PDA

View Full Version : vraagje gt-6



domie
10 februari 2003, 17:14
hey luitjes

De gt-6 is ontzettend uitgebreidt, maar ik geloof dat ik na 3 maanden nu wel alles begrijp behalve dit:
Als je een geluid (patche) maakt en je slaat hem op, dan moet je hem ove reen ander geluid opslaan. Dit geluid is dan dus verloren of niet?
Wel zonde om al je geluiden zo van je gt-6 te pleuren, of klopt het niet wat ik zeg?

@iro
10 februari 2003, 17:56
die geluiden zijn niet verloren die staan nog in de eerste patches, niet de user patches maar die van de fabriek

InternEd
10 februari 2003, 17:58
De gt-6 is ontzettend uitgebreid, maar ik geloof dat ik na 3 maanden nu wel alles begrijp behalve dit:
Als je een geluid (patch) maakt en je slaat hem op, dan moet je hem over een ander geluid opslaan. Dit geluid is dan dus verloren of niet?

Ja, dat klopt.



Wel zonde om al je geluiden zo van je gt-6 te pleuren, of klopt het niet wat ik zeg?

Alle standaardgeluiden in het user gedeelte, staan ook in het presetgedeelte wat niet te overschrijven is. En in het user gedeelte heb je toch wel voldoende patches om zelf op te slaan neem ik aan?

Groeten, Ed.

domie
10 februari 2003, 19:32
dus de userpatches kan je gebruiken om op te slaan? Zijn dat de 1e 30?

domie
10 februari 2003, 19:50
maar in de handleiding staat:
Als je de write procedure uitvoert, vervalt het huidige geluid.

InternEd
10 februari 2003, 20:42
Op 2003-02-10 18:50, schreef domie:
maar in de handleiding staat:
Als je de write procedure uitvoert, vervalt het huidige geluid.


De eerste 35x4 patches zijn userpatches. Hier KUN je overheenschrijven. Patch 36-1 t/m 85-4 zijn presets. Daar kun je niets aan veranderen. Je herkent ze aan een u of een p voor het nummer.

Als je 'n bestaande (user of preset, maakt niet uit) patch veranderd hebt en wilt opslaan zonder het origineel te verzieken, druk je op 'write'. Vervolgens kun je de plaats kiezen waar je 'm wilt laten in de userpatches 1-1 t/m 35-4. 140 keuzes dus. Dit doe je met de draaischijf.

Is dit een b-tje duidelijk?

Groeten, Ed.

domie
10 februari 2003, 21:40
ja begrijp ik helemaal. Maar als je bijvoorbeeld patche 2-2 (space geluid) verandert en opslaat in 1-1 (tube stack) dan is je tube-stack toch weg?
En die staat niet bij de niet-userpatches.
Dus, dan is je tubestack weg, of ben ik nou gek?

diengeman
10 februari 2003, 22:08
alle users (1-1 tot 35-4) staan ook in de presets (36-1 tot 85-4) alleen in een heel andere volgorde.

Hitpoint
10 februari 2003, 22:12
Op 2003-02-10 20:40, schreef domie:
ja begrijp ik helemaal. Maar als je bijvoorbeeld patche 2-2 (space geluid) verandert en opslaat in 1-1 (tube stack) dan is je tube-stack toch weg?
En die staat niet bij de niet-userpatches.
Dus, dan is je tubestack weg, of ben ik nou gek?


Kijk eens op nummer 36 Preset. Daar staat je Tube Stack ook in. Bij mij iig wel

domie
10 februari 2003, 23:45
aah nu snap ik hem. De eerste 35 x 4=140 geluiden zijn dus dubbel!
bedankt voor alle reacties, kan ik eindelijk geluiden gaan crearen.

Shay
10 februari 2003, 23:57
Je hebt ook een lijste bij je handleiding gekregen waarop alle patches staan en WAAR ze staan. Kijk daar eens.

Persoonlijk vind ik 90% van de presets niet te gebruiken. Dus degene die wel gebruikt, sla ze op een plaats die je toch niet gaat gebruiken..


En als alles mislukt kan je je GT6 altijd resetten en op deze manier ALLE fabrieks instellingen restoren!!!

Oviv
11 februari 2003, 18:32
Zorg dan wel dat je van de patches die gemaakt hebt en die je wilt bewaren een backup hebt voordat je je GT-6 gaat resetten :wink:.