als ik bij Reaper iets opneem, laat de VU meter ook zien dat er daadwerkelijk opgenomen is, maar ik hoor als het ik het inspeel niks, en ook als ik het weer afspeel niet.

De opstelling is als volgt:
Gitaar Roland cube 20x line out mengpaneel in Via de 2TK out van het mengpaneel de input in van de Behringer interface, en dan de usb in de computer.

ik heb overal waar ik maar kon vinden ingesteld dat de ingang de USB is, maar ik krijg nog steeds geen geluid. Wat moet ik doen?:???:

The Bertman
7 december 2010, 20:33
Behringer drivers geïnstalleerd?

Keevinkos
7 december 2010, 20:48
Nee niet gedaan, wat is het en waar kan ik het vinden?:)

Heb nogmaals geprobeerd mp3 af te spelen als de USB eruit is, en nu krijg ik een heel zacht geluid. Ik heb toch niet de geluidskaart gemold hoop ik? (hoewel ik er niks geks mee heb gedaan)

EDIT: als ik nu weer een m3 bestandje afspeel, en ik zet de speakers op vol volueme, krijg ik maar een heel zacht geluid uit alleen de rechter speaker.

Keevinkos
7 december 2010, 23:14
probleem is na wat omwegen opgelost!:)

slotje

Keevinkos
8 december 2010, 16:24
toch nog even een vraagje:

ben er inmiddels uitgekomen maar eigenlijk niet op de manier die ik zou willen. Als ik iets speel is er geen geluid. Als ik het opneem zonder geluid en dan weer afspeel geeft hij wel geluid. Ik heb toen dat probleem even opgelost door de output van de Behringer USB naar het mengpaneel te doen, dan de koptelefoonuitgang van de mixer de computer in, en zo komt het door de speakers van de computer.

Maar dan zit ik nog steeds met vertraging omdat ik nu nog de geluidskaart gebruik...

Wat kan ik doen om te zorgen dat ik zonder opname wel geluid heb, en dus ook mee kan spelen met mp3tjes? Andere instellingen, andere opstelling?:???:

Terminus
8 december 2010, 18:07
In Reaper moet je op alle tracks waarop je jezelf wilt horen tijdens het opnemen 'Record monitoring' (speakertje op elk kanaal) aanzetten.

Keevinkos
8 december 2010, 19:43
dat is het probleem niet..

Ik hoor als ik speel helemaal niets, pas als ik wat opneem (tijdens het opnemen hoor ik ook niets) en dan afspeel hoor ik het pas. Eerder hoorde ik altijd wat, ook als ik reaper niet gebruikte.

waar zou ik bijv de output van de behringer usb op aan moeten sluiten?

cyntex
9 december 2010, 01:52
Wanneer alles is aangesloten en aan staat, open Reaper en ga naar Preferences in het Options menu, daar kun je de audio device settings instellen. Klik op output device en kijk eens wat er staat. Als het goed is je geluidskaart en je usb interface. Het kan namelijk zijn dat Reaper automatisch je interface heeft gekozen als output device ipv je geluidskaart.

marter544
9 december 2010, 02:00
Er zit een knopje op, staat monitoring bij (is voor hardware monitoring). Die kun je op off en op on zetten. Zet die eens op on. Wanneer je vst's ed. gebruikt kun je beter wel software monitoring gebruiken, omdat je die anders niet hoort (hoewel dat niet veel uitmaakt als het puur monitoring is). Moet je wél de output van je interface op je speakers aansluiten.

Keevinkos
9 december 2010, 19:50
ik heb geluid gekregen uit de speakers, maar met vertraging...

Het gaat er me vooral om dat ik met een clicktrack kan opnemen, ik nl graag de clicktrack uit de zelfde speakers horen als mijn gitaar. Kan dat? En ik heb btw de speaker gewoon op de computer aan gesloten, oftewel gaat nog over de geluidskaart. Moet ik dit ook anders doen?:makeup:

MaximVMH
11 december 2010, 04:49
Als je je audio interface gebruikt, werkt je ingebouwde geluidskaart niet meer. Gebruik dus zowel de in- als uitgangen van je audio interface.

Staat nochtans allemaal netjes uitgelegd in de handleidingen van je audio interface en van Reaper ...

Keevinkos
11 december 2010, 20:15
Ja dat snap ik wel, maar ik wil toch ook gewoon de geluiden van mijn computer (clicktrack van reaper) kunnen horen? Hoe moet ik dan de speakers aansluiten?

marter544
11 december 2010, 20:19
Op de output van je interface...

Keevinkos
11 december 2010, 20:26
komen daar ook de geluiden van de computer zelf doorheen dan? dat wist ik niet, excuses!

