PDA

View Full Version : Volume/loop pedaaltje om clean/OD te schakelen



HaroldA
17 september 2008, 00:10
Dames, Heren,

Toen ik nog maar 1 OD pedaaltje had was het schakelen van OD naar clean met randje (JCM 800) ook al redelijk ingewikkeld:

1. OD-1 uit
2. Volume op gitaar terug
3. Spelen!

Inmiddels heb ik ook een Decimator en ben van plan de SHO/OCD te gaan bouwen, waardoor het schakelen van OD naar clean als volgt zou gaan:

1. OCD uit
2. SHO uit
3. Decimator uit
4. Volume op gitaar terug
5. Gitaar spelen?

Oftewel: ik moet hier maar eens iets op gaan verzinnen ;)

Ik had gedacht om mijn OD/boost/noisegate sectie in een loop te gooien en een 500k potmeter tussen clean signaal te hangen om niet mijn gitaar volume terug te hoeven draaien.

Dus een combi van:
http://www.musikding.de/images/product_images/popup_images/avolume.jpg

en

http://www.musikding.de/images/product_images/popup_images/abypass1.jpg

Maar dan zonder de 'stereo-detecteer-input en batterij nonsens' en in plaats van het brugje op de switch komt 'het andere pedaal'.

Ik heb alleen nog een paar vraagjes voordat ik er aan begin:
1. Waarom is bij het volume pedaaltje de ingang voorzien van een 1M weerstand en bij de looper de uitgang?
2. Zou ik het merken als ik mijn phase90 true bypass zou schakelen (looper dubbel uitvoeren dus)
3. Ben ik wel goed bij mijn hoofd? (oftewel: waarom niet?)


-tnx!-

EuroCinema
17 september 2008, 10:24
Ik zou alleen twijfelen over die potmeter, misschien is een volumepedaal met minimuminstelling (zoals Boss maakt) flexibeler. Je kunt hem nog steeds op het gewenste volume laten staan en gebruiken zoals je beschreef, maar je kunt ook varieren en er af en toe eens swells mee maken etc.

HaroldA
21 september 2008, 15:41
Ik heb besloten de OD/Clean 'schakelaar' te combineren met een SHO die ik m.b.v. dit topic (http://www.gitaarnet.nl/forum/showthread.php?p=1813152#post1813152) ga maken... Misschien dat het clean kanaal dan ook via de SHO gaat lopen ipv de 500K pot.

rock-frank
29 september 2009, 00:44
Dames, Heren,

Toen ik nog maar 1 OD pedaaltje had was het schakelen van OD naar clean met randje (JCM 800) ook al redelijk ingewikkeld:

1. OD-1 uit
2. Volume op gitaar terug
3. Spelen!

Inmiddels heb ik ook een Decimator en ben van plan de SHO/OCD te gaan bouwen, waardoor het schakelen van OD naar clean als volgt zou gaan:

1. OCD uit
2. SHO uit
3. Decimator uit
4. Volume op gitaar terug
5. Gitaar spelen?

Oftewel: ik moet hier maar eens iets op gaan verzinnen ;)

Ik had gedacht om mijn OD/boost/noisegate sectie in een loop te gooien en een 500k potmeter tussen clean signaal te hangen om niet mijn gitaar volume terug te hoeven draaien.

Dus een combi van:
http://www.musikding.de/images/product_images/popup_images/avolume.jpg

en

http://www.musikding.de/images/product_images/popup_images/abypass1.jpg

Maar dan zonder de 'stereo-detecteer-input en batterij nonsens' en in plaats van het brugje op de switch komt 'het andere pedaal'.

Ik heb alleen nog een paar vraagjes voordat ik er aan begin:
1. Waarom is bij het volume pedaaltje de ingang voorzien van een 1M weerstand en bij de looper de uitgang?
2. Zou ik het merken als ik mijn phase90 true bypass zou schakelen (looper dubbel uitvoeren dus)
3. Ben ik wel goed bij mijn hoofd? (oftewel: waarom niet?)


-tnx!-

kun je mij een simpele beschrijving geven van het bovenste pedaal, dus een pedaal met enkel een 500k potmeter. ik wil ook zo een pedaal gaan maken maar wat heb ik hier precies voor nodig?

alvast bedankt!

HaroldA
29 september 2009, 10:37
kun je mij een simpele beschrijving geven van het bovenste pedaal, dus een pedaal met enkel een 500k potmeter. ik wil ook zo een pedaal gaan maken maar wat heb ik hier precies voor nodig?

alvast bedankt!

Dus alleen een schakelbare volume pedaal? (zonder loop dus)

Alles in 1 kit: http://www.musikding.de/product_info.php/info/p381_Volume-Switch.html


Edit:
Met die bestellijst kun je natuurlijk ook gewoon bij de Nederlandse webshops terecht, zoals Newtone e.d.

rock-frank
29 september 2009, 12:30
Dus alleen een schakelbare volume pedaal? (zonder loop dus)

Alles in 1 kit: http://www.musikding.de/product_info.php/info/p381_Volume-Switch.html


Edit:
Met die bestellijst kun je natuurlijk ook gewoon bij de Nederlandse webshops terecht, zoals Newtone e.d.

Super, bedankt!