PDA

View Full Version : Gek...



?echo
1 april 2003, 21:25
Als ik nu aan et oefenen ben "repeteren" of hoe ze dat noemen in een band. Wordt ik af en toe best wel gestoord van het geluid wat uit me versterker beukt (een hughes en kettner tour head reverb), niet dat ie verkeerd is ofzo maar omdat de ruimte tussen mij en het kabinet 1 meter is ga je toch wel vrij snel wenne aan die sound. op het einde kan ie dan niet meer harder >>100 watt<< scheurende overdrive. Ik ben dus gewoon op het einde gewend eraan dat de versterker zo hard staat, terwijl de andere mensen er niet meer tegen kunnen, zon volume.. en ik merk nix... best wel irri... enig idee hoe ik dit kan verhelpen? misschien oordopjes ofzo, die de frequentie wel nog intact houden?

vinni
1 april 2003, 22:18
Als jij op een meter afstand staat van een 100 watter voluit....dan hebben die oordoptje ECHT-GEEN-ZIN-MEER!!!!!

Waanzin man!.....je moet echt knetterdoof zijn.

Dat geld voor die oordopjes zou ik maar gaan uitgeven aan een gehoorapparaat....als dat nog helpt.

Alle gekheid op een stokkie....
Ik kan je wel adviseren je gehoor eens te laten meten. Ik denk dat je schrikt....

Groet,
Vinni

FragDaddy
1 april 2003, 22:27
is die tour reverb een buizenbak? dan zou ik de eindbuizen maar eens laten nakijken/vervangen want dit is wel heel stug.

wat voor speakerkast gebruik je? een 4x12? richt die dan eens wat meer schuin naar boven (zet er aan de voorkant wat onder ofzo) grote kans dat als je er een meter vanaf staat dat die kast in je knieholtes staat te blazen, maar dat ie bij de mensen die wat verder af staan precies op oorhoogte staat. die mensen lopen dus letterlijk met bloedende oortjes rond.

even wat serieuzer: wees zuinig op je gehoor. ik ben aan 1 oor 100% doof en aan het andere oor 25% en ik kan je vertellen dat is geen pretje. (ik kan bijvoorbeeld geen stereo-geluid horen en niet horen waar het geluid vandaan komt en geen gesprekken voeren in een cafe bijvoorbeeld. dan hoor ik alleen ruis als iedereen door elkaar lult)

gehoorbescherming is alles!

gehoorbeschadigingen merk je niet direct maar pas jaren (soms tientallen jaren) later.

conclusie: als jij je 100watt versterker vol open kan zetten is er iets ernstig mis. de meest logische verklaring is dat je te dicht op de versterker staat en je speakerkast het volume onder je doorblaast.

?echo
1 april 2003, 23:08
Bedankt voor de reacties tot zover,

Die versterker is een transistor voor de duidelijkheid. Maar ik dacht dus ook dat er iets mis was, ik gebruikte al een booster om de solos tot uitting te laten komen <IMG SRC="/forum/phpBB/images/smiles/icon_biggrin.gif">

Tja, wat wil je ,we hebben op gegeven moment geen bassist, dus ik moet de bas, lead, en solos voor mn rekening neme, hande vol dus.

Misschien ligt et aan de 4 X 12 (een groene bak die al overgedateerd is, dateerd van het jaar dat pinkpop starte, ofzo.) Althans daar moet ik het mee doen; oefenruimte (www.oefenbunker.com)

Maar bedankt voor de tips dat ik de misschien es verder weg van het cabinet moet staan, om dezelfde lijdensweg te ondergaan die mn mede-bandleden moesten ondergaan.

Van dat ik het cabinet moet omdraaien op het zijdje ,schuin dus, wel een supergoed idee, tegelijker tijd dan ook monitoring. Maar ik krijg dan echt rugkwalen, want geen enkel steuntje houd dat cabinet. krak. Dan misschien maar helemaal horizontaal tege de vlakte aan. (zoals muse dat toen deed tijdens festivals, not my favorite band.)

Ps. Weet iemand trouwens hoe ik het snelste de sound voor een bepaald liedje kan (presetten)? om het zo maar te zeggen. Switch tussen clean/crunch/etc?



