PDA

View Full Version : G-Force -> Echt zo Goed?



idono
6 februari 2003, 09:48
Hey,

Ik gaat binnenkort stereo spelen doormiddel van een ENGL Powerball en een Marschall JCM600. De send van men Effectlus van men ENGL gaat naar men input van men effectenbak, de linker uitgang gaat terug naar de return van de ENGL, en de rechter uitgang gaat naar de return van de effectlus van de Marshall.

Nou hoor ik van veel mensen dat voor stereo ik de TC Electronics G-Force moet nemen, omdat deze hele goede stereo effecten heeft. Nou heb ik zelf een BOSS GT3, welke ook stereo is. Nou is mijn vraag hebben mensen hier ervaring met stereo of ervaring met de G-Force.

Greetz From Henk

idono
11 februari 2003, 09:53
Niemand die er iets van weet????

Nesker
11 februari 2003, 15:59
de g force is echt super goed, de delay is perfect even als de chorus etc.
kost wel wat maar ik vind het wel waar voor je geld, zal je niet teleurstellen

Rectifier
11 februari 2003, 19:29
Voor een alles in 1 FX is ie zeer goed.
Hij staat aan de top net als z'n maatje de Lexicon MPX-G2. Deze heeft ook pre-amp effecten zoals wah, comp., tubescreamers etc.
Ze hebben beide voor en nadelen.
Lex. is geweldig betreft delay's en reverbs en de TC in chorus. En de rest is ook wel goed hoor.

Chiel
12 februari 2003, 13:41
Heb zelf ook een Boss GT gebruikt als FX unit. Vet bagger in vergelijking met een goede FX processor als bijv. de G-Force. Ikzelf gebruik nu een Intellifex ltd welke zeer goed is zoals ik hem gebruik (gebruik weinig effecten). Als je werkelijk een effectenman ben is een TC of Lex een betere keuze, maar die GT is kwalitatief echt veel minder. Geloof me maar.

maestro_nl
12 februari 2003, 22:34
G-Major moet beter zijn dan de G-Force als het om bits/converters etc... gaat.

Tevens veel goedkoper, makkelijker te bedienen EN je kunt 2 mono jacks via midi switchen. Dus je amp channel switching kun je ook mee programmeren. Dit kan de G-Force NIET!

idono
13 februari 2003, 00:00
Misschien een rare vraag, maar waarom is de G-Force dan een stuk duurder, het zal hem toch ergens inzitten. Ik meende dat de tijd van het switchen van preset langer duurde bij de g-major.

Henk

Phizer
13 februari 2003, 17:30
op de geforce kan je nog veeeeeeel meer parameters instellen bij elk effect... (is wat ik gehoord heb, no experience....)

Sj03rd
13 februari 2003, 18:22
Je moet echt ERRUG veel van FX afweten wil je goed met de G-Force kunnen werken, hij is voor de echte pro's op dat gebied. De G-Major daarentegen is veel toegankelijker voor de minder professionele gitarist die toch een mooi geluid wil hebben (zoals ik :grin:)

Ik zou zeker ook de G-Major proberen voordat je je 3 maandsalarissen (;)) uitgeeft aan de G-Force