MaximVMH
11 december 2010, 21:06
komen daar ook de geluiden van de computer zelf doorheen dan? dat wist ik niet, excuses!Een audio interface is niet meer dan een iets professionelere geluidskaart.

Keevinkos
11 december 2010, 21:39
Eindelijk, ik heb het voor mekaar. Ik kan eindelijk opnemen zonder vertraging, bedankt!:ok:

Toch weer één ding: Als ik bij reaper de monitor op aan zet, krijg ik inderdaad mijn gitaargeluid wat ik speel, alleen deze is met een vertraging. Hoe kan dit, en waar stel ik dit anders in?:makeup:

MaximVMH
11 december 2010, 22:00
Toch weer één ding: Als ik bij reaper de monitor op aan zet, krijg ik inderdaad mijn gitaargeluid wat ik speel, alleen deze is met een vertraging. Hoe kan dit, en waar stel ik dit anders in?:makeup:Dat komt doordat je computer tijd nodig heeft het geluid tot in Reaper te krijgen, daar de nodige bewerkingen uit te voeren, en dan het geluid terug te sturen. Een computer is namelijk niet gemaakt om zo'n processen uit te voeren, maar door de steeds evoluerende technologie is het mogelijk die vertraging zo klein te krijgen dat ze onhoorbaar is. Je kan die vertraging verkleinen, dan moet je computer gewoon wat meer verwerken. Als je ze té klein zet, dan gaat je geluid haperen omdat je computer teveel moet verwerken in een te kleine tijdspanne.

Je stelt die vertraging in in de Reaper-voorkeuren. Options -> Preferences -> Audio -> Device

Daar kan je de driver van je geluidskaart kiezen. Op Windows kies je het beste voor de ASIO-driver van je audio interface (ASIO is een bepaalde technologie om het geluid met minder omwegen te verwerken, dus minder vertraging).

Daaronder kan je de 'block size' instellen. Als je jezelf niet monitort, mag deze op 1024 of 2048 staan. Als je jezelf wilt horen zonder vertraging, dan moet je voor 256, 128 of 64 gaan. Van zodra je geluid begint te kraken of te haperen, moet je die weer hoger brengen. Als je een zwakke computer hebt, kan het goed zijn dat hij hapert en kraakt nog voor je jezelf hoort zonder vertraging, dan is het een kwestie van andere programma's af te sluiten, internet af te zetten, etc. ... of een andere computer te gebruiken.

Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom je persé een audio interface nodig hebt, als je die vertraging toch manueel kan instellen. Standaard ingebouwde geluidskaarten zijn niet gemaakt om een zo klein mogelijke vertraging te hebben, maar om zo klein en zo goedkoop mogelijk te zijn. Bovendien steken ze niet al te veel werk in het schrijven van degelijke drivers (want ze verwachten toch niet dat je een ingebouwde geluidskaart gebruikt voor professionele muziektoepassingen).

Succes!

Keevinkos
11 december 2010, 22:05
bij mij geeft hij aan bij Drivers als ik hem op ASIO in heb gesteld: no ASIO drivers found! ???

cyntex
11 december 2010, 23:19
Wat ik zelf doe zodat ik geen last van vertraging heb is de monitor functie in reaper uitzetten , de metronoom aan (geluidskaart laptop). En dan mijn gitaarversterker als monitor gebruiken. De monitor functie in reaper zelf gebruik ik eigenlijk alleen om te luisteren naar mijn tone. Zodra ik ga opnemen schakel ik die monitor functie op het gitaar kanaal uit vanwege de latency. De drums en metronome gaan gewoon door de laptop geluidskaart en mijn gitaargeluid komt dus uit mijn amp waneer ik opneem.

Je kan ook de metronome over je versterker laten lopen als je dat wilt btw. Dan moet je als output device je interface kiezen. Maarja, dan knallen ook bv de drums en andere vst's door je gitaaramp.

EDIT:

Nevermind, over een post heengelezen...

MaximVMH
12 december 2010, 04:34
bij mij geeft hij aan bij Drivers als ik hem op ASIO in heb gesteld: no ASIO drivers found! ???Dan moet je de ASIO-drivers nog installeren ;)

Keevinkos
12 december 2010, 10:38
Zou je mij kunnen aanwijzen welke dat is? (Dan weet ik zeker dat ik de goede heb.) En sorry voor het vele vragen, maar ik ben nieuw in record-wereld en ook een handleiding van reaper en de interface ontbreken.

vielen dank:ok:

MaximVMH
12 december 2010, 14:07
Welke interface heb je? Gewoon naar de productpagina op de website van Behringer gaan, naar beneden scrollen en de ASIO-drivers downloaden.

http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx
http://www.behringer.com/EN/Products/UCA222.aspx
http://www.behringer.com/EN/Products/UCG102.aspx