PDA

View Full Version : Recording



Grapsok
21 september 2010, 16:35
Beste mensen!

Ik heb 2 vragen:
1. Ik wil graag wat nummers zelf opnemen (of in ieder geval gitaar) en heb daar een opname apparaat voor nodig. Ik dacht zelf aan een microfoon ofzo. Ik wil ook graag bas en drum etc. opnemen. Mijn budget is maximaal €100,-. Weet iemand iets hiervoor?

2. Ik heb een Digitech JamMan Stereo gekocht laatst en ik ben er heel blij mee, maar 1 ding vind ik jammer. De kwaliteit van de loop door de versterker klinkt goed, maar als ik een loop (vooral met veel distortion) naar de pc overzet, klinkt het vrij slecht. En dat terwijl er wordt gezegd dat het CD-Quality is. Iemand hier ervaring mee? Of vat ik die cd-quality verkeerd op?

Alvast bedankt!

The Bertman
21 september 2010, 16:45
Gaat naar Recording.

MaximVMH
21 september 2010, 17:29
Beste mensen!Beste Grapsok!
Ik heb 2 vragen:Ik heb 2 antwoorden.
1. Ik wil graag wat nummers zelf opnemen (of in ieder geval gitaar) en heb daar een opname apparaat voor nodig. Ik dacht zelf aan een microfoon ofzo. Ik wil ook graag bas en drum etc. opnemen. Mijn budget is maximaal €100,-. Weet iemand iets hiervoor?Een microfoon? No kidding :D Inderdaad, een microfoon heb je nodig. Alleen je budget is wat weinig. Als je degelijk wilt opnemen, heb je minstens een microfoon en een audio-interface (zet je microfoonsignaal om naar digitaal signaal dat je computer kan verwerken) nodig, en met jouw budget is dat niet zo gemakkelijk ...

Goed, eens proberen hé, met jouw kleine budget.
Microfoon: €29, t.bone EM700: https://www.thomann.de/nl/the_tbone_em700.htm of t.bone SC300: https://www.thomann.de/nl/the_tbone_sc300.htm
Statief: €9,8, Millenium MS-2005: https://www.thomann.de/nl/millenium_ms2005_mic_stand.htm
Microfoonkabel: €6,9: https://www.thomann.de/nl/cordial_ccm_5_fm.htm
Interface: €68: http://www.thomann.de/nl/blue_icicle.htm

Zeker beter dan een ingebouwde microfoon van een laptop, maar verwacht geen CD-geluid. Mocht je €200 - €300 willen uitgeven, kon ik je iets aanraden waarmee je direct een paar kwaliteitsklasses hoger zat.
2. Ik heb een Digitech JamMan Stereo gekocht laatst en ik ben er heel blij mee, maar 1 ding vind ik jammer. De kwaliteit van de loop door de versterker klinkt goed, maar als ik een loop (vooral met veel distortion) naar de pc overzet, klinkt het vrij slecht. En dat terwijl er wordt gezegd dat het CD-Quality is. Iemand hier ervaring mee? Of vat ik die cd-quality verkeerd op?Hoe zet je ze over? Zet je ze over via de interne geluidskaart van je computer? Tjah ... Crappy geluidskaart = crappy opnames ;)
Alvast bedankt!Graag gedaan!

Grapsok
22 september 2010, 15:11
Maxim,

Ten eerste bedankt voor je reactie (mooie opbouw ;))

Maar dan de reactie:
1. als ik mijn budget nou zou uitbreiden tot max €300,- veranderd de kwaliteit dan echt héél veel? En wat zou je anders aanraden, een andere microfoon met dezelfde andere dingen die je had genoemd?

2. Ik zet ze over naar de pc gewoon via een usb. Dus mijn geluidskaart dus. Maar wat ik kan ik doen om dit geluid wel goed te krijgen? Gewoon door de versterker afspelen? (via de pc dan)

Groetjes

MaximVMH
22 september 2010, 16:13
1. als ik mijn budget nou zou uitbreiden tot max €300,- veranderd de kwaliteit dan echt héél veel? En wat zou je anders aanraden, een andere microfoon met dezelfde andere dingen die je had genoemd?Ja, de kwaliteit zou een pak beter zijn. Bovendien kan ik dan een geluidskaart aanraden waarmee je 2 microfoons kan aansluiten, dat biedt naar later toe meer mogelijkheden voor jou ;)
2. Ik zet ze over naar de pc gewoon via een usb. Dus mijn geluidskaart dus. Maar wat ik kan ik doen om dit geluid wel goed te krijgen? Gewoon door de versterker afspelen? (via de pc dan)Als je het via USB overzet, gaat het niet door je geluidskaart. Hoe verschilt het geluid ten opzichte van wat je hoort wanneer je het inspeelt? Kan je eens een voorbeeldje posten en zeggen wat je er slecht aan vindt?

Dus, als je +/- €300 uit te geven had, zou ik het volgende aanraden:
Microfoon: €86, http://www.thomann.de/nl/akg_perception_120.htm of €98, http://www.thomann.de/nl/rode_m3.htm of €98, http://www.thomann.de/nl/audio_technica_at2020.htm
Interface: €98, http://www.thomann.de/nl/alesis_io2_express.htm
Statief: €9,8, Millenium MS-2005: https://www.thomann.de/nl/millenium_ms2005_mic_stand.htm
Microfoonkabel: €6,9: https://www.thomann.de/nl/cordial_ccm_5_fm.htm

Da's iets meer dan €200, maar ik raad je aan 2 microfoons te nemen. Zo kan je experimenteren met stereo-opnames, of 1 microfoon dicht en 1 microfoon verder, enzv. ... Sowieso heb je al stukken betere kwaliteit dan de voorgaande set-up. Bovendien zit er Cubase LE bij die interface, een bekend en goed audiobewerkingsprogramma.

Grapsok
27 september 2010, 11:16
Hey Maxim,

Super bedankt voor je onderzoek en antwoord wederom! ik ga zeker even die dingen die je hebt opgestuurd testen en bekijken!

Nu nog even over het geluid. Als ik dus wat loop op de jamman, klinkt het gewoon door de versterker precies hetzelfde. Als ik het via de usb naar de JamManager stuur dan klinken de 'cleane' stukken wel redelijk, maar de stukken met distortion klinken niet hetzelfde. Gewoon onduidelijk, slechte kwaliteit. Zeker niet hetzelfde.
Zou het veranderen met betere geluidinstallatie?

Groetjes

MaximVMH
27 september 2010, 14:01
Nu nog even over het geluid. Als ik dus wat loop op de jamman, klinkt het gewoon door de versterker precies hetzelfde. Als ik het via de usb naar de JamManager stuur dan klinken de 'cleane' stukken wel redelijk, maar de stukken met distortion klinken niet hetzelfde. Gewoon onduidelijk, slechte kwaliteit. Zeker niet hetzelfde.
Zou het veranderen met betere geluidinstallatie?Kan je eens een voorbeeldopname posten? Zoiets kan veel verduidelijken ;)