Off-topic is onder andere bedoeld om de overige subfora vrij te houden van allerlei onzin die er niet thuis hoort. Dit om de informatie die daarin staat zo goed mogelijk toegankelijk en overzichtelijk te houden.

Dit betekent dus ook dat wij geen off-topic gedrag willen zien in deze fora. Een geintje kan best, maar het moet wel ergens over blijven gaan. Met off-topic gedrag bedoelen wij in dit geval:

- Slowchats
- Zeuren over topics / om slotjes
- niet op de inhoud maar de persoon reageren
- reageren met onnodig gescheld
- wedstijdjes wie de meest bijdehante opmerking kan maken
- etc.

Bij de eerste overtreding zal er een eerste waarschuwing volgen, bij een herhaling volgt er een laatste waarschuwing en daarna volgt er een tijdelijke ban. Waneer er daarna weer in herhaling word gevallen zal dit automatisch weer leiden tot een tijdelijke ban en eventueel tot een permanente ban.

Let wel: het is dus niet verboden om een keer een grap te maken, maar denk even na vóór je iets post. Wil je iets off topic vragen aan iemand: verstuur een privé bericht. Heb je het idee dat een topic de verkeerde kant opgaat of dat de inhoud verkeerd is: probeer zelf de discussie op een neutrale en beheerste manier weer in goede banen te leiden en rapporteer de post waar je twijfels over hebt. De moderator wordt dan via mail op de hoogte gesteld en kan bekijken wat er aan de hand is en of er verdere actie moet worden ondernomen.

We wensen iedereen op deze manier een prettig en informatief verblijf op het forum toe!

Deze gedragscode is een aanvulling op de huidige regels die ook nog gewoon van kracht zijn en je hier kunt lezen: huisregels off-topic