PDA

View Full Version : Cursus in nederland voor het bouwen van een akoestische gitaar



Mijme
30 december 2008, 15:15
Hallo beste gitaarliefhebbers!

Ik heb een vraag over het zelf bouwen van een gitaar. Om te beginnen heb ik natuurlijk even gezocht op internet en daar heb ik ook de wereld aan informatie gevonden. Zo heb ik al een adres gezien waar je hout kunt krijgen enzovoort, enz...

Maar eigenlijk zou ik graag een adres willen van iemand of iets (een bedrijf) waar je terecht kunt voor een cursus en waar het materiaal gewoon aanwezig is. En dat je dan, uiteindelijk, met je eigen gebouwde gitaar aan de slag kunt!

En dan bedoel ik wel een akoestische gitaar :noob: en dus niet een elektrische.

Ik heb bijvoorbeeld het adres gevonden 'de gier gitaarbouw' maar deze vermeldt op zijn website (http://www.degiergitaarbouw.nl/nl/main.htm) dat de cursussen niet meer worden gegeven. Maar zoiets bedoel ik wel.

Wie weet hier op het forum een goed adres voor mij? Alvast heel erg bedankt!

superfly
30 december 2008, 15:37
www.outbackaccoustics.nl (http://www.outbackaccoustics.nl) geeft een cursussen in Bemmel ze doen ook acoustisch. En via http://www.bouwerskontakt.nl/ worden er in Arnhem cursussen in alleen acoustisch gegeven.

Wim

Mijme
30 december 2008, 16:55
Wim, heel erg bedankt! Ik heb de site bekeken van bouwerskontakt. Dat lijkt inderdaad wel op hetgeen wat ik bedoel. De andere link werkt bij mij niet. Tenminste het lijkt erop dat die website niet meer bestaat.

Mochten er nog meer mensen een goed adres weten, ik hou me aanbevolen!
Een mens moet wat hebben te kiezen... niet waar!:p

Interresante weblog heb je trouwens, Wim!
Mijme

MartinL
30 december 2008, 17:19
http://www.outbackacoustics.nl/

c'tje teveel

gengar
30 december 2008, 17:51
ik heb bij outback gedaan in Bemmel zoals al genoemd.
Anton van Daalen in den bosch geeft een cursus, stukje duurder, maar slechts 3 cursisten en iemand die fulltime bouwt dus naar mijn inschatting iets hoger niveau cursus.
Heeresgitaarbouw in amsterdam, daar is een forumlid op het moment een hele mooie archtop aan het maken, lijkt me ook een hele goede.
Kunt ook een weekje op vakantie in Ierland, bouwen in een week, weet even niet het adres maar heb het vorige keer snel gevonden toen ik gegoogled heb.

Mijme
30 december 2008, 20:35
Aah, een c teveel! Ziet er wel goed uit, outback acoustics! Ik ga wel eens even mailen en vragen naar de prijzen.

Als ik google op heeres gitaarbouw kom ik trouwens uit bij een bedrijf in Den Haag. Ik ben er maar even vanuit gegaan dat diegene is die je bedoeld!

Woml
30 december 2008, 22:48
Heeresgitaarbouw in amsterdam, daar is een forumlid op het moment een hele mooie archtop aan het maken, lijkt me ook een hele goede.

Dat ben ik dus. Richard Heeres zit in Den Haag, niet in Amsterdam, maar desondanks ;) inderdaad een hele goede (vind ik dan). Ik geloof alleen dat hij niet direct veel ruimte heeft voor nieuwe cursisten. Misschien is er zelfs wel een wachtlijst...

Hedge
30 december 2008, 22:48
De jongens van Outback doen het leuk. Heb ik ook gedaan. Daarna nog wel heel veel dingen in mijn bouwstijl ontwikkeld, maar je moet ergens beginnen.

Ik over weeg om in A'foort een cursus te gaan doen bij Jan Zonjee.

http://www.janzonjeegitaren.nl/home.html

Cocobolo
31 december 2008, 09:44
Ik heb (nu al weer 22 jaar geleden :confused: ) mijn eerste akoestische gitaar gebouwd bij Johan Rebergen in Utrecht. Bere-gezellige tijd gehad daar en ook enorm veel geleerd. Johan is een erg leuke kerel. Ik heb het zojuist nagezocht en hij heeft een website die nog steeds vermeld dat er cursussen gegeven worden. Kijk zelf maar even.

http://www.rebergengitaarbouw.nl/

Mocht je daar cursus gaan volgen : doe Johan de groeten van mij!
Marco (Krijger)

gengar
31 december 2008, 12:15
als ik me niet vergis kost outback 22,50 per avond. Dat is dus echt heel erg goedkoop, bij sommigen is dat de uurprijs! Het is dus een leuke goedkope manier om te beginnen, ze hebben de spullen voor je en zijn relaxed. Nadeel is dat het gereedschap door 14 jarigen wordt gebruikt overdag en je met meer mensen in het lokaal bent, soms net TE veel. Maar verder prima.
Verder weet ik ook nog een kerel in maastricht geloof ik die eventueel cursus geeft. Als je echt tijd hebt moet je gewoon even de cursus in belgie gaan doen...krijg je diploma bij...

iesiediesie74
31 december 2008, 18:44
En in de regio Eindhoven?

gengar
2 januari 2009, 12:45
Dan zou ik zeggen in den Bosch bij anton van dalen. Maar dat kost wel redelijk veel geld. Ik zeg niet dat het duur is, want de kwaliteit zal er wel naar zijn, maar ik geloof dat je daar dus wel 25 per uur betaald. Pin me er aub niet op vast want ik wil zeker niet in iemand anders zijn handel rommelen, maar dat geloof ik me te herinneren.
Wat wil je gaan bouwen eigenlijk?

Mijme
2 januari 2009, 14:35
Het valt me echt enorm mee op hoeveel plekken je nog terecht kunt voor een cursus gitaarbouw. Ik had van tevoren niet gedacht dat er zoveel keuze zou zijn. Jammer genoeg niet heel erg in de buurt (voor mij is dat dan ergens in groningen) maar dat geeft niet zo heel erg.

Om voor de eerste keer zoiets te doen lijkt Outback me toch het meest gunstig. En dan heeft dat wel een beetje te maken met de prijs.

Ik zou dan graag een gitaar bouwen die lijkt op de Gibson J-185. Das weer niet makkelijk natuurlijk voor een eerste keer....:sneaky:
http://www.highendacousticguitars.net/gibsonj185.jpg
Het is wel een beetje een droom maar wie weet wordt het nog eens werkelijkheid!

Hedge
2 januari 2009, 16:51
Die Cutaway wordt idd een uitdaging. Verder maakt het niet zo veel uit wat voor model je kiest voor je eerste gitaar.

gengar
2 januari 2009, 17:54
zie ook niet zo'n probleem voor deze gitaar te bouwen. Zoals hedge aangeeft is de cutaway iets lastiger dan een gitaar zonder, maar verder is dit een vrij standaard gitaar denk ik zonder bijzondere moeilijkheden.

grizzly
2 januari 2009, 19:21
Bemmel, Arnhem, Maastricht......?

Is er dan helemaal niets in Noord Holland ????

gengar
4 januari 2009, 14:27
Den haag is in ieder geval in de buurt!