<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ?echo op 2003-04-01 23:17 ]</font>

andy
2 april 2003, 00:56
waarschijnlijk blaast het geluid inderdaad onder je door. Als je de kast niet achterover wilt zetten, zet hem dan op iets, twee lege kratjes of zo. Want kijk inderdaad uit met je oren. Tijdje geleden nog een test gehad voor een nieuwe baan. Bleek mijn rechteroor wat minder te zijn dan mijn linker. Dacht dat het aan mijn versterker lag. Toen ik ging nadenken over de opstelling van de band, bleek dat de crash van de drummer op bijna mijn oorhoogte staat. En ik er vlak naast, net naast mijn stack. Je hoort dat bekken niet echt heel hard in onze totaal geluid, maar toen ik er op ging letten, bleek juist dat ding flink in mijn rechteroor te suizen.

guitar
2 april 2003, 16:49
Je rechteroor is altijd wat minder dan je linkeroor, ongeacht gehoorbeschadiging... je kan het zelf ook uittesten met bijv. een stemvork voor achtereenvolgens je linker en rechter oor te houden... iedereen hoort dan aan zijn rechteroor ietsjes minder...

Dude
2 april 2003, 17:23
100 watter op 10 transistor of niet is pijnlijk man, maar het ligt er inderdaad aan of je er vlak voor staat, het geluid gaat dan via je benen en je zal er minder last van hebben, toch is het apart dat je er niks van hebt...

el loco
2 april 2003, 19:38
Ik hoor aan mijn rechteroor standaard een stuk meer dan aan mijn linker, maar dat is een ander verhaal. Ik snap niet dat een muzikant zonder oordopjes speelt, zeker bij de wat hardere muziek (waar de drummer altijd beukt) heb je dat echt nodig. En de muziek zal je voorlopig nog wel horen, maar in het dagelijks leven heb je die oren ook nodig. Ik heb een tijdje meegemaakt hoe het is om aan één oor `doof` te zijn en dat is echt niet leuk.
Gewoon een paar tientjes investeren (die gegoten dingen kun je altijd nog laten maken) en het kan je gehoor redden.
Wat betreft het spelen met oordopjes, dat is gewoon even wennen. Na een oefening of drie merk je niet eens meer dat het zachter is.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: el loco op 2003-04-02 19:39 ]</font>

Nocki
2 april 2003, 19:40
onze gitarist eeft ook een tour reverb topje met een 2x 12 joch cab eronder.
hem hoor k ook haast nooit.
komt slecht door de mix heen dus zou die ook harder moeten waardoor die zichzelf niet zou horen en wij m te veel...

ik vind het niet veel dat ding...

Nocki

Antal
2 april 2003, 20:56
Meestal zijn oefenruimtes toch klein en sta je met je band in een rondje. Probeer dan eens om je versterker tegenover je te zetten ipv achter je. En op een paar meter afstand. Dan hoor je hem ongeveer zoals je bandleden hem horen en blaast hij recht in je gezicht. Kijken of je het dan nog leuk vind:)

Droffie
3 april 2003, 11:02
Oordoppen zijn de oplossing.
Moet je wel goede kopen. Toen ik nog zonder oordoppen speelde hoorde is op een gegeven moment een grote brei. Je oren geven het eigenlijk op min of meer.
Met (goede) oordoppen hoor je alles op kamerniveau volume. Vreemd genoeg hoor je het geheel veel beter. Je moet er echt even aan wennen. Je moet toch echt je hele leven nog met je oren doen. Bescherm ze...

succes
D.

Antal
3 april 2003, 13:09
Beter koop je dan gelijk oordoppen voor heel de band, want volgens mij hebben die er meer last van dan jijzelf.

Stitch
3 april 2003, 15:44
Je moet eens kijken naar de musicsafe van alpine....zijn ideaal, ook voor concerten. Wel tegen de dertig eurootjes maar dat vind ik het wel waard.

http://www.alpine.nl

?echo
3 april 2003, 16:00
Of moet ik soms een andere versterker ervoor in de plaats doen? :grin:

sniekie
4 april 2003, 20:28
orrdopen zijnniet erg handig vind ik al zou ik ze wel is moeten gebruiken. ik heb van die dingen die aangemeten zijn. je hoort heel weinig gitaat erdoor dus niet erg handig als gitaarist.

Ic3gl0vE
5 april 2003, 00:38
je kunt je drummer ook leren om wat rustiger te doen en met z'n allen wat zachter spelen. Dan hoor je het ook beter als je een fout maakt.

Ik heb zelf trouwens de voorloper van de tour reverb en die staat tijdens de repetitie altijd op een tafel (het is een 1x12 combo). Ik sta er denk ik zo'n 3 meter vanaf maar dan is het zonder gehoorbescherming al niet leuk meer om dat ding met het master volume op 5 te hebben...

Maar mijn oren zijn dan ook nog jong

?echo
5 april 2003, 10:23
Ik snap et, ik zal mn cabinet (heb een top) dus maar es verder van me af zetten. Bedankt in ieder geval voor de reacties zover.