PDA

View Full Version : In serie aansluiten van Elementen



Chroxy
22 november 2009, 12:12
Ik heb een telecaster baja, die dit vroeger standaard kon. Nu vind ik de vele switchopties en de 4way switch erg vervelend en heb ik deze jaren geleden eruit gesloopt en heb een 2way switch geplaatst (Nek / Brug).

In ieder geval zou ik nu graag weer een 3way switch erin willen zetten, met een aparte switch om de 2 elementen in serie te zetten (voor de dikkere sound).

Nu snap ik de theorie wel en weet ik hoe ik een 3way switch bedraad, maar hoe combineer je dit met een aparte schakelaar om te kiezen tussen parallel en in serie?

oigun
22 november 2009, 13:22
http://www.seymourduncan.com/images/support/schematics/tele_phase.jpg

zoiets? .
EDIT: Ik geloof dat dit het niet helemaal is..

aaronstonebeat
22 november 2009, 13:26
Da's een faseschakelaar.

aaronstonebeat
22 november 2009, 13:31
Zoiets?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-46ZFPAPW-D.jpg

Chroxy
22 november 2009, 15:38
waarbij de bolletjes rechts dus ground is?

En is dit dan een normale 3 standen schakelaar van een telecaster (oftewel brug alleen - brug/nek - nek alleen, waarbij je bij brug/nek dan met de aparte schakelaar switcht tussen serieel en parallel?)

aaronstonebeat
22 november 2009, 16:26
De onderste leiding op de tekening is de aarde; het bolletje rechts onder dus ook. Het bolletje rechts boven is de signaalkant.

De 3-standenschakelaar is idd zoiets als op een tele. Als je de elementen in serie staan, geeft de 3-standenschakelaar maar op 2 standen geluid, en dat is dan in beide gevallen het geluid van de serieschakeling.

Da's wel een beetje een nadeel. Je kunt andere oplossingen bedenken, maar het blijft lastig iets te maken dat zowel in serie als parallel op dezelfde manier tussen de elementen schakelt.
Ik houd me nog steeds aanbevolen voor de ideale oplossing.